Lagbanner
Resa: Massor av mål
Swedish Branch

Resa: Massor av mål

Vi lägger ut gamla reserapporter. Fem matcher på sex dagar. Mycket mål men en usel Colchester match.

Datum
1999.11.20 - 1999.11.25

Colchester matcher
Division 2: Colchester - Cardiff 0-3 

Övriga matcher 
FA Cupen: Wycombe - Wigan 2-2
Premier League: West Ham - Sheffield W 4-3
Premier League: Coventry - Aston Villa 2-1
Division 1: Ipswich - Wolves 1-0

Deltagare
SwedishDad, Colu

Lördagen den 20 november
tog Colu och SwedishDad 07.05 planet till Gatwick för en intensiv fotbollsorgie. Fem matcher på sex dagar stod på programmet. Tåg från Marylebone till Wycombe för att betitta Wycombe - Wigan i FA-cupens andra omgång. En rätt mysig småstad ett kort stycke från London. Adams Park en trevlig arena - men det blev ganska stämningslöst med bara 2.992 på läktarna. Vi tog oss in på hemmaståplats och fick se en ganska intressant match. Slutresultat 2-2 (1-1). Wycombe kvitterade i 91:a min när Wigan kände sig segersäkert. Inte helt rättvist.

Söndagen den 21 november
Till Upton Park och West Ham - Sheffield Wednesday. Trots 23.015 på läktarna blev det inget riktigt drag. Men det drog desto mer på plan. Ganska hårt spel, en utvisning som drabbade Sheffield och 4-3 som slutresultat, halvtid 1-1. Förstår att Sheffield W ligger sist - man ska inte göra tre mål på bortaplan utan att åtminstone få med sig en pinne. Men det fick dom inte.

Måndagen den 22 november
Tåg från Euston till Midlands och Coventry - Aston Villa på Highfield Road. En match av derbykaraktär och de 20.184 skapade ett ordentligt tryck. Förutom att vråla fram sina egna var de MYCKET elaka mot svikaren Dion Dublin och Villa-coachen John Gregory. 2-1 (1-1) slutade matchen. Vi var speciellt intresserade att se hur Magnus Hedman skötte sig i Coventry-målet. Det fick vi inte: han var chanslös på Dublins projektilnick - i övrigt inte ett allvarligt menat Villa-skott mot mål.

Tisdagen den 23 november
Tåg från Liverpool Street till Colchester. Det blev knappt om tiden så vi hann bara med lite mat och så på en pub innan det var dags att vandra den uppförsbackiga vägen till Layer Road. ColU mot Cardiff blev precis en sådan dålig match man kunde förvänta sig. 0-3 (0-1) och bara 2.557 på arenan, till och med ganska tomt på Barside. Uppförsbacke även för de blåvita. Det verkar som om alla gett upp, även laget. Bedrövligt försvarsspel och inte mycket till anfallsspel heller från Colchester. Händer inget positivt snart blir det retur till division 3 nästa säsong. Det vara bara under ett par minuter som laget förmådde sätta press på Walesarna. OK - Colchester hade ett "halvtryck" i matchstarten och det var tack vare en jätteräddning av Cardiff-målvakten som förhindrade en hemmaledning. Men spelar ett lag så dåligt som The U's gör för närvarande, så gör man heller inga mål. Fanns ingen anledning till pubbesök efter matchen. I stället snabbmarsch till Colchester North och tåg till hemmabasen i London.

Onsdagen den 24 november
Ny utfärd från Liverpool Street. Denna gång till Ipswich och Ipshit - Wolves. En trist tillställning med hur många långbollar som helst mot ett bortnickande försvar och hur många felpass som helst. 1-0 (0-0) till hemmalaget. Det bästa med Portman Road är att arenan ligger mitt i stan och bara några minuters promenad från tågstationen. Tidigare på dagen ett (förutom fotbollen) kulturellt inslag: besök på The F.A. Premier Leagues Hall of Fame, en intressant exposé över brittiskt fotboll från starten och fram till dags dato. Ligger i London County Hall, Westminster Bridge Road. Dyr entré men väl värt ett besök.

Torsdagen den 25 november
Ingen fotboll. Hemresa från Gatwick.

Tillbaka till Våra Resor

SwedishDadbarside@hotmail.com2001-02-01 12:00:00
Author

Fler artiklar om Colchester