Colchester 0 - 1 Scunthorpe

Andra förlusten på Layer Road

Till matchen mot Scunthorpe tvingas Colchester göra ett målvaktsbyte igen. Nu är det Aidan Davison som dragit på sig en lättare skada vilket gör att unge Dean Gerken återtar sin plats i målet och ännu yngre Mark Cousins tar målvaktsplatsen på bänken. Även Teddy Sheringham saknas för Colchester.
Även Scunthorpe har skadeproblem och har i sista stund lånat in för oss i Colchester mycket bekante Ben May från Millwall. Ben May har varit på lån till Colchester under två perioder för några säsonger sedan.

Colchester spelar i första halvlek från vänster till höger från radion sett.

Dom första tio minuterna händer inte så värst mycket men det är bortalaget Scunthorpe som har ett litet övertag.

Kem Izzet och Mark Yeates har ett fint samarbete där Yeates avslutar med ett bra skott som Joe Murphy gör en bra räddning på och släpper heller ingen retur.

Minuten efter är det Johnnie Jackson som har en bra chans men hans skott räddas till en värdelös hörna för Colchester.

Colchester är nu det bättre laget och Scunthorpe får jaga boll.

Dean Gerken missbedömer ett inlägg som Kevan Hurst avslutar på men Gerken lyckas rädda till en hörna som sen Gerken plockar ner. Inte första gången Gerken har svårt på höga bollar den här säsongen vilket är oroväckande.

Colchester skapar en dubbelhörna efter 22 minuter där George Elokobi avslutar med ett skott som smiter över när Paul Hayes stör lagom mycket för Elokobi.

Kevin Lisbie spelar fram Yeates som bryter igenom men blir fälld i straffområdet för en solklar straff vilket alla tycker utom han som bestämmer och det brukar ju vara det som gäller. Så ingen straff och 1-0 för Colchester även om dom skulle haft en straff.

Efter en bra Colchesterperiod får nu Scunthorpe lite att säga till om och skapar några hörnor som bäst.

Lisbie avslutar ett fint anfall där Clive Platt och Izzet är med i förarbetet men Lisbies skott täcks till en resultatlös hörna.

Nu är det i stort sätt bara Colchester och Scunthorpes försvar gör allt för att hålla rent framför mål vilket dom gör bra.

Helt mot spelet gör Scunthorpe mycket överraskande 1-0 när Paul Hayes drar på med en volley från nära håll efter ett fint inlägg av Kelly Youga. Målet kommer med bara fyra minuter kvar av första halvlek.

Kevin Lisbie hinner med att bränna en ny fin chans för Colchester då han kommer igenom mot Murphy men han chippar bollen över målet.

Första halvleken slutar 1-0 till bortalaget.

En ganska avslagen öppning på första halvleken där Colchester ser oroväckande ointresserade ut.

Colchester gör ett ganska tidigt byte i andra halvleken då mittfältaren Kevin McLeod byts ut mot anfallaren Jamie Guy. Den evige inhopparen Guy får nu en halvtimme på sig att vända matchen till Colchesters fördel.

Platt spelar fram Jackson som drar till utan att tveka men Murphy räddar igen.

Scunthorpe får en hörna som Adam Butler nickar över lite väl omarkerad.

Matthew Sparrow får några minuter senare en fin chans för bortalaget men Gerken gör en grym benparad och räddar bollen till hörna. Mycket nära att Scunthorpe avgjorde matchen där. Hörnan blir inte speciellt farlig.

Colchester har ett bra anfall med kvarten kvar där hela laget är med och passar bollen. Jackson är den som avslutar med ett skott men en Scunthorpefot är i vägen och det blir bara hörna. Yeates lägger hörnan som Lisbie skarvar mot målvakten som efter lite fummel tillslut fångar bollen.

Noll poäng på Layer Road

Cleveland Taylor blir varnad när han ska byta då han maskar alldeles för mycket när han ska byta med Marcus Williams..

Jonathan Forte kontrar efter en hörna för Colchester och tvingar fram en ny grym räddning från Gerken som räddar till hörna.

Mark Yeates som skruvat in tre stycken frisparkar den här säsongen är mycket nära att knorra in en till men bollen går precis utanför. En minut senare får han ett nytt försök men bollen missar Layer Road.

En dålig andra halvlek av Colchester gör att Scunthorpe vinner sin första match på bortaplan medan Colchester fortfarande saknar en vinst på hemmaplan. Sett över 90 minuter var det nog ganska rättvisst även om Colchester skulle haft ledningen i första halvleken. Hade även Colchester fått en straff efter 25 minuter vet man aldrig vad som hänt.

Matchen slutar 1-0 till bortalaget

Första gången Colchester går mållösa av planen.