Chelsea har landat i Abu Dhabi
Unge mittfältaren Charlie Webster är en av många akademispelare som får visa upp sig på träningslägret.

Chelsea har landat i Abu Dhabi

Fem Chelseaspelare är klara för VM-kvartsfinal. Ytterligare tre kämpar för avancemang under tisdagen. De som inte kvalat in till Qatar-VM landade igår i närliggande Abu Dhabi för ett kortare träningsläger.

VM har gått in i slutspelsfasen, många kungsblå spelare har fortfarande chans på medalj. Graham Potter får således inte med sig något som kan kallas en ordinarie trupp.

Många av herrlagets spelare har fina minnen från Abu Dhabi. I januari korades Chelsea till världsmästare för klubblag i Förenade Arabemiratens huvudstad. Denna vistelse kommer vara i en vecka, planet från London landade under måndagskvällen. I truppen finns tre spelare som rehabiliterar skador av varierande grad – Wesley Fofana, Reece James och N’Golo Kanté. Alla tre är på plats i Abu Dhabi.

Utöver en tuff träningsvecka i något varmare klimat än hemmavid har Chelsea bokat in en träningsmatch. Den spelas på söndag den 11 december, för motståndet står Aston Villa med nytillträdde Unai Emery vid rodret. Avsparkstiden är klockan 15:10, matchen ses kostnadsfritt via klubbens hemsida eller appen The 5th Stand, i dagsläget endast för tittare i Storbritannien och Irland. Ytterligare länder kan komma att få tillgång, varpå klubben kommer annonsera detta via sajten. Alternativet är annars att lösa en plåt till matchen, de billigaste biljetterna går på 100 emiratiska dirham (283 SEK).

Truppen i sin helhet:
Kepa Arrizabalaga
Marcus Bettinelli
Eddie Beach
Bashir Humphreys
Alfie Gilchrist
Trevoh Chalobah
Dion Rankine
Josh Brooking
Ben Chilwell
Reece James
Marc Cucurella
Wesley Fofana
Lewis Hall
Cesare Casadei
Charlie Webster
Ben Elliott
Jorginho
N’Golo Kante
Ruben Loftus-Cheek
Carney Chukwuemeka
Omari Hutchinson
Malik Mothersille
Mason Burstow
Pierre-Emerick Aubameyang

TV: Höjdpunkter från Chelseaspelarnas höst i Premier League

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-12-06 09:42:00
Author

Fler artiklar om Chelsea