Colchester 0 - 2 Blackpool
Årets sista match på Layer Road

2007 slutar i moll för jumbon

Colchester gör en ändring från förra matchen. Det är Teddy Sheringham som tar plats i anfallet igen istället för Kevin Lisbie. Junioren Anthony Wordsworth gör sin andra match på bänken.

I Blackpool kommer Scott Vernon att göra en bejublad start för Vernon var på lån till Colchester april/maj 2006 när Colchester tog klivet upp till Championship. Han avgjorde bland annat matchen mot Bournemouth när han i slutet av matchen gjorde 2-1 till Colchester.

Sista matchen på Layer Road för året

I Blackpool spelar även Michael Jackson och undrar om det är en tillfällighet att han har nummer 5. Jackson five!!!

En som sagt mycket viktig match för båda lagen där Blackpool måste vinna för att få lite andrum från lagen där nere medan Colchester måste vinna för att komma ifatt lagen där uppe. Vinner Colchester idag är man bara två poäng efter Blackpool och med rätt resultat kan man även vara ovanför strecket.

Blackpool börjar bäst och skapar en farlig hörna efter bara två minuter.

Pat Baldwin spelar fram Kevin McLeod som blir bryskt stoppad i farligt läge av Shaun Barker som slipper undan ett gult kort. Mark Yeates tar hand om frisparken som blir farlig men målvakten räddar till hörna via stolpen. På hörnan är Teddy Sheringham högst men hans nick räddas till en ny hörna som Johnnie Jackson får bra skottläge på. Skottet är bra men inte riktningen.

Colchester har ett bra anfall där Jackson slår en fin crossboll till Sheringham som slår ett fint inlägg där Luke Guttridge nickar bollen men Paul Rachubka i målet fångar bollen.
Jackson five slår ett fint inlägg till Claus Bech Jørgensen som nickar bollen bra men Dean Gerken gör en grym räddning och får bollen till hörna. På hörnan får Jørgensen ett nytt lägen men bollen går över målet.

0-1
Efter en halvtimme kommer första målet och det är ju tyvärr åt fel håll. Det är på nytt dåligt försvarsspel som bäddar för målet. Wesley Hoolahan slår ett inlägg till en helt fristående Scott Vernon som alltså gör mål mot sin gamla klubb. Minuten efter är det nära att bli en repris men Vernons nick går i stolpen denna gång och 1-0 står sig.

Blackpool är det bättre laget för tillfället men Mark Yeates har en ny bra frispark som dock målvakten räddar till hörna för Colchester. Hörnan blir dock resultatlös

0-2
Fem minuter senare klantar Adam Virgo till det i försvaret och friställer Scott Vernon som enkelt gör 2-0. Ännu ett mål där Colchesters försvarsspel är under all kritik. Adam Virgo är ju bara på lån och han har ju gjort flera målgivande tabbar så vi får väl se om han blir kvar. Celtic lär ju inte behöva honom.

Första halvlek slutar 2-0 till bortalaget och även om Colchester har haft några farliga chanser så är det i underkant då viljan är som bortblåst.

2007 års sista halvlek startar med samma lag som spelade dom första 45 minuterna.

Colchester som måste vinna sätter fart framåt och är nära redan på första anfallet då Sheringham och Clive Platt får fram bollen till Yeates som skjuter utanför.

Vernon har en boll i mål men det är offside

Colchester försöker att få liv i matchen igen men det är svårt då Blackpool är klart mycket bättre men Luke Guttridge spelar fram Clive Platt som nickar bollen precis utanför. Hoppet finns som sagt men med en halvtimme kvar behövs det mycket mer.

Colchester har några halvchanser men så mycket farligare blir det inte då Blackpool kontrollerar spelet bra. Blackpool har inte heller några chanser att tala om utan man försöker mest spela av matchen.

Fansen får nog roligare här.

Dean Gerken slår en lång inspark som Platt skarvar till Guttridge som spelar fram Sheringham som försöker hitta Yeates men försvaret i Blackpool bryter men Colchester tar tillbaka bollen och Sheringham får ett fint nickläge men bollen räddas.

Colchester har sin bästa period i matchen och skapar flera farliga chanser men tyvärr når dom inte siste man som ska göra mål.

Mark Yeates slår en hörna till Sheringham som han nickar över målet.

Colchester byter in Kevin Lisbie med 20 minuter kvar och ut går Teddy Sheringham.

Några minuter senare har Scott Vernon sin fjärde boll i mål men det är offside även denna gång.

Jamie Guy blir inbytt mot Danny Granville Och nu har vi tre anfallare i ett sista försök att få en liten livlina.

Kevin Lisbie har några hyfsade lägen men mer än hyfsat blir det tyvärr inte.

Scott Vernon blir utbytt på stopptid och får ovationer från båda lagens fans.

Blackpool vinner rättvist med 2-0 och situationen för Colchester är minst sagt illavarslande.