Colchester 2 - 2 Charlton

Två förlorade poäng för Colchester

Så var det äntligen dags att bevittna säsongens första match på Layer Road. Colchester men en hyfsad inledning på säsongen ligger i mitten av tabellen mot ett Charlton som bara vill upp.

Matchen som började två gånger då Colchester var lite för ivriga att sparka igång matchen. Andra gången gick det som sagt bättre och Colchester öppnade matchen bäst utan att direkt skapa något. Jerome Thomas startar ett anfall från eget straffområde och springer med bollen hela vägen men hans skott blir till en strumprullare så det är inget problem för Dean Gerken att ta bollen.

En frispark i farligt läge för Charlton blir det dock efter en kvart då Todorov blivit fälld av Pat Baldwin. Frisparken blir aldrig farlig då Gerken har koll på bollen hela vägen upp på läktaren.

Matchen är jämn och efter 20 minuter kommer matchens första målchans värd namnet. Det är Chris Iwelumo som har en jättechans efter Darren Ambrose drivit upp bollen på högerkanten och spelat in bollen till Iwelumo som har öppet mål men lyckas slå den mitt på Karl Duguid hunnit in som extra målvakt.

Äntligen dags för match igen

Colchester tar nu över spelet och efter en halvtimme gör Mark Yeates snyggt 1-0 efter fint förarbete från Teddy Sheringham. Målet kommer efter en halvdålig utspark från Nicky Weaver som Mark Yeates erövrar på mittlinjen. Spelar fram till Sheringham som via Yeates igen hittar Yeates på djupet som snyggt tar med sig bollen och skjuter in bollen i mål.

Bara sex minuter senare jobbar Yeates till sig en hörna som Johnnie Jackson lägger på första stolpen. Där är förre Charltonspelaren och nickar in 2-0 till hemmalaget.

Hörnan där Lisbie gör 2-0 framför Charltons fans

I slutsekunderna av första halvlek släpper Colchester lite onödigt in Charlton i matchen då Svetoslav Todorov väggar sig fram med Iwelumo och gör 1-2 bakom en chanslös Gerken.

I den andra halvleken försöker Charlton att ta över matchen men Colchester har ganska bra koll på läget så när Connolly blir utvisad efter att ha haft omkull Iwelumo i fritt läge blir man ju orolig. Domaren ser faktiskt inte situationen utan det är linjedomaren som tycker att det är utvisning. På TV-bilderna ser det ut som om Connolly är först på bollen och Iwelumo faller lite väl lätt. Men det är som sagt mycket svårt att säga och Iwelumo var trots allt förbi med bollen då den studsade hans väg efter Connollys bollkontakt. Domaren tyckte kanske att han ville kompensera då han bara varnat Gerken några minuter tidigare då han haft omkull Iwelumo utanför straffområdet men dock inte i målchansposition.

Adam Virgo nickar över efter en hörna

Colchester gör ett taktiskt byte och sätter in Celticlånet Adam Virgo i försvaret och ut med Yeates. Lisbie tar Yeates plats på mitten och Sheringham ensam på topp.

Trots det numerära underläget är det Colchester som är det bättre laget och både Kevin McLeod och framförallt Kevin Lisbie har några grymma målchanser där Weaver får göra skäl för sin höga lön.

Det kämpas om bollen framför T3

När sen 2-2 kommer känns det helt orättvist och onödigt. Det är kinesen Zhi Zheng som med lite tur gör målet. Efter ett inlägg där Luke Varney vinner en nickduell och studsar väldigt turligt fram via Virgo som Varney nickat bollen på.

I slutet av matchen har sen Lisbie en jättechans till där Weaver gör en reflexräddning på Lisbies skott från 20 meter.

Matchen slutar 2-2 och Danny Mills stampar på Elokobi precis framför den linjedomaren som såg att Matthew Connolly fällde en spelare 30 meter bort men inte vad som händer precis bredvid honom.

Colchester - Charlton 2-2
1-0 Mark Yeates (31,19), 2-0 Kevin Lisbie (37,48), 2-1 Svetoslay Todorov (45,00), 2-2 Zheng (72,42)