Lagbanner

Resa: 3 sköna i Torquay

Vi fortsätter med våra gamla resor och turen har nu kommit till Torquay borta säsongen 2004.

Datum
2004.11.27 - 2004.11.31

Colchester matcher
League 1: Torquay - Colchester 1-3

Övriga matcher
League 2: Cheltenham - Darlington 0-2
Premier League: Tottenham - Middlesborough 2-0

Deltagare
SwedishDad, Colu

Fredagen den 27 november
Resan började med en smäll. Just som flygbussen skulle starta från Cityterminalen mot Västerås kom en annan flygbuss och körde av vänster backspegel. Bussen utrymdes och det blev i stället taxiresa till Västerås på rekordtiden 63 min. 

RyanAir var på gott humör, startade i tid och landade i tid och till och med. Stansted Sky Express klarade av sitt pensum inom given tidsram. Tube från Liverpool Street Station till Paddington, där "Colu" väntade. Snabblunch på pub och sedan snabbtåg till Bristol, vars lyxiga (ja, faktiskt) Ramada Plaza hotell skulle bli vår boplats i dagarna två.

Hotellet tog emot oss med pompa och ståt, och i rum 120 hälsades vi välkomna med namn och allt på teven, i handfatet låg en flaska rosévin på kyl, på skrivbordet stod ytterligare en flaska vin och på ett fat ett stort antal smycken med prislappar kvar. Utmärkt hotell och bra gåvor, tänkte vi, men tänkte om när vi hittade en handväska med en dyr digitalkamera och en hårborste på ena sängen. Samtidigt som receptionen ringdes upp för besked krafsade det på dörren och in släpptes två ursnygga tjejer som just checkat ut därför att det var svårt att spola på toaletten. Det var deras vinare, förstås. Precis när vi börjat packa upp kom hotellets rumschef och bad oss flytta till ett annat rum. Det gjorde vi, men där fanns varken vinare eller vackra kvinnor. Dock hälsades vi välkomna på teven igen.

Rumsbytet gjorde att vi fick hasta till tåget mot Cheltenham. Där hade vi dock gott om tid och beslöt oss för fotvandring genom en vacker stad till arenan Whaddon Road, drygt 5 km från tågstationen. 


Whaddon Road och Cheltenham - Darlo innan avspark 

Cheltenham och Darlington bjöd på en riktigt bra fotbollsmatch i ganska högt tempo och med många genomtänkta kombinationer. Vi satt precis vid bortaklacken, som höll igång ordentligt, speciellt när gästerna slagit in 2-0 målet.

Promenerade halva vägen till stationen, sedan taxi. Kom inte allt för sent till Bristol, så jakten på öppet näringsställe kunde börja. Tyvärr hade pubarna stängt, men Spar livs var ju öppet …

Lördagen den 28 november
Morgontåg mot Torquay och stundtals bländande vyer utanför kupéfönstret. Väl framkomna passerade vi hotellet där spelarna bott under natten. Spelarbussen väntade på att köra dem till arenan och spelarna stod och vinkade åt oss från hotellets matsal när vi fotograferade bussen. 


"Colu" framför spelarhotellet i Torquay



"SwedishDad" poserar framför spelarbussen

Efter en stunds virrande hit och dit kom vi fram till var Torquays centrum var beläget. En MYCKET mysig stad, även under vinterhalvåret. Efter publunch, mätta och belåtna tog vi taxi till arenan, Plainmoore Ground. Det var nog tur det! Taxiresan gick nämligen oerhört upp och oerhört ner och till sist oerhört ända upp. Om Torquays fotbollslag inte är Top of the League, så är åtminstone arenan det. Inte som arena betraktat kanske, men högst upp på en bergstopp tronar den!


Inför Torquay - Colchester

Vi hade inte trott att så många U's skulle ta sig den långa vägen ner till sydkusten, men godtagbara 150-200 var vi nog. Första halvlek var inte mycket att ha. ColU dominerade, men hade inte mycket framåt. Några halvchanser kunde noteras alltmedan Torquay ägnade sig åt kontringar som lik Noaks ark strandade, om inte på bergstoppen, så dock på U's stabila försvar.


Stå still så man kan fota ... Colchester i rött

Andra halvlek trummade Colchester på ordentligt. Greg Halford, mittbacken som spelar target på topp, drog iväg ett skott, som via Craig Fagans ben gick i nät. Strax efteråt gjorde Fagan sitt andra mål för dagen. Torquay nådde 2-1 på en straff, sedan målvakten Aidan Davison fällt en spelare inom straffområdet. Domaren nöjde sig med ett gult kort, men innan detta visades var det stor oro bland oss supporters och inte minst på bänken, som beordrade Dean Gerken att tokvärma. Han kunde gå och sätta sig igen … Det blev också ett tredje Colchestermål efter en elegant nick med markstuds och in från Richard Garcia.

Glädjen var stor på bortaläktaren och kvällens tryfferades av att stewards mycket handgripligt kastade ut två ynglingar från hemmasupporterläktaren, som tagit sig in på arenan trots att de portats. Det märktes klart och tydligt att segern var viktigt för spelarna och manager Phil Parkinson, som var mycket givmilda med att tacka oss sedan slutsignalen gått.


Gav Johnson skadad medans John White tittar på

Innan vi ens hunnit knyta ner Swedish Branchflaggan släcktes all belysning inne på arenan, så vi fick treva oss ut i kvällsmörkret. Månne Torquay har problem med att betala elräkningen? Nu skulle vi promenera till tågstation Torre, men sedan vi tappat orienteringen ett par gånger blev det taxi ner till Torquay. Det innebar att vi kunde slinka in i baren på hotellet där spelarna bott för att andas in lite kvardröjande Colchesterluft alltmedan vätskan sjönk i glasen. Kul hotell - barklientelet var alltifrån smoking och långklänning, via Hells Angels-grabbar och överviktiga föredetta kroppsbyggare till två Colchestersupporters. Tåg till Bristol, snabbmat på kvällen och urskön trepoängssömn i mjuka sängar

Söndagen den 29 november
Som vanligt upp tidigt, nåja, relativt tidigt, snabbmarsch till tågstationen, frukostinköp och snabbtåg till Paddington. Packningen lämnades på Liverpool Street Stations bagageinlämning för dyra pengar och sedan tåg till White Hart Lane. Längst upp under läktartaket placerades vi den här gången. Tottenham - Middlesborough var ingen större tillställning, men vi fick se en utvisning och två hemmamål, så lejonparten av de 35.772 på en ganska så klackloj arena var nog nöjda.

Ja visst ja, idag är det söndag. Alltså i vanlig söndagsordning tåg – buss – tåg till Colchester, där "SwedishDad" hoppade av medan "Colu" fortsatte till en onämnbar stad längre österut.

Måndagen den 30 november
Kvällsflyg från Stansted till Västerås för "SwedishDad" som shoppat i Colchester, spelat bort fem pund på hästar som inte sprang som han ville, varit med om brandlarm och avstängning vid incheckningen samt ändrig av fyra gater för plan mot Italien. DET är en rolig upplevelse!!! RyanAir var fortfarande på gott humör - jag landade 5 min efter tidtabell

SwedishDad2001-02-01 12:00:00
Author

Fler artiklar om Colchester