Lagbanner

Resa: Premiär som vanligt

Vi lägger ut gamla reserapporter och nu har turen kommit till ligapremiären hemma mot Darlington.

Datum
1997.08.08 - 1997.08.13

Colchester matcher
Division 3: Colchester - Darlington 2-1
Liga Cupen: Colchester - Luton 0-1

Övriga matcher
Division 1: Sheffield United - Sunderland 2-0
Premier League: Arsenal - Coventry 2-0 

Deltagare
Colu, SwedishDad 

Reserapport
Vi var två som tog oss till England och för att ännu en gång se Colchester i en hemmapremiär på Layer Road. Vi bodde fem nätter i London och hann med att klämma in fyra matcher under tiden.

Första matchen var ligapremiären, Colchester - Darlington, lördagen den 9:e augusti. Vi hade hyrt en bil över helgen för att ta oss upp till Sheffield på söndagen och vi använde bilen för den korta resan till Colchester. Givetvis hann vi köra vilse ett par gånger bland rondellerna i Colchester.

Matchen var ganska bra trots värmen (+30). Colchester dominerade och vann välförtjänt med 2-1. Det var också trevligt att träffa alla kompisar på puben före och efter matchen. Vi lämnade Colchester ganska tidigt på lördagskvällen eftersom vi skulle upp tidigt söndagmorgon för att köra upp till Sheffield.


The U's tar ledningen framför bortalagets supportrar


Clock End med blåa stolar 


Spel framför huvudläktarens ena ståplats, Terrace 3

Matchen mellan Sheffield United och Sunderland slutade också den med en hemmaseger (2-0).

Måndag kväll och Arsenal-Coventry. Vi hade fått tag på två biljetter till North Bank efter ett antal faxar och brev till Arsenal. Matchen slutade 2-0 till Arsenal efter att dom spelat ut Coventry i 90 minuter. Highbury har blivit en riktigt snygg arena men det känns inte riktigt som man är på fotboll när man sitter på dom stoppade stolarna och vandrar om kring bland live-band och barer i halvtid.

På tisdagen möttes Colchester och Luton i ligacupen eller Coca Cola cup som den heter detta år. Med tanke på alla hemmavinster vi sett under resan så var det med en stor förhoppning om en Colchester seger som man klev på tåget vid Liverpool Street Station. Vi kom till Colchester ganska tidigt och tillbringade ett par timmar med att gå runt i staden och titta lite i affärer. Vid femtiden började vi gå ner mot Layer Road (i värmen). Vi stannade till vid Drury Arms och tog ett par svalkande öl före innan matchen.

Under matchen hade Luton bollen men skapade nästan inga målchanser. Dom få gånger Colchester gick till attack såg det betydligt vassare ut. Alla verkade vara ganska nöjda med 0-0 inför returen i Luton. Tyvärr lyckades Luton lirka in bollen när det endast återstod ett par minuter av matchen och något omspel blev det därför inte. Efter matchen träffade vi kompisen Dave på puben Bricklayers Arms och hann med några snabba pints innan vi tog tåget tillbaka till London.

Morgonen efter var det tidig väckning för hemresa till Sverige. En lyckad resa men det hade förstås varit bättre med en oavgjord match i stället för förlusten mot Luton. Det kommer nog bli svårt för Colchester att ta sig vidare i Coca Cola Cupen.

Tillbaka till Våra Resor

REDAK COLCHbarside@hotmail.com2001-02-01 12:00:00
Author

Fler artiklar om Colchester