Bristol C 1 - 1 Colchester

En mycket viktig poäng för Colchester men Dean Gerken skadade sig.

Colchester kommer till spel i sina ljusblå tredjetröjor. Med på plan är dom två nya spelarna Chris Coyne och Philip Ifil som alltså gör debut för Colchester. Tyvärr är inte Karl Duguid och Pat Baldwin med. Baldwin var tvungen att lämna återbud på grund av en knäskada. Duguid har varit sjuk tidigare och om det är den som fortfarande spökar vet jag inte. Duguid är även aktuell för andra klubbar och jag hoppas inte det är orsaken att han inte spelar idag.

Viktig match på Ashton Gate

Colchester gör avspark och anfaller åt vänster i radiovärlden. Colchester får faktiskt ett bra skottläge efter bara 30 sekunder när Johnnie Jackson får läge men det blir inget mål.

Matchens första hörna får Bristol City efter bara två minuter men hörnan blir resultatlös.

0-1
Marvin Elliott har matchens första farlighet när han får ett nickläge på matchens andra hörna men Dean Gerken räddar och sätter igång spelet snabbt med en utspark som Johnnie Jackson nickar ner till Kevin Lisbie som tar bollen in i straffområdet och gör 1-0 efter bara sju minuter.

Mål nummer nio från Kevin Lisbie

Kevin Lisbie får en ny jättechans bara två minuter senare när Mark Yeates gör en genial framspelning till Lisbie men den här gången räddar Adriano Bassi i målet.

Nyanlände Chris Coyne bryter som siste man och det blir en tredje hörna för Bristol och inget mål den här gången heller.

Johnnie Jackson kommer fram fint på vänster kanten och slår ett fint inlägg till Clive Platt men Basso i målet tar hand om bollen efter vissa problem.

Colchester är inne i en bra period och har flera bra skott som dock Basso räddar och Colchester får sin första hörna på en av chanserna som Luke Guttridge hade. Mark Yeates tar hand om hörnan men den blir resultatlös.

Bristol City har haft en mycket jobbig inledning då Colchester varit det klart bättre laget första 20 minuterna enligt Bristols radiokommentator.

Bristol City vill ha straff men domaren dömer frispark i farligt läge men frisparken skapar inga problem för Colchester.

Bristol har nu ökat takten och pressar tillbaks Colchester som dock försvarar sig bra men det blir lite för många hörnor för att man ska vara nöjd.

Kevin Lisbie kontrar dock och spelar fram en fristående Jackson som tyvärr är offside.

1-1
Med tio minuter kvar kommer utdelningen för Bristols press då Ivan Sproule drar på ett skott som går i mål och 1-1 är nu ställningen.. Sproule blir även varnad då han överdriver firandet en aning.

Minuten efteråt får Bristol en ny frispark i farligt läge som nu också blir farlig men Dean Gerken gör en mycket bra räddning på frisparken från Michael McIndoe men på returen är Tamas Vasko först och slår bollen i mål och 2-1 till hemmalaget tror alla vilket även domaren tycker men linjedomaren vinkar för offside och målet döms bort.

Bristol är verkligen på hugget nu då Colchester inte tog vara på sin fina inledning och har också ett skott i ribban någon minut senare.

Colchester har dock inte gett upp och har Kevin Lisbie och Johnnie Jackson har varsin mycket bra målchans men den brasilianske målvakten räddar båda gångerna.

Mark Yeates skapar i slutminuten ett bra läge men Liam Fontaine i försvaret bryter i sista stund till en hörna för Colchester som Yeates tar hand om. Hörnan blir farlig som Luke Guttridge avslutar med ett fräsande skott som Basso dock räddar. Basso sätter igång en farlig kontring som nya spelaren Coyne bryter till hörna som blir mycket farlig när Gerken tappar bollen som sen Coyne rensar undan.

Första halvlek slutar 1-1 och är nog rättvist när Colchester började bäst och borde nog gjort 2-0 och även 3-0 men Bristol City är det bättre laget andra halvan och kunde även dom ta ledningen vid några tillfällen.

Paus och 1-1

Bristol gör avspark i den andra halvleken och lagen är dom samma som även började första halvleken.

Bristol skapar sin ännu en hörna i den första minuten som dock blir resultatlös.

Darren Byfield kommer igenom men linjedomaren hittar tillslut flaggan och viftar väldigt sent för offside.

Colchester måste hålla tätt första kvarten för att nog kunna få med sig något från ciderstaden. Skulle Bristol göra mål blir det väldigt svårt för Colchester.

Clive Platt sticker dock på en kontring och skjuter ett skott som träffar en försvarare och så när ställer Basso i målet men han har tur och får bollen på sig.

Nu börjar Colchester få lite att säga till om och Lisbie nickar fint fram till Jackson som skjuter ett skott men även detta tar på en försvarare och det blir till en hörna för Colchester.
Colchester klarar av den första kvarten som blev 20 minuter lång och jämnar ut spelet något men det är fortfarande Bristol som har spelet men Colchester skapar även dom målchanser.

Förre skyttekungen från Swansea Lee Trundle drar på med ett skott men Gerken räddar.

Kem Izzet blir nedgjord i mycket farlig läge av Ivan Sproule som även blir varnad och Mark Yeates får sitt drömläge. Yeates som gjorde mål på alla sådana chanser i höstas gör tyvärr inget mål nu heller då bollen går högt över.

Minuten senare har Yeates, Lisbie och Jackson ett fint samarbete som Jackson avslutar med ett bra skott men fortfarande 1-1 med en kvart kvar av matchen.

Bristol Citys målskytt Ivan Sproule har ett nytt läge men Gerken räddar skottet och håller rent på returen.

Bristol försöker få in ett vinstmål och man byter in farlige Enoch Showunmi som skapar ännu en hörna för Bristol. Hörnan blir farlig då Lee Trundle på andra vågen får till ett jätteskott som dock Dean Gerken gör en grym räddning på. Gerken skadar sig dock samtidigt och måste tyvärr byta mot unge Mark Cousins som bara gjort en timme i seniorfotboll. Det var mot Barnsley när Gerken blev utvisad och han fick ställa sig mellan stolparna. Den kvällen släppte han in två mål och båda var på straff.

Mark Cousins höll nollan!!!

Bristol vädrar nu morgonluft men en junior i målet för Colchester. Hela Colchesters lag verkligen offrar sig och kämpar allt vad man kan för att få med sig ena poängen hem till Essex.

Colchester försvaras sin ena poäng mycket framgångsrikt när domaren visar jobbiga fyra minuters stopptid. Mycket nervöst framför radion då en poäng kan vara mycket värt för Colchester.

Bristol får en sista chans men Cousins räddar bollen ganska enkelt.

Eftersom det var ett byte på stopptid blir det mer tilläggstid och Kevin Lisbie får en jättechans då han rundar målvakten som river ner Lisbie. Solklar straff men domaren blundar.

Horribelt att han blundar för det men ett bottenlag får inte en straff på stopptid. Sekunder senare blåser domaren även av matchen. Dock hade vi ju tur med några domslut under matchen när alla trodde det blev 2-1 men cirka 10 sekunder senare döms det bort för offside. Sen skulle nog även Bristol ha en straff i första halvlek men även där blundade domaren.

Hur som helst en mycket vikigt poäng som hänger på tåget ovanför sträcket även om vi trillade ner till jumboplatsen när Preston gick och vann. Bristol gick upp i topp så våran poäng är nog ganska bra trots allt...