Ipswich 3- 1 Colchester
Pride of East Anglia!

Colchester blev rånade på tre poäng när Ipswich vänder på Portman Road

Mycket tuff match på Portman Road för Colchester i derbyt mot Ipswich som har åtta raka vinster på sin hemmaplan.

Tyvärr är inte Karl Duguid återställd efter sin vristskada han fick mot Stoke så landslagsmannen Bela Balogh tar plats i startelvan igen. Adam Virgo som utgick senast ersätts av unge Matthew Connolly i mittlåset och Virgo hamnar på bänken. Kevin Watson fortfarande på bänken.

Sist lagen möttes vilket var i vintras är det bara Kem Izzet som är kvar i Colchesters lag. Några av dom övriga är på bänken och några är skadade.

Ipswich gör avspark och sätter fart framåt och är nära att göra 1-0 efter bara tio sekunder.

Ganska väntat är det Ipswich som öppnar dom första tio minuterna bäst utan för den skull ha någon farlighet mot Colchesters mål.

Kevin Lisbie har Colchesters första försök till chans men hans lite väl optimistiska skottförsök skapar inga problem för traktorpojkarna.

Glödhete Mark Yeates har Colchester första riktigt hyfsade målchans men hans vänsterskott smiter utanför.

I anfallet efter har Alan Lee en chans men 0-0 står sig.

Dom fösta 20 är faktiskt ganska dåliga med knappt en målchans värt namnet. Skönt att se att Colchester inte blir överkörda i alla fall då dom är minst lika bra.

Pablo Counago har matchens första riktigt farliga målchans efter 23 minuter när han har ett riktigt bra skott som Aidan Davison räddar med en farlig retur som Billy Clark bara ska slå in i mål men landslagsmannen Bela Balogh hinner före och rensar till en resultatlös hörna.

George Elokobi har ett farligt inkast som Clive Platt nickskarvar farligt men det blir till en hörna. På hörnan från Mark Yeates nickar Danny Granville mot mål men en Ipswichförsvarare räddar med handen på mållinjen till en ny hörna och ingen straff som Colchester vill ha. Neil Alexander plockar lätt ner hörna nummer två.

Efter en halvtimme gör Colchester 1-0 från ingenting då Clive Platt drar till från 30 meter utan chans för Ipswich målvakt. Ett otroligt härligt mål när Platt gör sitt fjärde mål för Colchester och det första med fötterna. Det är Johnnie Jackson och Mark Yeates som är med i förarbetet till Platt från högerkanten.

1-0 från 30 meter av Clive Platt

Ipswich har ett jätteläge när man rundar Davison i målet och ska bara slå in bollen i tomt mål men Pat Baldwin hinner dit och är nära att göra självmål men bollen går över till en ny resultathörna.

Platt har minuten efter ett jätteläge att öka på till 2-0 när han också rundar målvakten och ska slå in den i tomt mål men han missar totalt från ganska dålig vinkel.

Om dom första 20 minuterna är dåliga så är resten av halvlekens spel desto bättre

På stopptid får Colchester en hörna som Danny Granville avslutar med en fin nick men Alexander räddar bollen ganska enkelt.

Halvtid och en rättvis 1-0 ledning till Colchester som nog borde ha varit 2-0.

Tyvärr hängde sig datorn i andra halvlek vilket innebar att hela andra halvlek försvann så det blir en mycket kort sammanfattning på andra.

Ipswich börjar den andra halvleken ganska bra och försöker kvittera så snabbt som möjligt men Colchester håller undan.

Efter cirka tio minuter börjar Colchester få lite att säga till om och skapar flera chanser att öka på till 2-0.

Aidan Davison gör en grym räddning när Ipswich försöker kvittera.

Med 20 minuter kvar lurar Kevin Lisbie offsidefällan och rundar sånär målvakten men Alexander i målet river ner Lisbie som får straff. En solklar utvisning på Alexander vilken dag som helst men domaren visar bara fram det gula kortet. Självklart räddar då Alexander straffen från Yeates till en hörna.

I anfallet efter kvitterar Jonathan Walters helt orättvist till 1-1.

Tio minuter senare nickar inhoppade Liam Trotter in 2-1 när Colchesters försvar inte är allt för bra på hörnan som målet kommer på.

Bara några minuter senare avgörs matchen Danny Haynes skickar in 3-1 vilket blir slutresultatet.

En grymt tung förlust där Colchester är det klart bättre laget hela matchen men en feg domare som inte vågar visa ut en målvakt trots att reglerna säger att han ska göra det blir avgörande.

Ipswich - Colchester 3-1
0-1 Clive Platt (31:27), 1-1  Jonathan Walters (71:35), 2-1 Liam Trotter (82:02), 3-1  Danny Haynes (83:51)

Publik: 25.727