Lagbanner

Resa: Som på räls

Vi fortsätter med att bidra med våra gamla resor och nu har turen kommit till augusti 2003 då vi såg två Colchester matcher samt en match i Premier League och två andra matcher. Fem matcher på fem dagar!

Datum
2003.08.22 - 2003.08.27

Colchester matcher
Division 2: Port Vale - Colchester 4-3
Division 2: Colchester - Bristol City 2-1

Övriga matcher
Division 3: Northampton - Darlington 1-0
Premier League: Middlesbrough - Arsenal 0-4
Division 2: Sheffield W - Wrexham 2-3

Deltagare
Swedish Dad, Colu, Layer Road

Reserapport
Det gick som på räls. Med ett fyradagars BritRail pass i bagaget åktes det tåg med besked:

22/8 Stansted - London + London - Northampton.
23/8 Northampton - Stafford + Stafford -Stoke + Stoke - Blythe Bridge + Blythe Bridge - Derby + Derby -Sheffield.
24/8 Sheffield - Doncaster + Doncaster-York + York-Middlesborough + Middlesborough - Darlington + Darlington -Sheffield.
25/8 Sheffield-London + London-Colchester.

 
Jovisst gick det som på räls. Totalt knappt 10 minuters försening allt i allt.

Fredagen den 22 augusti
Tre fakirer möttes klockan 04.00 för biltransport till Skavsta. RyanAir höll tiden till Stansted och sedan var det bara att stämpla BritRail-passet på Stansted Express och inleda tågluffandet.


I väntan på att stämpla tågbiljetten på Stansted


Snacks på tåget från Stansted till London


En av de nya flaggorna ...

Nådde Northampton vid 13-tiden och började sökandet efter inbokat hotell. Frälsningsarmén visade oss till rätta, Gud ske pris. Så ut på stan för sightseeing och kombinerad lunch/middag på pub.

På kvällen promenad till Sixfields Stadium. Ganska lång vandring och när vi såg flodljusen trodde vi att vi var framme. Men icke så, först kom rugbyarenan klar för match med samma kick off-tid som för fotbollen.


Ovanför Sixfields där Northampton spelar


Fotbollsmat ...

Matchen Northampton-Darlington (drygt 5.000 åskådare i division 3) blev en rätt enahanda tillställning med mycket sparka och spring. ColU-bekantingen Barry Conlon (hos oss på lån i sex månader) ordnade så att Darlingtons kvittering blåstes av för offside. En portion chips (pommes frites) fick förgylla vandringen hem. Ingen tid för utsvävningar - det var sängen som väntade. Vi hade ju varit i farten i 22 timmar!

Lördagen den 23 augusti
Frukost på hotellet och sedan i väg till tågstationen med väskorna för vidare befordran till Stoke-on-Trent. Ösregn vid framkomsten. Väskorna fick vi parkera på ett hotell vid järnvägsstationen. "Colu" mutade hotelltjejen med £5 och sedan taxi till trista Port Vale.

God lunch, solsken och hög luftfuktighet nu. Så till Vale Park och en verkligen målrik tillställning mellan Port Vale och Colchester. Hyfsad match, men det märktes klart och tydligt att dessa båda lag fortfarande befann sig i ett uppbyggnadsskede. Matchkvaliteten alltså si och så. Sju mål i en match skänkte viss tröst åt ColU-förlusten. Drygt hundratal supportrar på bortaläktaren.


Colchester till anfall mot Vale


Var e bollen?

Sänkte ett par Titanic (det lokala ölet heter så - kaptenen på Titanic kom från trakten), naturligtvis utan medhjälp av is, på en mysig pub och sedan tåg mot nästa destination och övernattningsställe - Sheffield.

Julian, som varit med uppe i Port Vale (och bor i Sheffield), tog med oss på rundvandring i centrum samt kvällsbesök på mycket full och högljudd pub.

Söndagen den 24 augusti
Solen sken så fagert när vi nådde Middlesbrough. Staden som såg så uckig ut i dimma, regn och kyla november 2001 såg i augusti 2003 aningen trivsammare ut. Publunch och sedan vandring till Riverside Stadium och match Middlesbrough - Arsenal. 


Middlesbrough-Arsenal 0-4 i en ganska tråkig match trots alla mål

Det blev ingen match!
Inte så att den blev inställd eller så, utan på grund av att Arsenal ledde med 3-0 efter 22 minuter. Om det var långt ifrån fullsatt när matchen började, så blev det betydligt tommare då. 

Cirka 4.000 - 5.000 gick hem innan första halvlek var avblåst. Efter 3-0 målet startade Arsenal av allt att döma ett träningspass och ägnade sig åt att hålla bollen inom laget med ett sinnrikt kortpassningsspel. Faktiskt ganska trist … Fredrik Ljungberg gladde med bland annat två assist till mål. Men varför ska han tjafsa med domaren jämt och ständigt?


