Azpilicueta: "Det finns mycket kvar att göra"

Azpilicueta: "Det finns mycket kvar att göra"

Cesar Azpilicueta var nöjd med gårdagens prestation och resultat i gårdagens matchen mot Atletico Madrid, men är medveten om att de behöver vara ännu bättre i returmatchen för att ta sig vidare i Champions League.

Chelsea satte sig i förarsätet i åttondelsfinalen mot de spanska ligaliedarna efter Oliver Girouds spektakulära cykelspark som gav de kungsblå en 1-0 ledning i Bukarest.

Men vår kapten manar efter att under gårdagsmatchen fått bekräftat vilken kvalitet motståndarna besitter, till försiktighet inför returmatchen. På den här nivån är det ofta hårfina marginaler som avgör om det blir en vinst eller förlust.

”Det var helt klart en tight match, det fanns inte många chanser” sa han. ”Vi visste att vi var tvungna att göra vårt bästa av dem efter som de är väldigt täta, de försvarar tillsammans, det är inte lätt. Vi behövde försvara oss tillsammans som ett lag och jag tycker att vi gjorde en solid laginsats, men det finns fortfarande mycket att göra.”

”De har en gedigen trupp. Vi vet att de har kvalitetsspelare, att de kan skapa många chanser med olika lösningar och det är åttondelsfinal i Champions League, vi vet att alla målchanser är viktiga.”

De kungsblå ägde mycket av spelet i den första matchen, men fann att Atleticos rykte som ett av Europas tuffaste defensiva lag var välförtjänt och de fick hela tiden vara vaksamma på motståndarnas kontringshot.

Med det i minnet berättar Azpilicueta att vi inte kommer ändra vår inställning inför returen till att enbart försvara ledningen utan man kommer åter igen försöka kontrollera matchen, kanske till och med utveckla spelet för att säkra avancemang till kvartsfinalerna.

”Nu har vi det inom räckhåll men det är fortfarande mycket kvar att göra och vi tror helt klart att vi är kapabla att göra en bra match igen i returen.”

”Vi spelar för att vinna varje match. Vi gjorde ett mål på bortaplan och det var viktigt, vi vann, vi gav inte bort några chanser eller mål. Vi har klarat den första matchen med ett positivt resultat, men vi vet att det är mycket kvar att göra och vi jobbar på att förbättra oss och ta oss igenom.”


Vår spanska försvarare var nöjd med prestationen, men precis som i den inhemska ligan lyfter han att det finns mycket mer att jobba på och saker att utveckla om laget ska nå den standard som laget själva förväntar sig att leva upp till för att ha en chans att avsluta säsongen med en titel.

”Vi är här och självklart har alla lag som nått åttondelsfinalerna har en chans att vinna, så låt oss ta det steg för steg” sa han och fortsatte.” Vi kan inte ta något för givet utifrån det här reslutatet. Det är positivt, vi är i ett bra flow, men vi vet att vi som lag kan bli ännu bättre.”

”Vi har ett fantastiskt lag med bra kvalitet, många spelare, konkurrens inom laget, så låt oss fortsätta vår utveckling och förbättring.” Avslutade Azpilicueta intervjun.

Källa:
The 5th Stand app
 
 

Sofia Almroth@AlmrothSofia2021-02-24 18:04:37
Author

Fler artiklar om Chelsea