CARETAKERPANELEN - SESSION 31 2017/18

CARETAKERPANELEN - SESSION 31 2017/18

Resultatmässigt är säsongen över sedan flera omgångar tillbaka men det har hänt mycket kring Ipswich i veckan som gått. Vinst mot Barnsley, Mick avgick direkt efter matchen, Holmgren var på plats och filmade "Inför Stryktipset" och medlemsresan är bara runt hörnet. Wow liksom!

Så tackade MM för sig i tisdags med fyra matcher kvar. Kändes det inte en smula ovärdigt ändå efter fem och ett halvt år att få lämna på det viset som han lämnade?

Dan: Alltså, det är väl alltid lite ovärdigt att tvingas lämna sin post, men han fick i alla fall inte sparken utan bara inte fortsatt förtroende; och på ett klart snyggare sätt än hur Sara Danius manövrerades ut ur Svenska Akademien. Sen var det ju ett måste för framtida biljettintäkter att avgången aviserades i god tid innan det var för sent att förnya säsongsbiljetterna inför nästa säsong. Så, inte så mycket ovärdighet i det ändå, tycker jag. Även om man kan beklaga vissa fans tveksamma beteende. Och att han nu på eget bevåg vandrade iväg efter Barnsley-matchen var väl bara följdriktigt – han kan inte ha särskilt mycket motivation kvar för att matcha laget i den här situationen.

AC: Jo det måste jag nog säga trots allt. Även om spelet under McCarthy har varit väldigt o-Ipswichskt så känns det som hanteringen av MM också varit något o-ipswichskt. Jag försöker se nyktert på McCarthys taktik och ledarskap och inser att det inte går att spela med endast offensiva frejdiga mittfältare utan att det behövs en Skuse. I alla lag. Med det sagt så skulle även jag önska lite mer positivt spel givetvis men vi får, trots att det är tjatigt, inse våra begränsningar. Den här säsongen vill jag påstå blev helt förstörd av alla skador.

Jag är inte sååå besviken på Mick, som många andra säkert är, men visst, han är en envis jäkel och har inte hanterat situationen som uppstått optimalt direkt, och även jag tycker att det ska bli väldigt kul och mycket intressant med lite nytt blod, särskilt med tanke på den ohållbara situationen. Jag är mer nyfiken på hur MM hade hanterat situationen om han hade haft tillgång till Keane/Jewell-pengar, då trots väldigt små medel har det blivit många bra värvningar genom åren.

Pelle: Svaret är jo.

På TWTD kunde man som första insändarkommentar på MM:s avgång i tisdags läsa; ”We got him in the end guys”….och så en stor fet smiley efter det. Jävla idiot! Jävla idioter!

För mig kommer MM alltid vara en riktigt kompetent tränare vars underfundiga, rappa humor jag lärt mig att uppskatta mycket (men som kanske inte alltid kommit ut så väl via media). Att tro på sig själv och vara ärlig utifrån detta är inte synonymt med att vara arrogant. Att utgå ifrån arbetslivserfarenhet och helhetsperspektiv gör inte att man per automatik är förlegad. Visst kan man klaga på fotbollsunderhållningen och visst kan man gnälla över defensiva laguppställningar (att vara lite oense med tränaren till sitt favvo-lag är väl halva grejen med att vara supporter och också därför som spel som ”Fotball Manager” finns att tillgå), man samtidigt måste man också förstå att MM använt de resurser han tillgått utifrån vad kvalitén på resurserna har tillåtit. På fem och en halv säsong har han köpt spelare för 3,6 miljoner pund och för att sätta detta i lite perspektiv; under enbart den här säsongen har bottenlaget Barnsley spenderat ca 5 miljoner på spelare. Ungefär samma summa har nykomlingen Sheffield United lagt ut och för ett play-off kämpande Bristol City landar transferkostnaderna 2017/18 någonstans mellan 9 till 11 miljoner pund. Med bättre ekonomiska förutsättningar så är jag övertygad om att MM hade lyckats med sitt uppdrag att ta oss upp till Premier League. Istället fick han alltjämt koka soppa på spik, men detta till trots ändå lyckats ta in spelare som Bialkowski, Murphy, McGoldrick och Berra för 0 kronor och Mings, Waghorn, Huws och Sears för långt under 1 miljoner pund (sammanlagt, alltså). Addera till detta, ett antal riktigt lyckade lån i Johnny Williams, Ryan Fraser, Tom Lawrence, Cameron Carter-Vickers (+ några till) och det faktum att han nu lämnar en klubb som är i betydlig bättre skick än vad den var då han kom hit. För detta förtjänar han självklart massiv respekt från oss supportrar.

