Goodison Park, 2023-11-04 16:00

Everton - Brighton
1 - 1

Brighton är allt Everton inte är
Abdoulaye Doucoure har skrivit på nytt kontrakt.

Brighton är allt Everton inte är

Det är två lagbyggen med starkt självförtroende som drabbar samman på Goodison Park. Everton ser allt stabilare ut ju längre säsongen går medan Brighton faktiskt känns ut som ett riktigt topplag. Ovisst, är bara förnamnet.

The Seagulls är allt The Toffees inte är
Brighton and Hove Albion har sedan Graham Potters tid som Roberto de Zerbi nu har förfinat och vässat, gått från att vara en ständig överraskning till ett lagbygge som faktiskt ser riktigt stabilt ut. När man tror att de ska tappa, har de en förmåga att ta sig tillbaka, vilket är själva definitionen av ett bra lag för den övre halvan. De har dessutom en långsiktigt satsande ledning. Med andra ord, allt som Everton inte är.

Allt börjar med att vinna matcher
Men kan Sean Dyche bygga vidare på den senaste tidens relativa framgångar, så finns där en start att bygga något nytt och bättre än det vi har. Faktum är ju att oavsett vilken ledning en klubb har så finns det ännu bara ett enda sätt att skapa arbetsro för att bygga långsiktigt, och det är att börja vinna matcher. Allt börjar där. Och kanske Everton står på det allra första trappsteget.

Docoure har kritat på
Nu har även Abdoulaye Doucoure skrivit på ett nytt kontrakt, vilket är positivt för Everton såväl för honom själv. Det var ju inte så länge sedan han var helt utfrusen och därmed långt ifrån förstaelvan. Idag är han ett av våra vassaste anfallsvapen med sina djupledslöpningar.

Hetast just nu
Hetast just nu är dock den unge och lovande mittbacken Jarrad Branthwaite som dominerar i försvaret tillsammans med James Tarkowski. Må de vara friska resten av säsongen så har vi det mittlås vi behöver för att klara oss kvar i Premier League, och kanske till och med avancera till högre positioner.

Räkna med få förändringar i Evertons laguppställning. Arnaut Danjuma lär dock inte få chansen från start, då han gjorde en rätt blek figur senast i ligacupen. 

Laget
Pickford - Young, Branthwaite, Tarkowski, Mykolenko - Harrison, Doucoure, Garner, Onana, McNeil - DCL.

Tips
Everton - Brighton 1-0
 

TV: Everton körde över Burnley i Ligacupen
 

Per Malmqvist Stoltskribentper@gmail.com@permalmqvist2023-11-03 23:25:00
Author

Fler artiklar om Everton