Lagbanner
2016-11-05 16:00

Burnley - Crystal Palace

Inför: Burnley - Crystal Palace

Inför: Burnley - Crystal Palace

Burnley tar emot Crystal Palace på hemmabasen Turf Moor

Förra lördagen krigade Burnley till sig säsongens första bortapinne på Old Trafford, mycket tack vare Tom Heatons heroiska insats i mål. På lördag väntar ännu en utmaning i form av Crystal Palace, denna gång på hemmaplan där The Clarets varit förvånansvärt starka.

Alan Pardews Palace inledde säsongen bra, men anländer till Burnley med tre tunga förluster bakom sig, nu finns förhoppningar att vända på den dåliga formen. Efter en sommar då bland annat Andros Townsend och belgaren Christian Benteke värvats in för stora summor har laget inte riktigt kommit igång ännu och med 11 poäng inspelade från 10 matcher ligger de endast före Burnley på målskillnad. Tre spelare ser ut att missa lördagens match för besökarna, Papa Souare, Loic Remy och Jonathan Benteke är alla borta med skador.

Från sex matcher på Turf Moor så har Burnley endast förlorat två och det är i god form som de tar emot Crystal Palace efter en 2-1 vinst mot Everton och ett 0-0 kryss mot Manchester United senast. Målvakten Tom Heaton är i sin livs form och med ett internationellt uppehåll runt hörnet satsar han på en startplats i England laget, vilken bedrift det skulle vara! Samtidigt vill Michael Keane bygga på sin första uppkallelse till England förra månaden och kanske debutera. Burnley har dock en del skadebekymmer, Stephen Ward tvingades för andra matchen i rad av plan mot United och det ser ut som att Jon Flanagan får chansen att starta, samtidigt kvarstår frågetecken huruvida Steven Defour är redo att spela.

Det lär bli samma lag som förra veckan med Sam Vokes och Andre Gray i anfall, men frågan är om det inte är bättre att fortsätta med 4-5-1 som bevisligen fungerat på hemmaplan. Matchen kommer bli tuff, men om vi har tur så finns det en chans att Palace inte har repat sig från deras dramatiska och energitagande förlust mot Liverpool förra veckan. Deras försvar har inte varit det mest stabila, samtidigt har dock Burnleys anfall inte gjort särskilt många mål och jag tror därmed att matchen slutar oavgjort. 1-1 blir slutresultatet, Vokes nätar sitt fjärde mål för säsongen!

Andra nyheter:

- Jag ber om ursäkt för att jag inte hunnit uppdatera något på sidan den senaste tiden, ska bli bättre! Om någon vill hjälpa till att skriva lite då och då så får ni gärna kontakta mig på erikjack.watson@gmail.com

- Jag och några andra svenska Burnleyfans har även startat en supporterklubb, som bland annat kommer användas för att åka på supporterresor för att kolla på Burnley. Den har precis kommit igång och om någon är intresserad av att ansluta så hittar ni oss på facebook som “Sweden Clarets”, börja med att gilla sidan där så kommer mer information att komma. Det går även hitta supporterklubben på: www.myburnleyfc.com under namnet “Sweden Clarets”. Hjälp gärna till att sprida budskapet till de svenska Burnleyfans ni känner, allt för att skapa en bra supporterbas här i Sverige!

UTC!

Jack Watson@WatsonJack19992016-11-03 23:59:36
Author

Fler artiklar om Burnley