Lagbanner
Resa: Serieledare i Sheffield
Swedish Branch

Resa: Serieledare i Sheffield

Vi fortsätter med att lägga ut våra gamla resor och turen har nu kommit till seriepremiären mot Sheffield Wednesday 2004


Datum
2004.08.07 - 2004.07.11

Colchester matcher
League One: Sheffield W - Colchester 0-3
League One: Colchester - Stockport 3-2

Övriga matcher
The Championship: Stoke - Wolverhampton 2-1
The Championship: Watford - QPR 3-0

Deltagare
Layer Road, Colu, Swedish Dad

Fredagen den 6 augusti
Gamla kära RyanAir embarkerades i Västerås för vidare befordran till likaledes gamla kära Stansted. Efter en näringsrik publunch bar det av med tåg mot Peterborough, där byte ägde rum för fortsatt resa till Sheffield. Cutler's hotell mitt i centrum tog emot oss med trasiga hissar (senast vi bodde där fanns inget varmvatten), varefter kvällens ägnades åt att ladda inför seriepremiären i hettan och luftfuktigheten.


På väg till säsongpremiären med Ryan Air ...

Lördagen den 7 augusti
Fortfarande varmt och kladdigt, men trots detta en stärkande förmiddagspromenad innan det var dags för första pubbesöket, som dock klarades av på kort tid. Genom bekanta fick vi nys om en annan pub på en bakgata, och den var en fullträff: riktigt gammaldags och genuin. Spårvagn till Hillsborough och seriepremiär för Colchester mot favorittippade Wednesday i Coca Cola Football League One (nej, Colchester är inte uppflyttat. Engelska ligorna har så att säga graderats upp, så ColU spelar fortfarande i tvåan som egentligen är trean).

24138 hade mött upp, varav drygt 1000 befann sig på bortaläktaren. Förväntansfull stämning, inte minst bland hemmafansen, NU skulle revansch utkrävas för förra säsongens förlorade sex poäng … I numera vanlig ordning fick de all anledning att bli besvikna på gästerna från Essex. Colu vek inte ner sig och hade redan i första halvlek betydligt fler målchanser än storlaget från South Yorkshire. 0-0 i halvtid och trots fortsatt chansrikt ColU-spel var det mållöst till 10 min från full tid.


Wednesdays klassiska huvudläktar-tak


Bra drag bland 1000 tillresta Colu


Spelarna kommer ut ...


... å matchen kan börja. Colchester-la-la-la


Colchester i rött pressar på

Det bets på naglar och snacket gick att vi skulle vara nöjda med en pinne, eller kanske om till och med Wednesday får in ett skitmål till slut. DÅ slog Colchester till med tre snabba och mycket granna mål av Craig Fagan, Sam Stockley och den av oss sponsrade Joe Keith. Efter slutsignalen sågs drygt 23000 fiollådeliknade ansikten på Hillsborough - "småttingarna" hade gjort det igen. Drygt 1000 från Essex kunde utan att skämmas sjunga "Say, we are top of the league" samt "You're not famous any more". Rätt skojigt, faktiskt ...


Stockley firar sitt mål


Jublande U's fans


Det blev otroliga 3-0 tillslut

Efter matchen skulle byta sovplats så spårvagnen tillbaks till hotellet för att hämta upp våra väskor och sen spårvagnen igen till tågstationen, byte i Derby, där polisen avrådde oss från att besöka två näraliggande pubar då Derby förlorat premiärmatchen, sedan hör och häpna, TÅG till Stoke-on-Trent utan bussresa. Och därefter bara en femtiometerspromenad och så var vi på hotellet. Mat och pub på kvällen.


Text-tv på hotellet i Stoke. Serieledare!


