Stoke 2 - 1 Colchester

Första förlusten på bortaplan för Colchester

Välkomna till en ny direktöversättning från BBC Essex.

Colchester ställer upp med samma lag som spöade QPR med 4-2 i onsdags. Det innebär att Teddy Sheringham fortfarande inte är hel och att Kevin McLeod inte blivit kvitt sin förkylning.

Enda skillnaden är att ungerske landslagsmannen tar plats på bänken i stället för Medy Elito och att Aidan Davison tar Mark Cousins plats som målvaktsreserv.

Stoke gör avspark på en grön och fin gräsmatta och spelar från vänster till höger i radiovärlden.

Stoke rivstartar och har ett skott på mål redan efter trettio sekunder men det är inte ens farligt så Dean Gerken plockar bollen hur enkelt som helst.

Hemmalaget börjar bäst och har en hörna som blir ganska farlig då Richard Cresswell avslutar med ett skott som täcks till inkast.

Dom polkagrisrandiga tar ledningen efter bara åtta minuter då Ryan Shawcross nickar in 1-0 efter en fast situation. Colchester tycker att Shawcross tar lite väl mycket för sig i nickduellen men domaren godkänner målet. Ännu ett tveksamt agerande av Colchesters försvar.

Första kvarten tillhör hemmalaget helt och hållet spelmässigt men man har tack och lov inte skapat så mycket. Colchester har inte haft ett skott mot mål men en misslyckad hörna har man skapat fram.

Colchesters första anfall värt namnet avslutas med ett mindre bra inlägg från Danny Granville som plockats ner av Steve Simonsen som startar ett snabbt anfall och ännu en hörna till Stoke som inte resulterar.

Colchester jämnar ut spelet men har efter en 25 minuter fortfarande inte haft något skott på mål ännu.

Mark Yeates har Colchesters första skott mot mål efter 27 minuter efter ett mycket bra anfall av Colchester med flera fina kortpassningar där halva laget var inblandat. Skottet gick dock över.

Colchester har nu sin bästa period och skapar fram en ny hörna efter bra spel. På hörnan trycker Colchester sig fast i straffområdet men Stoke rensar undan till en farlig kontring som Karl Duguid bryter och även skadar sig i samma veva.

Karl Duguid utburen på bår

Karl Duguid skadar sig så svårt att han är tvunget att byta med Colchesters Ungerska landslagsman Bela Balogh. Bela gör med detta inhopp debut för Colchester. Bara inte Duguids knä pajade då han var borta i 18 månader för det för några år sen.

Efter skadan tar Stoke över spelet igen men Colchester får nu några chanser framåt i alla fall.

Även Stoke får en skada men inte lika allvarlig som Karl Duguids. Det är Andy Wilkinson som tvingas utgå och in kommer Carl Dickinson.

Colchester ska nog vara glada över att bara ligga ett ner i halvtid.

Halvtid Stoke - Colchester 1-0

Andra halvlek och lugnande besked om Karl Duguid. Det är bara en vridning i vristen och inte hans knä som varit till så stora problem i historien.

Stoke fortsätter sin press mot Colchesters mål i inledningen av andra halvlek och Colchester får mest jaga boll.

Mark Yeates jobbar fram en fin chans till Johnnie Jackson som dock inte gör mål då skottet blockeras av målskytten Ryan Shawcross.

Nyinbytte Carl Dickinson inleder matchen bra och skapar en del framåt för Stoke.

Helt mot spelet kvitterar Colchester när rekordförvärvet Clive Platt nickar in 1-1. Det är Danny Granville som slår ett underbart inlägg till Clive Platt som nickar in bollen från nära håll. Det är Platts tredje mål för säsongen.

Mål tre av Platt (till vänster)

Minuten efter är Stoke nära att återta ledningen då Ricardo Fuller kommer igenom men Gerken räddar målet från påhälsning.

Ett mål betyder så mycket och nu har Colchester flera fina anfall med halvhyfsade lägen.

Colchester har ett mycket bra läge att ta ledningen när Mark Yeates och Kem Izzet vägar sig igenom med ett bra skott som avslutar anfallet men bollen går utanför. I anfallet efter gör Stoke 2-1 när Liam Lawrence lurar George Elokobi och skjuter in bollen i nättaket och ny ledning för hemmalaget. Trist då Colchester är inne i matchen och var nära att ta ledningen.

Efter målet satsar Colchester framåt och byter ut Danny Granville från mittfältet och in med anfallaren Jamie Guy.

Colchester fortsätter att spela bra med många fina passningar men man avancerar inte så värst mycket framåt.

Stoke har en farlig frispark när Johnnie Jackson måste dra ner sin motståndare med ett gult kort som följd. Frisparken blir ofarlig i första läget men bollen kommer tillbaks men Colchester rensar undan bollen till Jamie Guy som kontrar och Kevin Lisbie har läget men inget mål.

Matchen lider mot sitt slut och på stopptid försöker Colchester desperat med ett långskott från Yeates.

Stoke försvarar sig allt vad dom kan när Colchester pressar på i slutsekunderna.

Stoke vinner med 2-1 och Colchester inkasserar säsongens första förlust på bortaplan.