Lagbanner

Resa: Going up in Donny?

Colchester hade chansen att ta klivet upp i Division 2 och vi åkte till Doncaster.

Datum
1998.05.01 - 1998.05.04 

Colchester matcher 
Division 3: Doncaster - Colchester 0-1

Övriga matcher
Division 1: QPR - Bury 0-1

Deltagare
Colu, Layer Road

Reserapport
Colchester hade chansen att gå upp till Division 2. Förutsättningarna var dock inte de bästa. The U's var tvugna att slå bottenlaget Doncaster Rovers samtidigt som Torquay och Lincon skulle förlora sina matcher.

Vi flög från Stockholm på fredagsmorgonen och kom till London Heathrow strax före 10.00. Testade det nya snabbtåget till Paddington Station, det tog bara 15 min. Layer Road kände till ett litet billigt hotell som låg precis vid stationen. Ett rum hade indiern kvar och vi tog det. Trångt, ingen frukost och dusch/toa i korridoren men billigt och rent. Några Pubar på fredagskvällen och sedan tidig läggning.

Lördagsmorgonen tog vi tåget upp till Doncaster. Vi fick sällskap med ett tiotal andra Colchester supportrar som vi kände sedan tidigare. Mr Todd klev på i Newark och hade med sig våra matchbiljetter, vi var lite oroliga för dom.

Vid 11-tiden var vi framme i Doncaster och möttes av ett gäng andra som kom med ett tidigare tåg. Vi begav oss direkt till första Puben på listan. 


Puben innan matchen. Vad pysslar DJT med?


Mer pubprat ...


Englands högsta bardisk.

Ett par öl och Pubar senare var det dags att röra sig mot arenan. Vi hängde upp den svenska flaggan och intog våra platser tillsammans med ett tusental andra Colchester fans som tagit sig den långa vägen upp till norra England.


Poliser före matchen framför våran läktare


Runt 1000 tillresta Colchester supportrar


Frusna Colchester supportar

Första halvlek var en riktigt trist historia. Colchester hade det mesta av spelet men hade svårt att skapa riktiga målchanser (känner man igen) och Doncaster var om möjligt ännu sämre, dom hade svårt att skapa fotboll överhuvudtaget. I 11:e minuten hoppade ett par hundra Doncaster supportrar in på planen i en demonstration mot klubbens ägare. 


Doncaster och Colchester supportrar protesterar tillsamms på planen

Efter kanske tio minuter lämnade dom planen och spelet kom i gång igen. Det hände inte mycket under första halvlek, Colchester hade några chanser men schabblade bort avslutningarna.


Polisen rensar planen och spelet kommer igång

Andra halvlek började väl lite bättre och i 56:e minuten gjorde Neil Gregory 1-0 till Colchester. Strax efter utförde Doncaster supportrarna ytterligare en demonstration, dom var betydligt färre denna gång, och Colchester fansen började ledsna. Det tog inte många minuter att komma igång med spelet igen.


Andra planinvasionen ...


Svenska flaggan på plats i Doncaster
 
Tyvärr hände inte mycket mer än att Lincoln vann mot Brighton och därmed gick upp i tvåan på Torquays bekostnad (och vår) sedan Torquay förlorat mot Leyton Orient. 

Efter matchen begav vi oss till första bästa pub och drack ett par pints. Det var en konstig stämning, man visste inte om man skulle vara glad eller ledsen. Colchester hade missat direktkvalificeringen (som ju nästan var körd ändå) samtidigt var vi ju klara för kvalet mot Barnet efter en fantastisk säsong. Senare på kvällen gick ett tiotal av oss och åt på en Indisk resturang innan vi tog tåget tillbaka till London. Kom fram vid midnatt.

På söndagsmorgonen åkte "Layer Road" tillbaka till Sverige och jag stannade kvar ytterligare en dag för att gå och se någon match i division 1. Alla matcher var antingen all-ticket eller slutsålda så det fick bli QPR-Bury. En ganska trist match som Bury vann med 1-0. Senare på kvällen invaderades centrala London av festande Arsenal fans som firade seriesegern.

Måndag morgon flög jag hem. En rolig resa som kunde slutat ännu bättre om Colchester hade gått upp den dagen. Nu gjorde dom ju det i alla fall efter kvalet mot Barnet och Kvalfinal mot Torquay. Tyvärr var vi inte på plats då då matchen ändrades sent från en lördag till en fredag och ingen av oss kunde då få ledigt. Men till tvåan gick vi!!!

Tillbaka till Våra Resor

REDAK COLCHbarside@hotmail.com2001-02-01 12:00:00
Author

Fler artiklar om Colchester