Watford 2 - 2 Colchester
Evig kärlek

En fantastisk match i Watford slutar 2-2

Ännu en direkt och fritt översatt radiosändning från BBC Essex

För tredje gången någonsin i Colchesters historia spelar Colchester inte i FA Cupen denna helg som har sin första omgång idag.

Colchester får göra ett sen ändring i truppen när Matthew Connolly tvingas till återbud och ersätts av ungerske landslagsmannen Bela Balogh.

Colchester spelar i tredjedressen vilket är den ljusblåa tröjan.

Watford - Colchester har inte spelat mot varandra på 25 år så någon direkt trend mellan lagen finns ju inte mer än att Watford leder serien och är i ruggig form även om dom förlorade sin senaste hemmamatch. Colchester ligger lite längre ner och har spelat hygglig fotboll men haft lite oflyt som tappat massa viktiga poäng i slutet.

1-0

Matchen hinner inte ens börja innan Watford har tagit ledningen. Det är Adam Johnson som är på lån från Middlesbrough som slår en hörna som Dean Gerken totalt missar och bollen flyger i mål utan att någon är på bollen. Tre minuter tog det och det var inte ens en farlighet.

Lyfta av målet trycker Watford gasen i botten och har två farliga chanser av Johson och även Marlon King efter bara fem minuter.

Kevin Lisbie har ett mycket bra läge efter tio minuter när han blir framspelad av Kemal Izzet men hans skott räddas till hörna som Jordan Stewart rensar undan.

Colchester skapar på kort tid tre hörnor och den sista blir väl farligast utan att vara farlig.

1-1

Marlon King har ett skott över efter 20 minuter.
Colchester spelar bra trots motståndet och Clive Platt kvitterar efter fint samarbete med Kem Izzet som slår ett inlägg på första stolpen där Platt möter med en volley men Lee räddar via stolpen men bollen hamnar hos Platt igen som tar hand om returen och rättvist kvitterar till 1-1.

Härlig kvittering av Platt

King har ett bra skott men Gerken tar revansch på sin jättetavla när han gör en grym räddning.

Colchester försöker ta ledningen och skapar en hörna som blir till en mycket farlig kontring där Darius Henderson är den som har den stora chansen men Gerken håller tätt. Inte bra att släppa till en sån farlig kontring på egen hörna.

När Watford kommer i anfall gör dom det med besked. Johnson har en bra chans men Gerken har glömt sin Rembrandt och håller tätt.

Dan Shittu tappar bollen i farligt läge och Mark Yeates tar hand om bollen och startar en farlig kontring som dock inte leder till någon direkt farlighet.

I slutminuterna av första halvlek vill Watford ha en straff när Bela Balogh och King krokar ihop men domaren tycker inte att det är någonting utan låter spelat rulla vidare och Colchester kontrar och Kevin Lisbie avslutar med ett bra skott som går utanför.

På stopptid har Colchester en mycket bra chans när halva Colchester går till anfall där Yeates är mycket nära att hitta Izzet men bollen är en aning för hög.

Båda lagen hinner med ett anfall till men 1-1 står sig och det är ganska rättvist och mycket skönt med tanke på den mardrömsstart vi fick.

Andra halvlek och inga byten

1-2

Andra halvlek startar som den första. Med ett mål. Men nu är det Colchester som sensationellt tar ledningen med 2-1 när Kevin Lisbie dundrar in bollen från nära håll. Nu tog det bara 37 sekunder.

37 sekunder tog det för Lisbie att göra mål

I anfallet efter har Watford ett bra lägen men Gerken styr undan.

Colchester är överallt och är nära att göra 3-1 flera gånger.

Watford försöker komma in i matchen igen och tvingar till en hörna från Gerken som slutar i ett misslyckat avslut och inspark för Colchester.

Izzet är tvungen att riva ner sin spelare och ge Watford ett farligt frisparksläge. Izzet blir varnad och King försöker sätta bollen med kraft men skottet går över.

Efter en kvart börjar Watford ta över matchen och pressar på lite väl mycket nu men så länge man inte träffar mål ska vi inte vara allt för oroliga.

Watford får en straff när Karl Duguid fäller Johnson och straffen är solklar. Skyttekungen Marlon King lägger straffen med kraft men Dean Gerken chansar åt rätt håll och räddar samtidigt som han tar en superrevansch från öppningsminuterna

Fantastisk match i Watford

2-2

Två minuter senare tar King hand om ett inlägg från Lee Williamson på ett helt fantastiskt sätt när han med en cykelspark sätter 2-2 bakom Gerken. Tror dock inte denna chans hade kommit om straffen gått i mål så en straffräddning utan någon större nytta.

Nu är det bara Watford och Smith träffar ribban med 20 kvar

Mark Yeates får ett farligt frisparksläge som han gjort massor av mål på i år. Nu blev det inget mål då bollen tar i ribban. Mycket nära en härligt orättvis Colchesterledning.

Watford får en totalt felaktig hörna när domaren tror att Danny Granville är på bollen. Domaren inser sitt misstag och ger Colchester en sån där fånigt enkel frispark bara försvarande lag kan få efter en hörna.

Watfords värsta press har avtagit och Colchester jämnar ut spelet med kvarten kvar.

Platt utmanar Shittu och spelar fram Kevin Watson som slår ett bra inlägg som tyvärr ingen når.

Gerken får lämna sitt område och rensa undan bollen som blir till ett halvfarligt läge för Lisbie men 2-2 står sig

Henderson har ett bra läge för Watford och skapar fram en hörna med knappt fem minuter kvar. Hörnan blir resultatlös när Bela Balogh rensar undan till inkast. Johnson får bollen efter inkastet och skjuter men så många gånger tidigare ikväll går bollen över.

Med fem minuter kvar kommer matchens första byte när Kevin McLeod byter mot Kevin Watson. Watford passar på att byta samtidigt

King bryter in i straffområdet och spelar fram Henderson som skjuter i tomt mål men Gerken gör ännu en idioträddning.

I slutminuten får Colchester en mycket farlig frispark igen. Den här gången väljer han dock ett inlägg som tyvärr ingen når men McLeod återvinner bollen och lägger ett nytt inlägg som tillslut rensas undan och Watford kontrar till sig en hörna som blir mycket farlig men Duguid rensar undan bollen.

På stopptid får Watford ännu en hörna men Colchester klarar även den.

Colchester gör en mycket bra match som slutar 2-2.

Ännu en match i år som slutar 2-2 med Colchester inblandat. Det är den femte matchen som slutar 2-2 under denna säsong. Tredje oavgjorda matchen i rad men den här gången känns det mycket bättre än vad det gjorde mot Plymouth trots tappad ledning även då.

Nu är det landskampsuppehåll med Bela Balogh som ska möta Moldavien på bortaplan.

Watford - Colchester 2-2
1-0 Adam Johnson (3:12), 1-1 Clive Platt (19:42), 1-2 Kevin Lisbie (45:37), 2-2 Marlon King (64:33)

Publik: 16.069