2021-02-20 18:45

Emmen - PEC Zwolle
3 - 2

Burnley FC – Hull City 1-0 (0-0)

Det var nog många av Hulls supportrar som trodde på tre poäng när ”The Tigers” mötte jumbon Burnley FC borta. Istället blev det en blytung 1-0 förlust efter en mycket blek insats.

Burnley FC tog emot Hull City i det första mötet lagen emellan sedan mars 2013. Det var två lag i stort behov av poäng som möttes. Hull med en seger på de senaste nio omgångarna och Burnley, tabelljumbo med endast fyra inspelade poäng.

Burnley börjar den första halvleken klart piggast och anfallaren Danny Ings har två jättechanser att göra 1-0. En lobb strax utanför och ett volleyskott som räddas av Steve Harper och där returen sedan slås bort på mållinjen. Halvleken domineras klart av hemmalaget som efter Ings chanser trycker tillbaka Hull, men har svårt att komma till några riktigt vassa avslut. Hullspelarna agerar osäkert och spelar stundtals en nonchalant fotboll. Endast mittfältaren Mohamed Diamé visar klass för ”The Tigers” och står för ett par resoluta brytningar och kvicka omställningar. Halvleken slutar 0-0, något som Hull City ska vara nöjda med.

Burnley är betydligt hungrigare och redan i den 50:e minuten kommer 1-0. Det är en resolut nick från Ashley Barnes på ett inlägg från högerkanten. Hulls tränare Steve Bruce reagerar snabbt och gör tre byten inom loppet av tio minuter. Det tredje bytet, då Hatem Ben Afra ersätter James Chester visar sig bli matchavgörande. Strax efter skadar sig Curtis Davies och Hull tvingas spela resten av matchen med tio man.

Med en man kort och ett hemmalag som krigar i varje duell, så orkar inte Hull komma tillbaka. Det blir en 1-0 förlust efter en plattmatch, både spelmässigt och taktiskt. Burnley är klart bättre hela matchen och vinner rättvist. Tre spelare i bortalaget får godkänt. Målvakten Steve Harper, mittfältaren Mohamed Diamé och Hatem Ben Afra. Steve Harper står för ett par bra räddningar och är chanslös på målet. Hatem Ben Afra, som kom in i den 59:e minuten är i princip den enda som visar lite glöd i andra halvlek. Diamé får godkänt för sin första halvlek.

Den 23 november tar Steve Bruces manskap emot Tottenham på KC Stadium. Ska laget ha någon chans att ta poäng då krävs det en betydligt bättre insats. Framförallt måste man visa lite attityd. Poäng är inget som delas ut gratis i Premier League, utan något man måste kämpa sig till och en sak är säker. Fortsätter laget att spela som mot Burnley får ”The Tigers” blicka nedåt i tabellen, inte uppåt.