Lagbanner
Chelsea överens med United om Mount

Chelsea överens med United om Mount

Efter långa och hårda förhandlingar rapporterar nu David Ornstein att Chelsea och United har kommit överens om en summa för den 24-årige engelsmannen. Affären kommer kosta United runt £60m.


Chelsea har under en lång tid förhandlat med Manchester United för spelaren och nu ser det ut som att klubbarna kommit överens. Slutsumman som United kommer behöva betala är runt £60m enligt Ornstein som meddelar att förra säsongens liga 3:a kommer betala £55m direkt med £5m i “add-ons”. 

Enligt Fabrizio Romano så kom Cobham-produkten och United överens om ett kontrakt för flera veckor sen och trots rapporter om att United tittade på andra alternativ efter att det fick sitt tredje bud, värt £55m, nekat så lämnade man aldrig affären. Chelsea och United har träffats i person under veckan och efter diskussioner har man kommit överens om en summa. Mount hade bara ett år kvar på sitt kontrakt med Chelsea och när båda parterna inte kunde komma överens så blev CoBlue tvungna att sälja Mount där spelaren meddelade klubben att har var redo att lämna nästa sommar som en “Free Agent” och Chelsea inte hittade en överenskommelse med United. Nu har Mount getts tillstånd att undergå medicinska tester hos United innan han officiellt kan skriva på för klubben.

Enligt rapporter Matt Law ska Mount skrivit på ett 5-årskontrakt med sin nya klubb, med en option att förlänga ännu ett år. Som sagt kommer Chelsea få £55m dirket, men det £5m i “add-ons” som affären innehåller är baserade på Uniteds framtida prestationer. Vad detta betyder exakt vet vi inte än, men helt enkelt betyder det att om United vinner kommer detta betalas till Chelsea. 

Mason Mount debuterade i Chelsea 2017 och har sedan dess spelat i 195 matcher för Londonlaget. Efter att ha spenderat två säsonger på lån, både hos Vitesse i Nederländerna och Derby County, så etablerade sig Mount i Chelsea A-lag 2019 under Frank Lampards första period som tränare för Chelsea. Mount var väsentlig i klubbens Champions League vinst säsongen 20/21, men var också del av klubbens vinster i UEFAs Supercup 21/22 och Klubb VM vinsten 2022. Mount gjorde 33 mål och 37 assist under sin tid i klubben. Förra året var den engelska landslagsmannen rent ut sagt svag större delar av säsongen, som stora delar av truppen, då han bara gjorde 3 mål och spelade fram 6 på 35 matcher.   

Det är med stor sorg jag ser Mount Chelsea lämna. Sen vinsten i CL trodde jag vi hade en säker klubblegend i Mason Mount. En framtida kapten och ledare. Men någonting skärde sig mellan klubben och Mount under ägarbytet så relationen inte gick att lösa. En stor miss av klubben enligt mig. Det kommer kännas konstigt att se honom i rött nästa säsong och tufft att veta vad vi går miste om, men ingen är större än Chelsea. Vi går vidare. Det som kommer bli spännande är att se vem vi ersätter mittfältaren med, Gabri Veiga har diskuterats. Är detta en bra ersättare enligt dig eller finns ett bättre alternativ?  

Källor: David Ornstein, Fabrizio Romano, Matt Law, Transfermarkt.com    

TV: Mounts fullträffar i Premier League 2022/23
 

Nils OlinNilsOlin012023-06-29 18:25:00
Author

Fler artiklar om Chelsea