Lagbanner
Resa: Första resan
18 år

Resa: Första resan

Vi lägger ut gamla reserapporter lite då och då. Nu har turen kommit till första resan som vi gjorde nyåret 1989/1990. Colchester låg då sist i division 4 och spelade en jumbofinal mot Hartlepool. I dag är det på dagen 18 år sedan vi gjorde den första resan.

Datum
1989.12.27 - 1990.01.03

Colchester matcher
Division 4: Colchester - Hartlepool 3-1

Övriga matcher
Division 1: Aston Villa - Arsenal 2-1
Division 1: Chelsea - Aston Villa 0-3

Deltagare
Colu, Layer Road, n'Anders,  Tommy, Stefan N, Stefan H, Jajje, Jonas

Reserapport
Oj, det var ju några år sedan denna resa genomfördes så minnet kan vara lite grumligt. Hur som helst tog vi i alla fall båten från Esbjerg till Harwich efter en otroligt seg bussresa från Stockholm.

Bussen gick vid midnatt från Norra Bantorget mitt i Stockholm och efter några avstickare på landsbygden kom vi till slut fram till Göteborg men det räckte ju tyvärr inte för Båtbolaget hade hyrt ut våran till staten som hade den som flyktingförläggning. Det var ju oroligt i Europa på den tiden, så vi fick hämta upp våra biljetter i Göteborg och fortsätta på bussen till Esbjerg i Danmark. Hela bussresan tog 17 timmar och tack vare omvägen missade vi en dag i London och även Southend - Colchester 0-2. Man förstår ju självklart att dom behövde båten bättre än vad vi behövde den till men just då hjälpte det inte oss ...

Första matchen var Villa-Arsenal där vi hade fått biljetter till Arsenal-sektionen som på den tiden kostade hela £ 6.00 vilket var marginellt dyrare än en allsvensk fotbollsmatch. Det här var seriefinal då ettan och trean möttes på ett absolut fullsatt Villa Park. Aston Villa var det bättre laget och vann rättvist med 2-1.


Aston Villa - Arsenal framför massiva Holte End


Framme på Colchester station ...

Colchester mötte Hartlepool på nyårsdagen i en ren jumbofinal. (Från ligans två bästa lag till ligans två sämsta lag...) Jag förstår fortfarande inte hur man kan lägga en match dagen efter nyår. Colu och n'anders låg kvar bakfulla på hotellet när dom andra tog tåget till Colchester. Senare på dagen masade vi oss i alla fall iväg och kollade på Chelsea-Villa. 


Colchester - Hartlepool (faktiskt den enda bilden från matchen...)

Dom andra hade haft en riktigt rolig dag i Colchester. Vinst med 3-1 efter ett mycket tidigt baklängesmål från Hartlepool som man sen vände i andra halvlek med tre mål. Colchester och Hartlepool bytte plats i tabellen och nu var vi inte sist längre.

Idag ser vi alla matcher från Barside men då hamnade vi på "Open End" vilket är ena kortsidan mittemot bortaläktaren. Där träffade vi genast en genuin Colchestersupporter som vi än idag har kontakt med. Han tog upp oss till Corner Bar efter matchen och där ville alla bjuda oss på öl. 


Corner Bar, supporter puben vid arenan

Efter någon timme eller två så började vi tänka på refrängen och skulle ta oss tillbaks mot stationen. På vägen passerade man visst en pub som heter Drury Arms så där skulle vi bara göra ett kort stopp. Puben var ganska välbesökt så vi visade upp våran svenska flagga och stor succé. Alla tyckte det var kul att svenskar kom och tittade på deras kassa lag och inte som alla andra som åker och tittar på Arsenal eller nåt annat trist gäng. Dom engelska fansen gjorde en snabb insamling och vips så hade vi en massa pengar som dom la på bardisken och sa: ”här, drick för det här ikväll” . Det gjorde vi och ett antal pubbesök senare gjorde att vi bestämde oss för att göra ytterligare en resa denna säsong.


Fest inne på Drury Arms efter matchen

Galenskapen hade bara börjat! 

Tillbaka till Våra Resor

REDAK COLCH2001-02-01 00:00:00
Author

Fler artiklar om Colchester