Burnley - Silly Season
Burnleys senaste nyförvärv

Burnley - Silly Season

Burnley värvar Chris Wood för rekordsumma

Burnley inleder säsongen mot Chelsea och har hitills värvat fyra nya spelare, kommer några fler anlända innan säsongen börjar?

Klara in:

Charlie Taylor - VB 23 år
En spelare som sedan barnsben spelat i Leeds United, 23-åringen var redan förra sommaren påväg att ansluta till Burnley, men klubben ville inte släppa honom. Med ett utgående kontrakt hade han dock siktet inställt på Premier League och Burnley blev därmed destinationen den här sommaren. En intressant spelare som kommer konkurrera med Stephen Ward om en plats i startelvan, också en bra värvning för framtiden i och med att Ward börjar få några år på nacken. 

Jonathan Walters - AC 34 år
Ansluter från Stoke med enorm PL erfarenhet, kommer nog vara en bra influens i omklädningsrummet och även en nyttig spelare att ha på plan då han har en tendens att göra viktiga mål. Är även en spelare som kan spela på flertalet positioner, så som yttermittfält och offensivt mittfält. En bra truppspelare helt enkelt. 

Jack Cork - CM 28 år
28-åringen återvänder till Burnley efter hans lånesejour för sju år sedan. Har tillbringat de senaste säsongerna som startspelare i Swansea efter hans flytt från Southampton. En perfekt spelare i ett tvåmannamittfällt då han är en bra försvarsspelare samtidigt som han har en imponerande passningsfot. Kommer säkerligen bli en viktig spelare den kommande säsongen. 

Phil Bardsley - HB 32 år
Darikwa lämnar och in kommer en till Stoke veteran som ersättare. Phil Bardsley är även han en erfaren PL-spelare som kommer bidra med nyttig konkurrens för högerbackspositionen där Matt Lowton för närvarande har en given startplats. Har faktiskt spelat för Burnley tidigare, då på lån från Manchester United, det var för mer än 10 år sedan, men hans sejour i klubben blev kort i och med att han drog på sig en långtidsskada. Har sedan dess spelat över 200 matcher i Premier League med Sunderland och Stoke. 

Adam Legzdins - MV 30 år
Värvad från Birmingham City för att ge lite konkurrens åt Tom Heaton och Nick Pope. Har skrivit på ett tre-års kontrakt, men jag skulle bli förvånad om han skulle spela något under den kommande säsongen. 

Chris Wood - AC 25 år 
Burnley slog än en gång rekord när de värvade anfallaren Chris Wood från Leeds United för 15 miljoner pund. Wood gjorde 30 mål förra säsongen och det ska bli intressant att se honom i Premier League. Dyche anger att Nya Zealändaren inte är en ersättare till Andre Gray som ju lämnat, återstår att se om ännu en anfallare värvas in. En sådan värvning skulle antagligen betyda slutet för Ashley Barnes karriär i Burnley. 

Klara ut: 

Paul Robinson - MV 37 år
Målvakts veteranen erbjöds ett nytt kontrakt med Burnley, men går i pension då han ådragit sig en ryggskada. Spelade två Premier League matcher den förra säsongen där han trots sin ålder imponerade, men har alltså nu valt att lägga skorna på hyllan. 

Michael Kightly - HM 31 år
Högermittfältaren var inte längre i Dyches planer och klubben valde därför att inte förlänga med honom. Har nu skrivit på kontrakt med en av hans tidigare klubbar Southend United som huserar i League One. Imponerade under vår första uppflyttningssäsong med Dyche som manager, men har sedan dess fått allt mer sparsamt med speltid. 

George Boyd - HM 31 år
Valde att inte förlänga med klubben och går istället till Sheffield Wednesday i Championship. En rekordvärvning när han anslöt från Hull för tre år sedan och har alltjämt varit en startspelare under Dyche. Synd att han nu lämnar, men han kommer nog att passa bra i Wednesday. Frågan är vem som ersätter honom?

Joey Barton - CM 34 år
Bartons långa avstängning gjorde det omöjligt för honom att stanna kvar efter att hans korttidskontrakt gått ut. Har bidragit mycket till Burnleys framgångar de senaste två åren och det kändes verkligen som att han hittat hem efter en minst sagt bråkig karriär. Sagan är nu över och intressant att se vad han kommer göra i framtiden!

Michael Keane - MB 24 år
Gick till Everton för en rekordsumma på omkring 25 miljoner pund, 25% kommer dock att gå till hans barndomsklubb, men ändå en häftig mängd pengar som inkasseras för den engelska landslagsmannen. Har bidragit till mycket under hans tre säsonger i Burnley och ska bli kul att följa honom under hans fortsatta karriär. 

Rouwen Hennings - AC 29 år
Var ute på lån hela förra säsongen i Tysklands andra liga där han verkar ha hittat sin nivå. Återvänder därmed till Fortüna Düsseldorf efter att han aldrig riktigt hittat hem i Burnley. 

Tendayi Darikwa - HB 25 år
Kom till Burnley för två år sedan och var faktiskt under första halvan av vår uppflyttningssäsong en startspelare, ersattes dock av Matt Lowton och har aldrig lyckats bryta sig in i startelvan igen. Behövde speltid och återvänder till staden där han växt upp, Nottingham. Forest har betalat omkring 2 miljoner pund för att värva spelaren, en bra affär för både Darikwa och Burnley. 

Aiden O'Neill - CM 19 år
O'Neill debuterade i Premier League när han blev inbytt mot Chelsea i början av förra säsongen. Sedan dess har vi dock inte fått se särskilt mycket av den unga talangen och i januari lånades han ut till Oldham för resten av säsongen. Nu är det dags för en ny lånesejour, denna gång i Fleetwood Town som också spelar i League One. 

Chris Long - AC 22 år
Med bara ett år kvar på sitt kontrakt lånas Evertons forna akademispelare ut återigen. Det blir ännu en säsong i League One för anfallaren Long som kommer att representera Northampton Town. 

Andre Gray - AC 26 år
I lite av en chocktransfer har Andre Gray gått till Watford för omkring 18 miljoner pund. Ändå en bra summa för en spelare som inte tänkte förlänga med klubben. Det viktiga är hur vi ersätter en spelare som gjorde nio mål förra säsongen. 

Rykten in: 


Rykten ut: 

Steven Defour - CM 29 år
Sägs vara intressant för flera klubbar utomlands. Hade en fantastisk inledning förra säsongen, men skadades i Januari och lyckades inte etablera sig i startelvan igen. Uppges vara missnöjd sin speltid och kan komma att lämna denna sommar. 
 

Jack Watson@WatsonJack19992017-07-27 18:41:00
Author

Fler artiklar om Burnley