Middlesbrough - Bristol City
0 - 2

Boro förlorade mot Bristol
”Down by the Tees where we play”, ljöd södra läktarens tifo innan avspark.

Middlesbrough blev slagna för andra matchen på raken när Bristol City gästade The Riverside idag.

På sistone har jag frångått det nutida Middlesbrough FC en del i mina artiklar. Därmed bestämde jag den här veckan mig för att skriva en matchrapport om Boros match mot Bristol City, men jag hade hoppats på en vinst för att göra dennna lite mer munter.

Det var en ovanligt solig oktobereftermiddag i ett Middlesbrough som fortfarande var tämligen nedstänkt efter förmiddagssolens frånvaro. Ville man sätta sig ned på en parkbänk för att dränka sig i solsken, behövde man vara beredd på att dränka baken också.

Stolarna på the Riverside var däremot torra och bekväma som vanligt. Sång och solsken välkomnade både Boros och Bristol Citys spelare in på planen i vad som var The Championships tionde omgång. Efter de tigare veckornas landslagsuppehåll saknades till exempel australiensaren Riley McGree i startelvan.

Vid sidlinjen saknades Bristol Citys ordinarie tränare, Liam Manning, då hans endast fyra månader gamla son, Theo Manning, hade gått bort. Bristols assisterande tränare Chris Hogg ersatte Liam temporärt, och för Theo applåderades det högt i en minut innan avspark, med alla spelarna samlade runt mittcirkeln. Det var svårt att inte fälla tårar.

Slarvigt värre
Middlesbrough började matchen väl, och det skotska Liverpoollånet, Ben Doak, var på ordentligt spelhumör. Det var genom honom som det mesta hände för Boros del. Men i den 27 minuten slarvade Middlesbrough bort bollen och City kunde kapitalisera och göra matchens första mål.

Kort efter målet fladdrade en vacker fjäril mitt framför näsan på mig, och jag trodde att det skulle vara ett tecken på en Boro-vändning. Men jag hade minst sagt fel.

Precis innan halvtidsvilan ville man definitivt inte släppa in några fler mål, men efter nya slarviga fasoner, var Bristol City uppe i en tvåmålsledning i den första halvlekens andra tilläggsminut.

Bristol blev skänkta två gratismål, och kunde frossa i sin present från Boro genom att endast försvara under resten av matchen. Det visade sig vara en vattentät strategi, för Boro kunde aldrig läcka igenom varken Bristols försvar eller dess målvakt Max O’Leary. Jag tycker för övrigt att O’Leary var matchens lirare.

Bristols maskande var ett återkommande tema under den andra halvleken.

En mindre bra match hade Boros ivorianska anfallare Emanuel Latte Lath, som fortfarande inte har gjort mål på 12 matcher i sträck, för klubb och landslag. Hans senaste och enda mål den här säsongen gjorde han mot Swansea den 10 augusti.

Den första halvlekens sång och solsken förvandlades till fiktiva åskmoln och verkliga burop under den andra halvleken. Mest utbuad blev huvuddomaren Samuel Alisson, som förmodligen inte skaffade sig några nya vänner på Teesside efter en rad tveksamma domslut. Matchen slutade med siffrorna 2-0 till bortalaget.

Middlesbrough har nu förlorat tre av sina fem senaste matcher, men ligger fortfarande bara fyra poäng bakom playoff. Allting är möjligt.

En uppgiven Rav van den Berg var en av dem sista spelarna att lämna planen.

På vägen hem från matchen gick jag förbi en ung tjej som precis hade varit på sin allra första fotbollsmatch någonsin. Hennes pappa kände att han behövde be om ursäkta eftersom hennes första match blev så undermålig. Men, han poängterade dock att när han själv gick på sin första match någonsin, så var den också rätt usel. Så ser den lätt regnruskiga verkligheten ut i Middlesbrough.