Lagbanner
2017-03-12 17:00

Liverpool - Burnley

Inför: Liverpool - Burnley

Inför: Liverpool - Burnley

Burnley på jakt efter bortavinst

Två poäng, det är allt som Burnley plockat med sig från de bortamatcher som spelats i Premier League denna säsong. Jakten efter en första bortavinst pågår fortfarande och på söndag har Dyches mannar ännu en chans när de åker till Anfield för att ta sig an Liverpool. Om ni minns så var det Liverpool som Burnley tog säsongens första vinst mot och kanske kommer den första bortasegern mot samma lag?

För Burnley så är mötet mot Liverpool deras tredje match i rad på bortaplan, en period som gett blandade resultat i form av ett kryss mot Hull och en förlust mot Swansea. Den senaste matchen mot Swansea slutade 3-2, siffror som inte ger en rättvis bild över hur totalt dominanta laget från Wales var. Liverpool lär bli ett ännu tuffare test och det krävs en förbättring för att The Clarets ska ha en chans. Både Johann Berg Gudmundsson och Steven Defour kommer återigen att vara borta till följd av skador de dragit på sig. Avsaknaden av de två mittfältarnas kreativitet har varit märkbart de senaste veckorna då Burnley inte lyckats skapa tillräckligt med chanser. I en match där motståndarna kommer att ha det mesta av bollen så lär det inte märkas lika mycket på söndag, där fokus ligger mer på defensiv stabilitet.

En potentiell avstängning för Joey Barton har legat på bordet sedan Januari, men spelaren har ännu inte fått sin sak hörd inför disciplinnämnden vilket innebär att han kommer vara fortsatt tillgänglig i helgen. Kaptenen Tom Heaton är också tillbaka efter att han missade matchen mot Swansea då han drabbades av sjukdom.

Motståndarlaget Liverpool kommer in i matchen efter en imponerande 3-1 vinst mot Arsenal, men deras säsong har präglats av förluster mot lag i bottenskiktet och denna underliga form är något som talar för Burnley. Liverpool är dock fortfarande favoriter inför matchen, ett favoritskap som späs på ytterligare då de i stort sett inte har några skador.

Jag tror att det blir en jämn match och jag tror även att Burnley kommer göra mål, men Liverpool kommer att dra det längsta strået i denna match. Det slutar 3-1 till Liverpool och Gray gör Burnleys mål.

Ni Burnleyanhängare som bor i Stockholm får gärna svänga förbi the Dubliner på Hollandärgatan 1, där åtminstone två supportrar kommer att vara på plats. Leta efter två personer med Burnleytröjor, på min står det Mee! Matchen startar klockan 17. Ses vi?

Jack Watson@WatsonJack19992017-03-11 13:06:00
Author

Fler artiklar om Burnley