Vi fortsätter att lägga ut gamla resor och turen har nu kommit till premiären 1994. Colchester låg i Division 3

Deltagare
Layer Road

Reserapport
Flög över och bodde på Great Eastern Hotell som ligger precis vid Liverpool Street Station. Perfekt läge då tågen till Colchester går därifrån men tyvärr lite halvlångt till Londons stadskärna men det spelade ingen roll för det fanns ju pub på hotellet ...

Colchester hade en ny manager för säsongen och det var gamle Ipswichspelaren George Burley som närmast kom från Motherwell. Även en ny anfallare i Steve Whitton som öst in mål i Allsvenskan och Halmstads BK.

Premiären på Layer Road spelades mellan Colchester och Torquay som var favoriter men det brydde sig inte Colchester om utan tar ledningen när Mark Kinsella drar iväg ett av sina jätteskott och 1-0 efter bara tolv minuter. Nu blev det dock inte bättre än att Torquay kvitterade en minut senare och sen var det slut på det roliga.

1-2 kommer precis innan halvtid. Det är Paul Buckle som sätter en frispark i mål. Han behöver dock två försök innan målet godkänns. Det första försöket skruvar han snyggt runt muren och in i mål men domaren var inte beredd så han får ett nytt försök och skruvar den snyggt runt muren och in i mål. Ja, det var en exakt kopia på första frisparken!

I början av andra gör även bortalaget 3-1 innan Colchester får en straff. Steve Whitton som värvats som målskytt från Ipswich missar dock straffen och matchen slutar 1-3. Det var Colchesters första premiärförlust på Layer Road (när premiären gått på LR) sedan 1966 då Middlesborough vann med 3-2.

Själva firandet efter matchen bestod mest av att det var kul att säsongen hade startat igen och det firades ordentligt. När jag sen kom tillbaka till London var det ju otroligt skönt att bara ha 50 meter till hotellet.

Matchen nummer två var mot Brentford i ligacupen som spelade i Division 2. Brentford vann rättvist med 2-0 efter att Steve Whitton missat sin andra straff på bara några dagar.