Lagbanner

Resa: Cupförlust igen!

Colchester klantar till det i FA cupen och vi hade folk på plats så klart ...

Datum
2002.11.15 - 2002.11.19

Colchester matcher
FA Cupen: Colchester-Chester 0-1

Övriga matcher
Division 1: Watford-Ipswich

Deltagare
Layer Road + arbetskamrater

Fredagen den 15 november
Efter en tidig hemgång från jobbet på fredagen så bar det av till Skavsta för yttligare en resa för att se The U's. Med på resan var några jobbarkompisar men dom skulle inte på min match utan jag hade fixat biljett till Chelsea - Middlesborough till dom.

Flyget avgick i tid igen och några timmar senare checkade vi in på Hotel Monopole (där vi nu börjar bli stammisar) vid 8-tiden hamnade vi sen på puben tvärs över gatan. Några pint senare lockade sängen mer då det var en tidig morgon och alla somnade på stört. 

Lördagen den 16 november
Upp tidigt för en frukost och sen bar det av till Colchester för match i FA-Cupens första runda mot amatörlaget Chester. Efter en farligt stark chili till lunch på puben Dragoon så blev det till att fota lite "sponsorstenar" vid arenan. 


Våran sponsorsten utanför Layer Road


Biljettkontoret och klubbens kanslilokaler


Entrén till Barside samt klubbshopen


Utsikten från SupporterBaren ner mot planen

Matchen var väl inte så mycket att hurra över men The U's började bäst och höll på att göra 1-0 efter en minut. Dom första tjugo var klart till hemmalaget. I den tjugonde så stal Rapley bollen snyggt av deras back som stod och drällde och kom helt fri på kanten men istället för att passa och 1-0 så sköt han själv och fortfarande 0-0. The U's envisades med långa bollar på Bengt när alla deras försvarare var minst ett huvud högre så några större problem hade inte Chester. Det var först när The U's spelade på marken det blev faligt. The U's bästa var målvakten Simon Brown som storspelade med många snygga räddningar, framförallt på deras hörnor.

I den 83 minuten så gör Chester ganska rättvist 1-0 då deras center blir framspelad 5 meter från målet. Efter matchen blir Chester applåderat även av hemmapubliken som är minst sagt missnöjda med The U's och manager Steve Witton och nu kräver hans avgång. På tåget "hem" till London så träffar jag en av Chesters spelare som var nöjd med dagen och blev glad när jag önskade lycka till i cup och liga.

När jag kom tillbaka till London så ringde jag mitt resesällskap (som varit på Chelsea-Middlesboro 1-0) och med facit i hand kanske jag skulle ha gjort dom sällskap men Colch går alltid före. :-)

Kvällen tillbringades på puben och när Match Of The Day började så gick vi upp på rummet för att se den men somnade efter 10 minuter.

Söndagen den 17 november
Harrods here we come. 11.00 var vi där och dom öppnar 12.00... då kom också regnet så det blev till att besöka närmsta café men det gjorde alla andra också så det blev till att vandra i regnet i ca 30 minuter innan vi lyckades få ett bord för fyra.

Jag åkte sen ut till Watford för att se matchen Watford-Ipswich (medans dom andra lekte turister) en match som Ipswich dominerade både på plan med två snygga mål och på läktaren (kanske ingen merit när Watford står för motståndet). Samma pub för tredje kvällen i rad (Monkey Puzzle) och lika snabb sömn.

Måndagen den 18 november
Nu lekte även jag turist då vi besökte Buckingham Palace, Towern och Tower Bridge. Vi hann även med en snabbis till Docklands och Greenwich. Lite butiker hann vi också med.

Tisdagen den 19 november
Hemresa och strul med byten av gater och försenat flyg.

Tillbaka till Våra Resor

REDAK COLCHbarside@hotmail.com2001-02-01 12:00:00
Author

Fler artiklar om Colchester