Helt rätt att han lämnar, det finns inget mer för honom att göra här. Borde troligtvis ha gått redan inför den här säsongen. Dags för något nytt, både för Ipswich Town som för MM. Önskar honom allt gott i framtiden och ställer mig samtidigt upp och applåderar det han gjort för den här klubben. Tack för allt, Mick.

Erik: Jo det tycker jag verkligen. Men det kändes inte helt oväntat heller, han verkar ha känt sig väldigt orättvist behandlad. Kan ge honom rätt i viss mån, samtidigt har han inte direkt varit mån om att ha en fin relation med fansen. Det hade inte varit särskilt svårt att visa lite ödmjukhet och slippa gliringar från läktarna. Men det är klart, irländare är ju lite speciella. 
 
Klubben har gått ut med att ägare Evans ska tala till massorna. Vad ser du framför dig? Kommer han vara maskerad? Blir det ändlösa floskler eller vad kommer framföras i detta tal till oss simpla supportrar?

Erik: Det låter ju som att det kan bli världens grej. Peppen! Jag föreställer mig någon form av supervillain-entré, gärna en svävande plattform över Portman Road. Någon form av signalhorn. Blixtar. Konfetti. Och så en heliumballongröst.

Pelle: Evans är i fotbollsmässiga sammanhang inget annat än en imbecill och pajas. Vad än han kommer att framföra med sin affärsslipade retorik så kommer det inte vara något annat än innehållslösa plattityder. Tio år av ingenting har redan visat oss var ambitionsnivån ligger. Jag är inte mottaglig längre….

Dan: Ingen aning hur det kommer att arta sig. Men jag kan inte tänka mig att det blir annat än floskler och intigheter som kommer att yttras. För inte kan han väl presentera sin nye manager där och då? Det hade ju annars varit nåt, att liksom avtäcka en ny manager ungefär som man avtäcker en staty.

AC: Det tror jag när jag ser det! Förväntar mig snarare en skriftlig variant.
 
En vecka till medlemsresa, 10-årsjubileum! Känslor inför denna?

AC: Att ni kommer få en alldeles fantastisk medlemsresa (som vanligt), att vädret givetvis är med er och att ölen är sådär lagom perfekt avslagen.

Erik: Vi brukar ju inte direkt åka dit med nerverna utanpå. Hur det har gått under säsongen spelar mig ingen roll alls. Tur att det finns bira och trevligt folk i Ipswich, annars kunde vi lika gärna ta en sväng till Laxå allihop. Ser fram emot fantastiskt häng med världens bästa supportergäng! 

Pelle: Det här är en av årets absoluta höjdpunkter, helt klart (och nej, mitt liv är inte överdrivet torftigt). Surrealistiskt att det faktiskt gått 10-år sen vi började med det här och väldigt roligt att så många flyger över i år, med tanke på att säsongen varit lite si och så där. Hoppas såklart på många soliga dagar, schysst barhäng och en lördagsmatch där Klug luftar flera av våra lovande ynglingar. Är givetvis också väldigt förväntansfull då det gäller fredagens helkväll på Portman Road. Kommer garanterat bli något att minnas för resten av livet.

Dan: Sura, eftersom jag inte ska följa med. Men jag hoppas att alla ni som åker får det precis lika trevligt som alltid, och att ni får chansen att se Klug vädra idel ädel ungdom på ett inför framtiden hejdlöst lovande sätt. För som någon skrev någonstans är det kanske dags att förlita sig på egna spelare nu och låta dem visa upp sig inför en kommande manager, så denne vet vad hen har att tillgå för talanger. Lånespelare som vi ändå inte har chans att värva, kanske bör ställas åt sidan. Ha det riktigt bra och njut av atmosfären i Ipswich!
 

Niklas Nygårds2018-04-14 07:30:00
Author

Fler artiklar om Ipswich