Lagbanner

Resa: West Brom och West Ham del 2

Två ur CUFC Swedish Branch upplevde en resultatmässigt blandad resa. Här kommer fortsättningen på reserapporten ...

Colchester matcher
Colchester - WBA 3-2
Ipswich - Colchester 3-1

Övriga matcher
West Ham - Sunderland 3-1

Deltagare
Colu, SwedishDad

"Sitter på flyget hem och skriver detta. Min resekamrat fortsätter denna reserapport om några dagar när han kommer hem efter matchen mot Ipswich.” 

Så slutar Colu's reserapport, del 1. Swedish Dad stannade kvar ett par dagar till och här följer reserapport, del 2:

Måndagen den 22 oktober
Den lilla bit mat vi köpte med oss på väg från London i går kväll (kebab) ville inte alls vara kvar i min mage. Tillbringade en stor del av natten på Scheregates wc, om ni förstår vad jag menar. 

Nå, eftersom jag införskaffat ett railwaypass så satte jag mig svettig och darrig på tåg till Bath Spa, en mycket vacker stad, som säkert varit ÄNNU vackrare om jag inte känt mig så kass. 

Det blev en tidig återfärd till Colchester och Scheregate, lite TV och så sömn.
 
Tisdagen den 23 oktober
Match i kväll och inte vilken match som helst. Nej då, ”derby” på Portman Road mot Ipswich. 

För att lugna nerverna tågade jag till Great Yarmouth, som är en engelsk badortsstad i gammal känd stil med nöjespir och tingeltangel. Mycket folk var det där och trots allt ganska så charmigt.
 
Stannade till i Norwich, strosade runt lite och åt en icke välsmakande fish&chips på puben med det lovande namnet ”The Complete Angler”. 

Mot Ipswich med tåg så!
Redan vid stationspuben var det luft i luckan, hundratals ColU-supportrar hade annekterat näringsstället och höll igång ordentligt. 

Mötte en av de gamla kamraterna på Portman Road, som lotsade mig till en pub en bra bit från arenan, som ju ligger precis vid stationen - arenan alltså. Flera kända märken dök dock upp för en pint eller fler. Och som vanligt blev det snabbrush till arenan, som inte var så lättorienterad med flera turnstiles med samma nummer.
 

Programbladet och biljetten samt SWEDISH DAD's tumme?

In kom vi till slut, matchen hade precis börjat, och det där med sittplats vara bara att glömma. ColU-klacken stod matchen igenom och höll igång, speciellt de första 70 minuterna, då allt målmässigt var OK. Clive Platt klippte ju till med ett elegant långskott i matchinledningen och det var länge, länge dödstyst bland Ipswichanhängarna, som inte hade mycket att glädjas åt. 

ColU verkade behärska tillställningen, och jobbade konsekvent med starkt försvarsarbete och långa bollar upp för kontringar gjorda av Platt och Lisbie. Men det kräver alldeles för mycket att spela så pass defensivt som vi gjorde. Och vi behärskar det inte i 90 minuter. För när Mark Yeates sköt den straff som Kevin Lisbie jobbat fram i precis rätt höjd för att målvakten kunde rädda, ja då vände matchen. 

Straffmissen tillsammans med tre snabba Ipswichbyten vände från 0-1 till 3-1-seger för hemmalaget. Jag vet att jag motsäger Redaks matchrapport, men det var nog trots allt rättvist. ColU's fegspel lönade sig inte. Och så många chanser hade vi inte. 

(Kunde tyvärr inte ta några bilder, då jag delade mitt ståplatsutrymme med denna kväll förenade poliskåren från Ipswich och Colchester. Förutom att gripa några påstrukna fick de ägna sig åt att lotsa ut ett trettital ColU-supportrar som köpt biljett i Ipswichklacken). 

Snabb språngmarsch till sista och fullsmockade tåget till Colchester.
Nattmacka på Subways.
 
Onsdagen den 24 oktober
Tidigt upp och tåg till Luton Airport och Ryanair till Malta, där jag i Times of Malta i en stort uppslagen artikel kunde läsa om den maltesiske landslagsmannen Mifsud, som sänkte ColU med sitt ”drömmål” (?) när Coventry slog oss med 1-0. 

Kan man aldrig bli helt fri från otäcka upplevelser, trots en geografisk flykt?


Maltesisk tidning om Coventrymatchen ... 

Målsnitt från de tre matcherna 4,33333333, inte så illa!

LÄNK: Reserapport: West Brom och West Ham (del 1)

Tillbaka till Våra Resor

SWEDISH DADbarside@hotmail.com2001-02-01 12:00:00
Author

Fler artiklar om Colchester