Sheffield W 1 - 2 Colchester
Måååål

Teddy Sheringham visade vägen till Colchester första vinst sen vi slog West Brom den 20 oktober

Flera byten från Colchester sida innan match. Fyra nya från den senaste matchen. Bela Balogh som skadade sig senast är borta. Kevin Watson är skadad igen men inte värre än att han kunde åka med laget upp till Sheffield men en sen test satte honom på läktaren eller i det här fallet kommentatorbåset där han kommenterar matchen i BBC Essex. När Watson försvann fick Luke Guttridge plats på bänken och George Elokobi som varit utanför laget under november tar plats i startelvan igen vilket även Teddy Sheringham gör efter att inte ha startat en match sen Colchester mötte Charlton i september innan han blev skadad.
Kevin McLeod tar även plats på plan igen på mittfältet istället för Watson.

Sheffield tar hand om avsparken men det är Colchester som tar han om bollen och startar ett anfall som Teddy Sheringham avslutar med ett skott med vänstern från tolv meter. Skottet går i mål och det har bara gått 52 sekunder och en helt underbar start för Colchester.

En flygande start från Teddy

Tyvärr hängde sig allt så min första halvlek försvann så jag gör en kort sammanfattning av första halvlek.

Colchester får ju en drömstart med 1-0 efter bara 52 sekunder och Colchester fortsätter att utnyttja ett chockat Sheffield och efter en halvtimme får Colchester en farlig frispark som Mark Yeates ska slå. Yeates som gjort så många frisparksmål den här säsongen lyckas tyvärr inte nu då bollen styrs till hörna. Yeates tar själv hand om hörnan och där tackar Elokobi för förnyat förtroende då han nickar in 2-0 till Colchester.

Bara sekunder efter målet får Sheringham en ny chans att göra mål men hans skott tippas över ribban till hörna. Colchester är det klart bättre laget och har flera chanser att göra 3-0 och döda matchen men så får även Sheffield en hörna och där bollen tillslut hamnar hos Glenn Whelan som skickar in bollen framför mål och där är Akpo Sodje framme och stöter in 1-2. Inte alls rättvist men nu har Sheffield sin bästa period i match och även dom är nära att göra mål sekunderna efter sitt mål men Gerken räddar.

Sheffields period varar dock inte så många minuter utan Colchester tar tag i spelet igen och har några bra chanser till mål igen men 2-1 står sig halvleken ut.

Halvtid och 2-1 till bortalaget Colchester

Den andra halvleken börjar med att Matthew Connolly tvingas till ett byte så in kommer Pat Baldwin.

Att vi ska ha så lätt mot Sheff W

Sheffield skaffar fram sig en hörna i första minuten men Elokobi rensar undan.

Sheffield startar den andra halvleken bäst då man nog fått sig en liten utskällning i halvtid men Dean Gerken har inte fått så mycket att stå i ännu men med tanke på hur många mål Colchester släpper in så är man ju orolig.

Kevin McLeod gör en fin löpning med bollen på sin vänsterkant men tyvärr tappar han bollen och drar på sig en frispark.

Målvakten Grant lägger frisparken som tillslut hamnar hos Akpo Sodje som skjuter utanför.

Någon minut senare får Sodje en chans igen men Gerken är snabbt ute och fångar bollen och startar ett snabbt anfall.

Kevin Lisbie gör allting rätt när han bryter fram och spelar snett bakåt till Yeates som via en hemmafot får bollen till hörna. Mycket nära en ny tvåmålsledning för Colchester men tyvärr inte. På hörnan fångar Grant bollen.

Med en halvtimme kvar är det Colchester som har kontroll på matchen.

Colchester skaffar en hörna som blir en repris på 2-0 målet men nu har Sheffield en stor portion tur som lyckas hålla rent efter att Elokobi nickat mot mål. Mycket nära 3-1 till Colchester.

Sheffield som är i ruggig form för tillfället har inte mycket att säga till om men man skapar en hörna som dock Gerken fångar enkelt.

Teddy Sheringham spelar fram en fristående Kevin Lisbie som försöker lyfta bollen över målvakten som dock gör sig stor och räddar bollen, returen hamnar hos McLeod Grant räddar igen. Det är det sista Teddy gör för sen blir han utbytt till förmån för Clive Platt. Hemmapubliken ger Teddy en stående ovation till Teddy, kanske inte för dagens spel men han har ju trots allt gjort en del tidigare.

2-0 av Elokobi säkrade segern.

Sheffield försöker sista kvarten men än så länge har man inte kommit närmar än ett skott som nästan träffade hörnflaggan från Jermaine Johnson.

Adam Virgo bryter ett bra försök till anfall från Sheffield men det blir bara ett inkast. Mycket nervös framför radion då Colchester verkligen behöver en vinst efter sju matcher utan en trepoängare. Dock är det nog mer nervös framför radion än i verkligheten för så mycket skapar ju inte hemmalaget.

Matchen första gula kort för Kem Izzet med bara några minuter kvar då han var lite väl hårdhänt i en närkamp.

Sheffield har en boll inne i mål efter ett fantastiskt skott från hem Jermaine Johnson som Gerken räddar innan bollen hamnar i mål från Wade Small men det är offside så 2-1 till Colchester står sig.

Yeates får ett nytt bra frisparksläge men ännu en gång blir det hörna och många sköna sekunder försvinner.

Efter tre olidligt spännande stopptidsminuter blåser äntligen domaren av matchen och tre friska poäng till Colchester. Första trepoängaren sen vi slog WBA hemma på Layer Road oktober och den första vinsten på bortaplan sen vi slog Preston med 3-0 i augusti. Skönt också med några poängs marginal till League 1

Sheffield Wednesday - Colchester 1-2
0-1 Teddy Sheringham (00:52), 0-2 George Elokobi (25:54), 1-2 Akpo Sodje (35:56)