Bettache och Kargbo lånas ut

Bettache och Kargbo lånas ut

QPR fortsätter att låna ut unga spelare för att ge dem chansen till ligafotboll

QPR har i veckan meddelat att man lånar ut mittfältaren Faysal Bettache och anfallaren Hamzad Kargbo.

21-årige Bettache, som till QPR som 13-åring, fanns med i matchtruppen vid närmare 40 tillfällen förra säsongen, men fick nöja sig med åtta inhopp i liga- och cupspel. Efter att han gjorde sin första start för klubben i förra veckans ligacupmatch mot Leyton Orient står det nu klart att han kommer att få spendera resten av säsongen hos Oldham i League Two. Här får han förhoppningsvis den speltid och rutin som på senare år har gjort bland andra Eberechi Eze och Seny Dieng till viktiga spelare.

19-årige Hamzad Kargbo har tränat en del med Southend under sommaren och lånas nu ut till dem. Då Southend spelar i National League behöver lånen inte vara fram till januari eller säsongen ut och intitialt lånas han ut under en månad. Kargbo, som är 1,98 lång, har varit hos QPR sedan 12 års ålder och spelade främst mittback fram tills för två år sedan då man började använda honom som anfallare i U18-laget. Han flyttades upp till U23-truppen förra säsongen och ges nu chansen till seniorfotboll.

Tidigare i sommar har QPR lånat ut Macauley Bonne till Ipswich, Olamide Shodipo till Sheffield Wednesday samt Niko Hämäläinen till LA Galaxy. Vidare finns en av U23-truppens målvakter, Tom Middlehurst hos Harlow Town (nivå 8, två steg under National League South) fram till slutet på september.

Simon Ståål2021-08-21 11:39:47

Fler artiklar om QPR