Bertrand ser sin framtid hos Chelsea

Bertrand ser sin framtid hos Chelsea

Ytterbacken Ryan Bertrand har senaste tiden kopplats ihop med en flytt till ligakonkurrenten Liverpool. Engelsmannen dementerar nu ryktena och insisterar på att hans framtid ligger hos Chelsea.

23-årige Bertrand har länge haft svårt att ta plats i Chelseas startelva och har fått finna sig i att stå i vänsterbackskollegan Ashley Coles skugga. I kölvattnet av bristen på speltid, har engelsmannen i stället blivit ett villebråd för utomstående. Ett sockrat erbjudande med löfte om speltid från Brendan Rodgers Liverpool intresserade emellertid inte - siktet är inställt på Chelsea.

- Jag ser mig själv som Chelseas förstaval i framtiden, sade Bertrand från lagets presskonferens i Kuala Lumpur och fortsatte:

- Jag fokuserar mig inte på att få bort honom [Cole]. Jag fokuserar på mig själv och mitt spel och är säker på att min tid kommer.

Den benhårda kampen om platserna i en klubb som Chelsea är nära självklar, och med Ashley Coles nyliga ettårsförlängning ser chanserna till spel än dystra ut.

- Att vara i en klubb som Chelsea, på en toppnivå, är det bara så det ser ut, sade Bertrand och förklarade vidare att det stundade världsmästerskapet till trots, ligger hans fokus helt och hållet på klubblaget.

När Bertrand som 15-åring ritade på för Chelsea juni 2005, avslutade Mourinho precis sitt första år vid rodret. Nu, åtta år senare, är Bertrand en fullfjädrad medlem och kan uppleva portugisens metodik på nära håll.

- Han vrider och vänder på saker på sitt eget sätt, ända ned till en absolut detaljnivå, förklarade han på lagets presskonferens och avslutade:

- Vårt fokus ligger på att bygga en stark lagsammanhållning och vi vill försöka vinna allt som är möjligt.

Casper Danielsson2013-07-21 13:31:22

Fler artiklar om Chelsea