Middlesbroughs supportrar ser sitt lag bli utskåpat av Arsenal med 0-4


Riverside från distans ...

Långt uppehåll mellan tågen i Darlington. Passade på att läska struparna på en pub nära tågstationen, där stilla rassel från dominobrickor interfolierades av klunkar ur glasen. I Sheffield strax efter 22.00. Promenad till kycklinggrill och så hotellrumsmat och sängläge.

Måndagen den 25 augusti
Ve och fasa! Varmvattnet avstängt. Ingen måndagsdusch. Usch. Dessutom Bank Holiday och mycket stängt. Men vi hann med en kort inköpsrunda innan det var dags att embarkera spårvagnen till Hillsborough och division 2-match mellan Sheffield W (tänk så långt en gammal storhet sjunkit) och Wrexham. Vi fick utom ordentliga biljetter på huvudläktaren bredvid skadade och bänkade onsdagsspelare med legendaren Robbie Mustoe i spetsen. Nästan 25.000 på läktarna och ett jäkla drag. En stor och röststark klack från Wales bidrog till att höja stämningen.


Hillsboroughs imponerande huvudentré 

Vi fick också en se jäkla bra fotbollsmatch, faktiskt en av de bättre skrivaren av dessa rader sett i England. Fyndigt, snabbt spel och många utmärkta kombinationer, fräsande skott och spektakulära mål. Wrexham, dom fåren, vann med 3-2. Hade dom nöjt sig med en 3-1-seger hade Swedish Dad plockat hem £66 på resultatet. Åt skogen med Wales.


Wednesday supportrar ...


Wrexham supportrar i Sheffield

KFC-middag, väskhämtning och tåg mot Colchester via London. Vårt hotell i Colchester, Peveril Hotel, hotade med att stänga grindarna 22.30. Tåget kom till stationen 22.22. Vi hann till hotellet, Peveril, med 30 sek till godo. Ett underbart sunkigt pubhotell, det var vad det var.


Peveril Hotel i Colchester. Hänger en flagga i fönstret i ett av våra rum


"Layer Road" och "SwedishDad" letar efter våra sponsrade tegelstenar

Tisdagen den 26 augusti
Vaknade tidigt av att sopbilar och övrig morgonrusningstrafik höll igång på gatan utanför. Efter frukost promenad upp till Layer Road, där Swedish Branch's Player of the Season-trofé lämnades i säkert förvar inför kvällens högtidliga överräckande till Karl Duguid. Vi fick veta att han flera gånger efterhört när han skulle få sin trofé. Han visste nog inte hur statyetten såg ut ... Koll av våra sponsrade tegelstenar till nya arenan och promenad mot hotellet.


"Layer Road" på Layer Road dagen innan match. Fy, inte gå på gräset!



Titt-ut!

Efter lunch hämtade Philip upp oss för kulturell vandring, som slutade på en pub ... var annars ... innan det var dags att dra till Dragoon, denna gång för att INTE käka chili. 

Vi anlände ovanligt tidigt till Barside, där nyproducerade Swedish Branch flaggor hängdes upp inför hemmapubliken, de hade ju haft urpremiär på Vale Park dagarna innan.


Stämning på Barside och Swedish Branch flaggor på plats


Colchester till attack mot Layer Road End

ColU besegrade Bristol C med 2-1 efter mycket nagelbitande de sista tio minuterna. Årets första trepoängare var ett faktum. 


One Nil to the Colchester!


Äntligen slut och tre poäng mot Bristol City


Tvåmålsskytten Scott McGleish blir intervjuad efter matchen


Vi väntar på Karl Duguid ...


Karl Duguid tar emot priset som "Swedish Branch Player Of The Season 2002-2003". Colu, SwedishDad, Duguid, Philip och Layer Road

En lycklig Karl Duguid fick sin Viking vi delade ut för "Säsongens Spelare". När han kom tillbaka för fotografering efter duschen sa han: "Grabbarna garvade åt mig och min statyett i omklädningsrummet. Men jag tycker den är cool - den ska banne mig barnen inte få leka med!" 

Matchanalys i sällskap med några Barsiders och några pints på The Dragoon. Men det blev ganska snabb hemmarsch. Ty i morgon är en annan dag.


Letar matställe på Highstreet

Onsdagen den 28 augusti
Jovisst är i morgon en annan dag. En helt annan dag nämligen. Väckning klockan 05.00 och taxi till Stansted 06.00. Efter varmt men fuktigt brittiskt väder landade vi på Skavsta i full storm, ösregn och +8. Sweden, here we come. 

Kul resa med många mål. Vad sägs om ett målsnitt på 4,0?

Tillbaka till Våra Resor

SwedishDad2001-02-01 12:00:00
Author

Fler artiklar om Colchester