Lagbanner
QPR 2 - 1 Colchester
Heja Colchester

QPR 2 - 1 Colchester

Inte alltid bästa laget vinner.

Colchester kommer till start inför den mycket viktiga matchen i västa London med några viktiga spelare på bänken. Karl Duguid som varit borta några matcher tar plats på bänken vilket även Kevin Lisbie gör. Kevin missade förra matchen på grund av sjukdom men är nu alltså tillbaks igen. På bänken hittar vi även rutinerade Luke Guttridge och unge Jamie Guy. Eftersom Aidan Davison fortfarande är skadad tar juniormålvakten Mark Cousins plats på bänken igen. Bela Balogh som varit borta i en månad är åter tillbaks på plan igen då han går in i startelvan. 

Colchester lirar som vanligt i sitt ljusblåa tredjeställ vilket man alltid gör på bortaplan. 


Colchester i tredje tröan

Matchen börjar lite avvaktande men efter fyra minuter tvingar Adam Bolder  fram en jätteräddning från Dean Gerken. Hörnan som följer blir lika farlig men Gerken räddar till en ny hörna som i sin tur resultatlös. Dexter Blackstock skapar fram hemmalagets tredje hörna innan det ens gått fem minuter. 

Colchester får en frispark i halvbra läge där Johnnie Jackson försöker överraska målvakten Lee Camp med en snabb frispark man det blir bara en hörna som blir till en dubbelhörna.

Livlig start från båda lagen med totalt fem hörnor innan det ens gått sju minuter.

Förre Colchesterspelaren Rowan Vine är ju inte så omtyckt av Colchesters fans då han tidigare har gjort massa dumma gester mot Colchesters fans. Nu fick han chansen i en kontring att passa fram en helt fristående Dexter Blackstock men Vine avslutar själv istället och det var inte ens nära att kunna bli mål då skottet blockas av Adam Virgo i Colchesters försvar. 

Teddy Sheringham spelar fram till bollen till Kem Izzet som skjuter ett bra skott men blir trots allt ganska enkelt för Camp att fånga.

Teddy Sheringham och Clive Platt har en jättechans men tyvärr blir det lite missförstånd mellan spelarna då ingen är överens om vem som ska ta bollen så 0-0 står sig.

Från absolut ingenting gör Bela Baloghs landslagsman Akos Buzsaky ett fantasiskt mål då han helt plötsligt drar till från högerkanten och 1-0 helt plötsligt till hemmalaget. Enligt radion var det inte så mycket försvaret kunde göra då Buzsaky bara vänder om och drar till utan chans för någon.

Colchester tvingas till ett tidigt i slutet av första halvlek då Kemal Izzet skadas i ena handen efter en ful tackling av Gareth Ainsworth. Tydligen ett ben som är av i handen och in kommer Luke Guttridge. 


Izzet skadad i första halvlek

Clive Platt och Kevin McLeod spelar sig förbi Robert Malcolm och McLeod försöker göra lika snyggt mål som Buzsaky gjorde men skottet går över.

Rowan Vine gör sig inte speciellt populär bland bortafansen när han gör en mycket feg tackling mot Adam Virgo. Virgo är solklart först på bollen när Vine fegt kommer och har inte en chans på bollen. Självklar frispark för Colchester men tyvärr får Vine inte ens en varning vilket är mycket svagt av domaren.

Det är det sista som händer i första halvleken så 1-0 till hemmalaget blir halvtidsresultatet där oavgjort varit mer rättvist. Colchester tyvärr sist i tabellen just nu vilket Colchester inte har legat sedan man åkte ur ligan 1990. (bortser från tidiga omgångar såklart)

Andra halvlek börjar utan några byten.

Colchester får en farlig hörna som dock är väldigt långt ner mot kortlinjen. Mark Yeates försöker med ett direktskott som inte blir speciellt farlig. Synd på ett bra läge där det kunde blivit straff om bara fällningen kommit en halvmeter senare.

Sheringham har en bra chans när han måste vända om och skjuta. Tyvärr går skottet utanför och QPR sätter igång ett snabbt anfall och gör orättvist 2-0 genom Buzsaky igen

Colchester har dock inte gett upp och har en ny farlig chans som slutar i en hörna. Hörna av Yeates nickar Pat Baldwin farligt nära ena stolpen men tyvärr på fel sida.

