Benayoun: "Benítez bad mig att stanna"

Benayoun: "Benítez bad mig att stanna"

32-årige Yossi Benayouns vara eller icke vara i Chelsea diskuterades flitigt under vinterns transferfönster. Några tydliga indikationer på spel hade sedan tidigare inte gjorts, men när lagets interimtränare Rafael Benítez rosade israelens tjänster, valde han att stanna i västra London.

Värvningen av Yossi Benayoun 2010 var skarpt ifrågasatt från läktarhåll och han har under sin sejour i klubben inte fått någon att dra på smilbanden. 32-åringen har i stället tillbringat merparten av sin tid under Chelseas styre i allehanda sjukstugor och på andra Londonlags avbytarbänkar. Men Benítez lovord har gjort att nu han ser en ljustglimt i tunneln.

- I slutet av säsongen får vi veta om det är rätt beslut. Jag kommer vara en del av truppen och hoppas kunna imponera när jag får chansen, förklarde Benayoun för The Jewish Chronicle och fortsatte:

- Det kommer inte bli lätt, för vi pratar om spelare av högsta klass. Men jag tror på mig själv.

Benayoun fick tillbringa 90 minuter på bänken mot Newcastle senast, men i det sena poängtappet mot Reading spelade han matchens avslutande, tillika klandervärda, kvart.

- Det var min första match på tre månader och det var skönt att vara tillbaka, även om resultatet var en besvikelse.

Benayouns och Benítez vägar har korsats tidigare, och då var tongångarna inte lika muntra. Israelen målade upp Benítez som den enda anledningen till hans uppbrott från deras tidigare arbetsgivare Liverpool.

- Jag sade samma sak till honom som jag sade till tidningarna och nu har vi en jättebra relation, sade han och förklarade att det var Benítez vädjan som fick honom att stanna.

- Folk glömmer att vi har haft tre säsonger tillsammans i Liverpool. Han bad mig att stanna och sade att han tyckte att jag kan bidra, sade Benayoun avslutande till thejc.com.

Casper Danielssoncasper@chelseasweden.com2013-02-08 15:40:00
Author

Fler artiklar om Chelsea