Lagbanner
Resa: Snabbis till Peterboro
Swedish Branch

Resa: Snabbis till Peterboro

Vi lägger ut gamla reserapporter lite då och då. Nu har turen kommit till en tripp till Peterborough 1997 då Colchester spelade i division 3.

Datum
1997.10.10 - 1997.10.12

Colchester matcher
Division 3: Peterborough - Colchester 3-2 

Övriga matcher 
inga

Deltagare
Colu

Fredagen den 10 oktober 
Jag lämnade Arlanda tidigt på fredagsmorgonen och kom till Gatwick vid tio-tiden. Jag hann med några timmars shopping i London innan jag tog tåget till Colchester. Besökte Clubshopen vid Layer Road och var inne och tittade lite på arenan. Sedan gick jag ner till Drury Arms och väntade på att Dave skulle hämta upp mig för vidare färd till Ipswich där jag skulle bo hos honom första natten. Kvällen tillbringades på hans lokala Pub the Fat Cat. 

Lördagen den 11 oktober 
Lördagmorgon och det var dags att ta tåget till Peterboro. Vi höll nästan på att missa tåget på grund av alla vägarbeten i Ipswich. Vi hann precis och välkomnades på tåget av ett tiotal skrattande Colchester supportrar som hade sett vår Carl Lewis (nåja) spurt mellan perrongerna på stationen.

Vi kom till Peterboro vid elvatiden och påbörjade en liten Pubrunda i staden. Jag lyckades bland annat fatta tycke för Real Ale samt spela mitt livs första parti Pools. När klockan närmade sig tre gick vi till arenan, London Road, som är en stor och delvis modern arena. I alla fall om man jämför med de flesta andra lag i division tre.

Colchester inledde matchen starkt och tog också ledningen med 1-0. Målet gjordes av Ishiah Rankin, en inlånad 19-åring från Arsenal. Colchester fortsatte att spela bra och passade på att missa en straff, Adcock, innan paus. Andra halvlek såg något annorlunda ut. Peterboro skapade flera farliga chanser och gick upp till en 3-1 ledning innan Adcock kunde nicka in ett reduceringsmål i 82:a minuten. Colchester spelade, trots resultatet, bra fotboll och var aldrig riktigt pressade. Jag undrar hur matchen slutat om Adcock hade satt straffen i första halvlek.

Efter matchen tog jag tåget till London för att hinna till någon Pub och se VM-kvalet mellan Italien och England.

Söndagen den 12 oktober
På morgonen var det bara att åka tillbaka till Sverige igen. En lyckad resa trots resultatet. Jag tror faktiskt att det var en av det bättre Colchester matcher jag sett sedan åren i amatörligan. Ett stort tack till Dave för boende och för att han lärde mig tycka om Real Ale! 

Tillbaka till Våra Resor

REDAK COLCHbarside@hotmail.com2001-02-01 00:00:00
Author

Fler artiklar om Colchester