Det tar en timme och en 2-0 ledning innan hemmafansen börjar låta från läktarna då det mest varit tyst som en julvaka. 

Lee Camp totalmissar ett inlägg och en totalt överraskad Sheringham har öppet mål men skjuter i stolpen. Låter som det inte blir en roligt jul för Colchester om det ska fortsätta så här.

Sheringham spelar fram Mark Yeates som bryter in i straffområdet och skjuter in 2-1 bakom Lee Camp. Ett rättvist mål för Colchester som var värda det målet med tanke på hur många chanser man haft på slutet. 


Yeates gör mål igen!!!

Minuten efter får Platt en jättechans men som dom flesta skott från Colchester den här kvällen går skottet utanför.

Teddy Sheringham blir fälld i farligt läge och gör någon eftersläng som ingen riktig ser så det blir frispark för Colchester. Teddy blir i samma läge utbytt och utbuad av hemmafans som tystnat igen. Första gången jag hör Teddy blivit utbuad av hemmafansen i år då han mest fått ovationer. 

Frisparken blir ganska farlig då nyinbytte Kevin Lisbie och Platt försöker men skottet går utanför.

Målet från Mark Yeates gjorde honom gått då han inte varit sig själv sedan han missade en straff mot Ipswich i oktober. Innan den missen var han outstanding men har haft det tungt sen dess men nu gjorde han mål igen alltså vilket kan vara guld värt för Colchester i långa loppet.

QPR bjuder på en hörna då försvarsspelet är under all kritik. Det blir inget mål på hörnan men det blir till en trippelhörna när Colchester pressar på för en kvittering. QPR gör inget försök till anfall då man bara försvarar sig.

Mark Yeates blir kapad av Damion Stewart som redan har en varning och blir alltså utvisad. Nu har Colchester en jättechans att kvittera då frisparken även är i farligt läge. Det röda kortet kommer med åtta minuter kvar av matchen.

Colchester pressar på och QPR sparkar undan. Försvar mot Anfall. Tyvärr är det ju svårt att lirka igenom ett försvar som består av nio maskande försvarare och en målvakt.

I slutminten satsar Colchester om än mer allt framåt då försvararen Pat Baldwin blir utbytt till förmån för Jamie Guy. 

QPR gör en bakåtpass som målvakten tar med händerna samtidigt som Kevin Lisbie går omkull. Colchester vill ha antingen straff eller indirekt frispark men får bara ett gult kort på just Lisbie. Mycket tveksam domslut men förhoppningsvis får TV bilderna bevisa att domaren hade rätt 

Colchester pressar på nåt enormt men QPR håller undan och lyckas till om med fixa fram en hörna på stopptid.

Slutet blir struligt då hemmaspelarna vill ha rött kort på Adam Virgo som knappt är ett gult kort.

Matchen slutar orättvist 2-1 till hemmalaget och Colchester trillar ner på sista plats där vi alltså inte har legat sedan 1990 när vi åkte ur Division 4

 QPR  Colchester
 Camp  Dean Gerken
 Malcom  Bela Balogh 10
 Stewart 73+82=82  Pat Baldwin 48 Ut 88
 Rehman  Adam Virgo 90
 Barker  Danny Granville
 Ainsworth  Mark Yeates
 Leigertwood 67 Ut 83  Johnnie Jackson
 Bolder  Kemal Izzet Ut 36
 Buzsaky  Kevin McLeod
 Blackstock Ut 75  Teddy Sheringham  Ut 71
 Vine  Clive Platt
 Avbytare  Avbytare
 Nygaard In 75  Luke Guttridge In 36
 Cole  Karl Duguid
 Walton In 83  Jamie Guy In 88
 Balanta  Kevin Lisbie In 71 90
 Moore  Mark Cousins


Queens Park Rangers - Colchester United 2-1
1-0 Akos Buzsaky (27:40), 2-0 Akos Buzsaky (52:12), 2-1 Mark Yeates (62:40)

Publik 12.464

 5  Skott  13 
 4  Skott på mål  5
 6  Hörnor  11
 13  Frisparkar  18
 2  Gula kort  4
 1  Röda kort  0
 52  Bollinnehav  48

Igen den snabbaste matchrapporten på svenska fans...

REDAK COLCH2007-12-22 18:08:00
Author

Fler artiklar om Colchester