Southampton 1 - 1 Colchester

Ännu en oavgjord för Colchester

Återigen en liveöversättning från radion.

En mycket överraskande laguttagning från Colchesters sida. Veteranen Aidan Davison tar plats i målet i stället för Dean Gerken. Davison har bara spelat en match sedan november då Gerken tog över som förstemålis. Davison stod i matchen mot Preston i början av månaden då Colchester vann med 3-0 på Deep Dale. Gerken har på dom övriga matcherna släppt in 8 mål och blivit utvisad en gång.

Colchester har matchens första hörna efter bara någon minut. Johnnie Jackson lägger hörnan som Kelvin Davis tappar men tyvärr är ingen spelar med på noterna så Davis tar bollen själv. Southampton har nästa hörna bara någon minut efter men hörnan blir misslyckad.

Youssef Safri drar på från 30 meter som Aidan Davison har stora problem med då han ser bollen mycket sent men han lyckas fånga bollen tillslut. Southampton återerövrar bollen och har en mycket farlig chans genom Nathan Dyer som dock skjuter bollen precis utanför.

Nathan Dyer kommer fri med Davison som har ner Dyer men domaren dömer inspark för Colchester. Colchesters spelare vill ha gult kort på Dyer för filmning.

En kvart av första halvlek har spelats och Southampton har spelat och pressar på för fullt.

Clive Platt är hjärnan bakom Colchesters bästa anfall så här långt då han tillslut har ett farligt inlägg som Mark Yeates missar precis.

Davison har vissa problem i eget straffområdet men han lyckas reda upp allt.

Efter en dålig undanrensning från hemmalaget får Colchester en bra chans när Kevin McLeod slår ett inlägg men Davis är med på noterna.

Bradley Wright-Phillips filmar till sig en farlig frispark när Adam Virgo tar bollen från honom. Frisparken blir tack och lov totalt misslyckad.

Jermaine Wright gör ett bra jobb för hemmalaget och ställer till det för Colchester. Davison når inte bollen men Kem Izzet jobbar hem och har undan bollen innan det blir farligt.

Kevin Lisbie har första halvlekens stora chans efter att Southamptons försvar klantar till det. Lisbie får bollen av Izzet men han blir alldeles för fri och hinner tänka för mycket så skottet går utanför. I anfallet efter klantar försvaret till det igen och nu får Yeates bollen och spelar fram Lisbie igen som tyvärr är offside.

Första halvleken slutar 0-0 vilket Colchester nog ska vara glada för men Lisbie hade trots allt den stora chanser.

Inga byten i halvtid.

Rudi Skacel får andra halvlekens första målchans då han slår en frispark som Davison räddar till hörna. På hörnan gör Wright-Phillips 1-0 bakom Davison.

Wright-Phillips är het nu och har ett till skott bara minuten efter men nu blir det inget mål. Hemmalaget fortsätter att pressa på och har en hörna som inte resulterar.

Colchester kvitterar när Mark Yeates skjuter ett skott via Rudi Skacel som gör självmål. Om det sen blir Mark Yeates som får målet eller ej får vi se.

Nu är det Colchester som fått upp ångan och Clive Platt har en bra chans men inget mål.

Yeates snurrar och snurrar och borde nog ha passat Clive Platt i ett tidigt läge men han blir istället av med bollen.

Efter 1-1 är det i stort sätt bara Colchester som har flera bra anfall men någon riktig farlig målchans får dom inte.

Adam Virgo som spelar istället för Connolly gör en jättematch och håller Grzegorz Rasiak långt från mål som börjar bli frustrerad.

Youssef Safri kapar Kem Izzet mycket fult men klarar sig från gult kort.

Southampton byter in sin numera enda svensk. Alexander Östlund hoppar in med kvarten kvar.

Jermaine Wright fäller Lisbie i ett farligt läge som Jackson slår till en inspark. Karl Duguid spelar fram Yeates som skjuter från nära håll men Davis räddar..

Nyinbytte Adam Hammill är nära att få straff då Duguid går lite väl hårt åt Hammill men Hammill är ärlig och står upp vilket hade varit en given straff om han bara trillat ner.

Hammill har sen en bra chans minuten efter men hans skott går utanför.

Southampton pressar på och försöker ordna segern på slutet men Colchesters försvar spelar mycket bra och håller rent.

Virgo som spelat så bra dräller med bollen och Rasiak får sin chans men skottet går utanför i farligt läge.

Kevin McLeod blir inbytt och varnad efter tio sekunder då han kapar Jhon Viafara och Southampton får en farlig frispark som Virgo rensar undan.

I slutminuten har båda lagen farliga chanser att avgöra men dom båda målvakterna låter sig inte luras.

Matchen slutar 1-1 och för första gången den här säsongen gör Colchester inte minst två mål.