Pub i Stoke. Lite trötta efter en lång dag

Söndagen den 8 augusti
Tidig avspark i Coca Cola Championship på Britannia Stadium mellan Stoke och Wolverhampton. Bra platser bakom mål på hemmaläktaren, hett som i en bastu och en rätt dålig fotbollsmatch i näst högsta ligan. Stoke vann med 2-1 och nyförvärvet i Wolves, Joachim Björklund, var inte alls bra och blev utbytt. 17066 såg på, en skral premiärsiffra i en match av derbykaraktär. Efter matchen ut på "stan" för mat och pub, men ack vilken håla detta är. Skönt att vi ska resa vidare i morgon bitti …


Framför Britannia Stadium i Stoke

Måndagen den 9 augusti
Regn när vi lämnade Stoke med TÅG (utan buss) och regn och klibb när vi kom fram till London och hotellet vid Kings Cross. En snabbsväng in till centrum innan det var dags att hoppa på nästa tåg till Watford High Street. Derby i Coca Cola Championship mellan Watford och QPR. Även denna gång utmärkta platser på hemmaläktaren bakom ena målet. Dessutom under tak då det regnade som det tydligen alltid gör när vi kommer till Vicarage Road. Vi fick oss till livs en riktigt bra match, där Watfords snabba anfallare gång på gång sprang igenom och/eller förbi QPR:s åtminstone för kvällen stabbiga försvar. Hemmaseger med 3-0 och snabbt åter till Centrala London och hotellet för uppladdningssömn inför morgondagen.


Watford - QPR och en liten svensk flagga på QPR sektionen

Tisdagen den 10 augusti
Nu skulle det bytas sovplats igen så till Colchester och nästan direkt upp till Layer Road för en snabbtitt i Clubshopen samt för att hämta ut våra fribiljetter. Ett litet stopp på Drury Arms på väg tillbaka mot Hotellet. Laddade med pubbesök och supporterbaren inför drabbningen mellan Colchester United och Stockport. 


Colchester - Stockport på Layer Road


Matchen är slut och Barside jublar ...

Båda lagen bjöd verkligen upp till dans med snabb och effektiv fotboll. I första halvlek dansade Colchester bäst och ledde med 3-0 efter mål av Craig Fagan, Kevin Watson och Wayne Andrews. Nu kunde inget stoppa oss från att krossa gästerna. Eller?

Andra halvlek började med att domaren fann sig föranlåten att blåsa igång matchen tre gånger innan han var riktigt nöjd. Stockport startade i högt tempo vilket innebar att The U's krympte laget alldeles för mycket, men höll trots detta spelet någorlunda uppe. Andrews var nära att göra 4-0 sedan han rundat målvakten i en kontring, men sköt utanför. Greg Halford förvägrades en solklar straff sedan han efter och långrush kapades. Stockport malde på och lyckades med konststycket att göra två mål och det blev lite nervöst på slutet. Men serieledarna ville fortsätta att vara serieledare och red ut stormen. Slutresultat 3-2 inför en urusel publiksiffra, 3347. Gladast var nog Layer Road som vann £ 45-00 på resultatet 3-2.


Phil Parkinson blir intervjuad av TV

En god stund efter slutsignalen kunde Colchester United Swedish Branch lämna över statyetten till förra säsongens Player of the Year, en överraskad, tacksam och glad Sam Stockley. Vid den tidpunkten hade pubarna stängt, så efterfesten inskränktes till hotellrumsfest med varor från KFC.


Swedish Branch lämnar över pris till Sam Stockley


Utanför Layer Road efter matchen

Onsdagen den 11 augusti
Förmiddagen i Colchester i kvardröjande segerrus, kvällsplanet till Västerås och direkt mot de egna sängarna via ett McDonaldsstopp i Enköping. Dagar kanske skola komma… …men det var länge sedan resenärerna upplevde Colchester göra sex mål på två matcher samt att toppa en liga. Det är bara att utbrista i ett Up the U's!

Tillbaka till Våra Resor

SwedishDad2001-02-01 00:00:00
Author

Fler artiklar om Colchester