Christian Eriksen presenterad av Manchester United
Hur kommer Christian Eriksen at prestera i Manchester United?

Christian Eriksen presenterad av Manchester United

Manchester United har snappat upp Christian Eriksen på fri transfer efter att hans kontrakt med Brentford gick ut. Dansken har skrivit på ett treårigt avtal med "The Red Devils".


Den offensiva mittfältaren Christian Eriksen har skrivit på för Manchester United. Dansken som återhämtat sig från det tragiska hjärtstoppet som inträffade under EM förra sommaren och har spenderat det senaste halvåret i Brentford.  Efter att kontraktet gick ut blev Eriksen tillgänglig på fri transfer, något som Manchester United utnyttjade. Under sejouren i Brentford blev 1 mål och 4 assist på elva matcher. På meritlistan hittar vi tre holländska ligatitlar, en holländsk cuptitel och en supercuptitel med Ajax respektive en Serie A titel med Inter.

Värvningen av Eriksen är helt klart emotionell, då man unnar honom det absolut bästa med tanke på den tragiska händelsen som inträffade förra sommaren. Men kommer han att leverera i United? Unitedredaktionens nyhetspanel består idag av: Pontus Berg Nilsson och Calle Carlsson som ger sin syn på värvningen.

1. Är Christian Eriksen en värvning som Manchester United behöver?

Pontus: Både ja och nej skulle jag spontant säga. När jag tittar på mittfältet är det kanske inte en lite offensivare pjäs, likt Eriksen, jag främst tänker behövs. Snarare är det någon som kan ge mer balans och ligga lite längre ner i banan. Men Eriksen visade i Brentford att han håller hög klass, och han besitter spetskompetenser med sitt tillslag och spelförståelse som United kan få mycket nytta av. Däremot tror jag inte han är tänkt för startelvan match in och match ut, snarare som en förstärkning till bredden och där tänker jag att han kommer vara effektivare och ha större påverkan än typ Mata och Lingard hade förra säsongen.

Calle: Jag tycker nog faktiskt det. Bruno kan behöva lite konkurrens som central offensiv kreatör och att en Eriksen i form är en spelare med hög internationell klass kan vi nog alla vara överens om. Med tanke på dagens medvetna samhälle kan man heller inte bortse ifrån den PRmässiga tyngden i att plocka in Dansken och med allt vad det innebär.

2. Hur kommer dansken att passa in i Ten Hags bygge?
Pontus:
  Bra. Han är skolad i Ajax och det sätt som spelas där, ten Hag vet vad han kan använda Eriksen till och jag tänker att dansken är väldigt sugen på att visa att han håller på högsta nivån efter allt som hänt senaste åren. Jag tror inte heller Eriksen kommer ställa till några bekymmer om han inte spelar varje minut utan snarare ser detta som en oerhörd möjlighet och lite av en andra chans. Så jag tror det finns en plan och att han kommer passa in fint.

Calle:  Skolad i Ajax säger det mesta. Jag blir inte förvånad om Bruno får det svettigt att hålla Eriksen utanför banan för att de spelar samtidigt i en startelva ser jag som tämligen osannolikt. Det troliga scenariot är väl att Dansken agerar backup och rotationsspelare - iaf till en början.

3. Finns det en risk att mittfältet blir för offensivt balanserat om Eriksen och Bruno skulle spela ihop?
Pontus: Det tror jag absolut och jag ser på rak arm inte det som ett förstaalternativ när en startelva ska formeras. Vi vet vilka kvaliteter Bruno besitter offensivt, men vi vet också vilka brister han har i det defensiva spelet. Jag ser Eriksen som en primärt offensiv spelare och att spela Eriksen och Bruno tillsammans med bara en bakom sig - sett till de vi har i truppen nu - tror jag kommer bli allt för obalanserat. Sen hoppas man ju att ten Hag kan hjälpa till att skola spelarna ytterligare, och kanske att Eriksen kan ta en något djupare position, men om tanken är att de två ska spela tillsammans på ett tremannamittfält kommer det krävas förstärkning med rejäl klass bakom dem.

Calle:  Om vi hade adopterat Ancelottis tidiga julgransformation där man använder sig av två offensiva innermittfältare så ser jag absolut att Bruno och Christian kan kamera ihop. Pratar vi dock om ett 433 eller 4231 kan jag inte riktigt se vem utav dessa två som skall agera pivote. Jag tror det blir för offensivt med båda dessa herrar på plan, men ten Hag får gärna bevisa mig fel!

Mina tankar
De flesta vet nog vilket potentiell höjd som finns i Eriksen, framförallt från hans sejour i Tottenham där han stundtals var helt briljant. Frågan är om han någonsin kommer uppnå den igen? Oavsett vad är jag positivt inställd, värvningen innebär bredd i truppen, vilket kommer vara nödvändigt. Eriksen har kvaliteter som gör att han kan bidra i allra högsta grad. Framförallt när det kommer till passningspelet och offensiva fasta situtationer. Hörnor och frisparkar har United haft problem med och förhoppningsvis blir det bättre nu i och med Eriksens intåg.

Det enda frågetecknet är hur Eriksen kommer att passa in på Uniteds mittfält. Jag är osäker på om Bruno Fernandes och Eriksen kommer kunna spela ihop då båda är väldigt lika spelartyper. En lösning är att Bruno får en mer framskjuten roll på mittfältet medan Eriksen tar en mer djupare position och agerar playmaker. Med det sagt hoppas jag verkligen på att det blir en framgångsrik Unitedsejour för Eriksen.



 

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2022-07-15 17:10:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham