Lagbanner
Resa: Colu are back
Swedish Branch

Resa: Colu are back

Vi fortsätter med våra gamla resor och nu har vi tagit klivet upp i ligan igen efter två säsonger i amatörligan.

Datum
1992.08.14 - 1992.08.23

Colchester matcher
Division 3: Colchester - Lincoln 2-1
LigaCupen: Colchester - Brighton 1-1
Division 3: Barnet - Colchester 3-1

Övriga matcher
Premier League: QPR - Southampton 3-1
Division 2: Fulham - Preston 2-1

Deltagare
Colu, Layer Road, m.fl.

Reserapport
Vi var fyra stycken som åkte över och såg en drös matcher i ett soligt augusti england.

-Col u are back, Col U are back! sjöng supportrarna på Layer Road. Colchester United var tillbaka i fotbollsligan efter två år i amatörligan. Ny säsong i en ny division. Eftersom ligasystemet hade omstrukturerats så tog Colchester klivet upp till division 3 istället för till den nedlagda fyran men det är ju fortfarande fjärdedivisionen ...

Sent planerade resor då jag köpte flygbiljetten bara veckan innan. Malmö Aviation från Bromma Flygplats till London City Airport var det som gällde nu. Ganska smidigt då jag kunde cykla till flygplatsen på bara tio minuter. Trots det sena biljettköpet kostade det bara 1.600:- London City Airport ligger ju lite spännande mitt i Themsen. Checkade in på ett sunkhotell vid Lancaster Gate på fredagen. På lördagen blev det resa till Colchester och för första gången en premiärmatch med Colchester. Colu hade rest tidigare och från Arlanda så jag träffade upp honom i Colchester på matchdagen. Det började samlas folk vid vattenhålet ju närmare matchstart vi kom. Colchester skulle möta Lincon City i en svår match. Jag hade innan matchen tippat 2-1 till Colchester på lokala oddsetbutiken. Colchester får ju inte någon drömstart precis då Lincon gör hela Englands första mål för säsongen efter bara 55 sekunder... 


Uteserveringen på Drury Arms. Öl i gräset ...


Colu are back - Colu are back - hello hello!

Fem minuter senare leder dock Colchester med 2-1 vilket även blir slutresultatet och jag vinner 8 pund på mina 2-1. 


Clock End avstängd och sedan riven ...


Lincolns supportrar bakom målet


Colchester vinner med 2-1 och bra stämning på Barside

Efter matchen blir det en mycket tung pub runda som avslutas som vanligt på The Lamb på Highstreet. 


The Lamb på Highstreet

Söndagen blev det att ta igen sig efter den tunga kvällen innan men det var bara en uppladdning för en ny tung pubkväll i London på måndagen.

Colchester mötte sen Brighton & Hove Albion i Ligacupen. Brighton låg en serie högre och var ju favoriter men Colchester spelade bra men Brighton tar ledningen med en halvtimme kvar. Colchester kvitterar dock när Tony English gör 1-1 med kvarten kvar. Big Roy gör sen 2-1 på en lobb från 35 meter men målet döms lite tveksamt bort för offside.

På onsdagen åkte jag sen hem men Colu och dom övriga stannade kvar några dagar till.

Vi andra som var kvar åkte upp och såg ligamötet mellan Barnet och Colchester i norra London. Colchester förlorade med 3-1. Vi passade även på att se QPR - Southampton samt Fulham - Preston i Division 2.

Tillbaka till Våra Resor

REDAK COLCH2001-02-01 12:00:00
Author

Fler artiklar om Colchester