Lagbanner

Resa: Wembley ... igen

Vi lägger ut gamla reserapporter och nu har turen kommit till våran andra Wembley-resa på 90-talet.

Datum
1997.04.19 - 1997.04.21 

Colchester matcher 
AWS Cupen: Colchester - Carlisle 0-0, 3-4 på straffar 

Övriga matcher 
Division 3: Cambridge - Brighton 1-1

Deltagare
Colu, Layer Road

Reserapport
Colchester hade tagit sig till final i den "lilla" AWS Cupen. Vi var två som tog oss till England och för att ännu en gång se Colchester på Wembley. Det blev en liten weekend i London.

Eftersom finalen gick först på söndagen bestämde vi oss för att åka och se Cambridge-Brighton på lördagen. Om Cambridge förlorade skulle Clochesters chancer att ta sig till division 2-kvalet öka. Matchen slutade oavgjort inför 6,000 åskådare. 


Vodka-juice till frukost ... hm...mmmm

Söndagen var vår stora dag! Vi åkte ut till Wembley tidigt för att träffa några kompisar från Colchester som hade våra biljetter. Carlisle som vi skulle möta var redan klara för division 2 så för deras fans var det här bara en bonus grej. Vi gick omkring utanför Wembley och träffade kompisar och drack öl.


På väg upp mot Wembley, en klassisk vy


Med några engelska vänner precis innan entrén

Ca en timma innan matchen gick vi in och tog våra platser. Vi satt högt upp på ena kortsidan. Det var bra stämning bland de 20,000 Colchester fansen. Matchen var hyfsad och 0-0 var väl ett rättvist resultat, även om Colchester hade ett par riktigt vassa chanser i slutet. Förlängningen slutatde också den 0-0 så nu skulle det avgöras på straffar. Colchester tog ledningen direkt då Carlisle brände sin. Tyvärr missade Colchester två stycken och Carlisle som satte sina resterande, vann finalen med 4-3.


Massivt med Colchester supportrar på Wembley, ca 20.000 av 45.000


Lagen presenteras för nån stackars utkommenderad kunglighet


Matchen igång på Wembley


Spelarna tackar efter matchen

Efter matchen åkte vi till Liverpool Street Station där vi visste att många skulle gå ut och partaja. Vi tillbringade ett par timmar på Puben där innan det blev för trångt och vi rörde oss vidara till en annan Pub. Jag tror den hette Alma's eller nåt sånt. Där träffade vi ännu fler kompisar. Det blev en sen och blöt afton. Vi lärde engelsmännen att dricka nubbe och sjunga svenska fotbollssånger. Jag tror vi tog en taxi tillbaka till hotellet. Måndag morgon var det tidig hemresa. Trots resultatet var det här en av dom roligare resorna.


Efterfest på nån pub vid Liverpool Street


Inte helt nyktra ... och någon cup har vi "vunnit"


Festen fortsätter ...


... och slutar (OBS!!!  personen på bilden är ej svensk...)

Tillbaka till Våra Resor

REDAK COLCHbarside@hotmail.com2001-02-01 12:00:00
Author

Fler artiklar om Colchester