Colchester 1 - 3 Peterborough
Layer Road

Peterboro vinner rättvist på Layer Road och går vidare i cupen.

Äntligen dags för FA Cupen igen och ett gammalt möte mot Peterboro i ett East Anglia derby.

Colchester gör en ändrig i laget då Teddy Sheringham spelar på topp istället för Clive Platt som ju spelat för motståndarlaget tidigare. Karl Duguid som var sjuk senast är åter på bänken.

Colchester och Peterboro har lottats mot varandra i FA Cupen vid tre tillfällen förut. 1961/1962 var första gången man lottades mot varandra och det var även lagets första möte genom tiderna. Peterboro vann tillslut med 3-0 efter två omspel. Andra mötet var 1967/1968 i andra omgången. Det gick lika illa då när Peterboro vann med 3-0 och sist man möttes i cupen var 1973/1974 då Peterboro vann med 3-2.

På den tiden var lagen oftast i samma serie eller att Peterboro en serie högre. Nu är ett Colchester som ligger högst upp då man är två divisioner ovanför men Peterboro ligger fyra i League 2 medan våran placering inte är så mycket att skryta om. Peterboro är det laget som har bäst självförtroende och sånt kan ju räcka långt.

Cupfeber på Layer Road

Colchester gör avspark och anfaller på höger vilket innebär att man anfaller i första halvlek åt Layer Road End där bortafansen står.

0-1
Efter en billig hörna till Peterboro nickarAaron McLean 1-0 för bortalaget efter bara fyra minuter och ännu en gång mycket dåligt försvarsspel från Colchesters sida.

Laget som spelade så bra mot Charlton på nyårsdagen är nu i underläge och man blir rädd att laget som spelade så otroligt dåligt mot Blackpool tre dagar innan Charlton ska återkomma. Då tog Blackpool ledningen med 2-0 innan matchen knappt hade börjat och så var matchen över.

George Boyd har ett farligt volleyskott och bollen smiter precis utanför stolpen.

Colchester har ett bra anfall och avslutar med ett farligt skott från Kevin McLeod men bollen täcks till en resultatlös hörna.

Luke Guttridge gör en fin brytning och startar ett anfall som Teddy Sheringham avslutar med ett skott utanför.

Colchester har återhämtat sig efter chocken.

Kevin Lisbie anfaller bra och spelar fram Sheringham som lurar sin försvarare innan han spelar fram Mark Yeates som skjuter ett bra skott men Tyler i målet gör en ännu bättre räddning så 0-1 står sig.

Minuten senare är det Dean Gerken som gör en mycket bra räddning när Craig Mackail-Smith skjuter ett farligt skott framspelad av George Boyd på vänsterkanten.
Peterboro är det bättre laget och anfaller med hela laget medan Colchester bara försöker rensa undan men det lyckas man inte med så det blir bara farligare och farligare till Adam Virgo lyckas skyffla iväg bollen till inkast långt bort men bollen kommer ju tillbaks och Aaron Mclean slår ett inlägg till Aaron Mclean som får ett jätteläge men bollen nickas i stolpen. Colchester har mycket tur då det fortfarande är 0-1.

Mclean kunde ha gjort ett hattrick efter bara 35 minuter om inte Dean Gerken gjort en mycket bra match med viss hjälp från stolparna.

Dean Gerken bäst på plan för Colchester i första halvlek.

Luke Guttridge försöker på sig ett skott men avståndet är alldeles för långt och skottet missar arenan.

Sheringham spelar ut bollen till Yeates som slår ett fint inlägg på bortre stolpen som från nära håll nickar bollen men Mark Tyler i målet gör en bra räddning. 1-1 hade ju inte varit speciellt rättvist men det hade ju inte gjort nåt.

1-1
I slutminuten av halvleken blir Kevin Lisbie nedgjort i straffområdet och Colchester får en straff. The Posh är inte lika övertygade som domaren att det är straff men det hjälper ju knappast. Lisbie gjorde mål mot Charlton på en straff men nu är det rutinerade Sheringham som slår straffen och han gör inget misstag då han slår bollen högt i ena hörnet och 1-1 är mycket välbehövligt för Colchester precis innan halvtid.

Teddy gör mål på straff

Mclean får en sista chans

Första halvlek slutar 1-1 och Colchester ska vara mycket glada för det.

1-2
Colchester kommer in till andra halvlek med gått självförtroende med den sena kvitteringen och Mark Yeates försöker hitta Kevin Lisbie men Peterboro bryter och skickar upp en lång boll till George Boyd som drar till på volley och Dean Gerken har inte mycket chans på bollen och 2-1 till bortalaget efter bara 30 sekunder av andra halvlek.

Kevin McLeod jobbar bra och skaffar fram en hörna tillsammans med Lisbie. Hörnan tar dock Tyler i målet hand om. Tyler sätter igång bollen mycket snabbt och är nära att öka på ledningen när det blir missförstånd i försvaret men Gerken lyckas hålla rent.

Mark Yeates drar på ett mycket hårt skott som målvakten inte har en chans på men tyvärr går den precis utanför stolpen så 1-2 står sig tyvärr.

Colchester gör ett byte då man byter in Karl Duguid mot Kevin McLeod. Ett inte speciellt offensivt byte men Duguid kan ju gå framåt vilket vi även får hoppas.

Jeff Hughes har ett jättebra frisparksläge precis utanför straffområdet men hans skott och både dåligt och löst och mitt i mål där Gerken står och fångar den enkelt.

Även Colchester får ett lika bra frisparksläge precis utanför straffområdet. Mark Yeates som skruvade in sådana hur enkelt som helst under hösten tar frisparken och det är mycket bra slagen men Tyler i målet gör en mycket bra räddning och på returen är försvaret först och rensar till hörna. Yeates tar även hand om hörna som dock nickas undan.

Karl Duguid har ett bra skottläge när han bryter in i straffområdet men skottet är uruselt och Tyler räddar enkelt.

1-3
Peterboro avgör matchen med 20 minuter kvar när man gör mål på en hörna igen när Charlie Lee nickar in bollen.

Colchester gör ett nytt byte och ut går Teddy Sheringham istället för Jamie Guy som kommer in i samband med målet.

Peterboro kontrollerar nu matchen och spelar bara mot slutsignalen. Colchester får dock några chanser men det är hela tiden bortalaget som är farligare.

Peterboro vinner matchen mycket rättvist och vi önskar dom lycka till i omgång fyra.

För andra året i rad förlorar Colchester mot ett lag från League 2 då man förra året torskade mot Barnet borta med 2-1.

Den enda trösten är ju att vi kan koncentrera oss på ligan men det är en klen tröst när Peterboro går Manchester United eller liknade i nästa omgång.

0-1
Aaron McLean's (4), 1-1 Teddy Sheringham (43), 1-2 George Boyd (46), 1-3 Charlie Lee  (73)