Lagbanner

Vänskapsmatchen mot Hanover 96 avbröts efter publikproblem

Lördagens vänskapsmatch mot Hanover 96 avbröts i halvtid efter att domaren konsulterat med polisen

En match som skulle bli ett bra avslut på Burnleys försäsong blev allt annat än det när domaren redan i halvtid tog beslutet att avbryta matchen. Beslutet togs i samråd med polis på plats, som var tvungna att ingripa när det i slutet av första halvlek började hetta till mellan Burnley och Hanoversupportrar på den ena kortsidan.

Matchen hade fram tills dess varit alltifrån “vänskaplig” och alltför hårda tacklingar från båda lagen gav domaren Chris Kavanagh mycket att göra. Frustrationen på plan speglades även på läktaren och kanske främst bland Hanoverfansen som hade med sig en hel del supportrar tillhörande deras ultrasgrupp. Tillslut kokade känslorna över och supportrarna från de båda lagen var tvungna att hållas isär av vakter och polis. Vid nästan exakt samma tidpunkt tog Burnley ledningen med en välplacerad Ben Mee nick. Hanoverfansen blev alltmer våldsamma och började tillslut riva upp stolar och kasta på folk i hemmasektionen, en sektion som främst bestod av barnfamiljer.

Väldigt trist att matchen behövde avbrytas på detta vis och att en vänskapsmatch inte kunde spelas i en mer vänskaplig anda. Enligt mig så råder det inget tvivel om vilket lags supportrar som var felande vid detta tillfälle, men för att undvika onödig diskussion kommer jag inte gå närmare in på det. Jag hoppas bara att detta beteende inte upprepas, då det inte är något man vill se på eller runt omkring en fotbollsplan.

Jack Watson@WatsonJack19992017-08-06 18:16:08
Author

Fler artiklar om Burnley