Preston 0 - 3 Colchester

Årets första vinst för Colchester

Ber om ursäkt att det tog så lång tid att få i ordning helgens match men då ingen av oss hade möjlighet att lyssna på matchen blir det även denna vecka en kortare version och en fri översättning från officiella hemsidan.

Colchester har börjat säsongen med två 2-2 matcher. Preston som hoppas på uppflyttning har bara en pinne efter två matcher. Prestons manager Paul Simpson är inte nöjd med inställning hos vissa spelare så han har ställt över några av dom till den här matchen. En av dom är förre Colchesterspelaren Liam Chilvers som inte ens får en plats på bänken.

Skön vinst på Deepdale

Till matchen mot Preston tvingades Colchester till att göra en viktig ändrig i målet då Dean Gerken var avstängd efter sitt röda kort från förra helgen. Aidan Davison som fått lämna över till sin unge adept har inte vaktat Colchester mål sen förra hösten. Att han sen precis kommit tillbaks från en skada gjorde ju att han var ringrostig vilket märktes i inledningen då han fumlade med bollen flera gånger men Prestons anfall kunde inte utnyttja chanserna.

Kevin McLeod fick en sen skada vilket gav John White en plats i laget.

Preston öppnar matchen bäst men Colchester försvarar sig lugnt och skapar efter hand några fina chanser. Teddy Sheringham skulle nog haft en straff när han är först på en boll men blir nedsparkad av Callum Davidson i Prestons straffområde men domaren låter bollen gå till inspark.

Pat Baldwin gör ett jättejobb på som mittlås tillsammans med Matthew Connolly och håller alla tänkbara chanser för Preston på behörigt avstånd.

Med fyra minuter kvar av första halvlek slår George Elokobi ett perfekt inlägg till Kevin Lisbie som trots att han är mycket kortare än Prestons mittlås hoppar högst och nickar in 1-0 till bortalaget. Det är Kevins första mål för Colchester.

Med en halvtimme kvar av matchen ökar Colchester på till 2-0 efter en straff som orsakades av Darren Carter som tog med handen (som Olof Mellberg gjorde mot Kroatien) helt onödigt innanför straffområdet. Teddy Sheringham gör inga misstag från straffpunkten och säsongens andra mål för Sheringham är ett faktum.

Tio minuter senare fastställs slutresultatet till 3-0 när Mark Yeates gör sitt första mål sedan återkomsten till Colchester. Det är på en frispark från 25 meter som kan skruvar in i mål utan chans för Wayne Henderson i Prestons mål.

Mera mål

Teddy Sheringham är sen även nära att göra 4-0 efter en hörna som han klackar mot mål men nu är Henderson med på noterna och räddar till en ny hörna.

Årets första vinst för Colchester och upp på en kvalplats till Premier League. Colchester är ett av fyra lag i Championship som ännu inte har förlorat en match och vi har även gjort flest mål av alla lag. Nu är ju serien bara tre matcher gammal men ändå.