Evig kärlek

League 1 kryper närmare efter en mycket dålig match från Colchester

En mycket viktig match från Oakwell "direktöversatt" från BBC Essex.

Kevin Watson som spelade i reservlaget får vänta ytterligare någon vecka innan han är i lagom form för A-laget. Även Pat Baldwin stannar hemma då han har problem med hälsenan. Kevin McLeod lämnade ett sent återbud då hans rygg krånglar.  Även Karl Duguid saknas igen och varför är det ingen som riktigt har förstått. Det rycktas ju om att han ska lämna klubben men inga bud har ju kommit vad vi vet.

Matchen börjar med en minuts lång applåd för Johnnie Steel som dog i helgen. Johnnie Steel var en spelare på 40 och 50-talet och även manager för laget och även i stort sätt allting i klubben under en tid. En mycket välförtjänt hyllning till en eldsjäl i Barnsley.

Colchester spelar i sin ljusblå tredje tröja och anfaller åt vänster i första halvlek i radiovärlden.

Matchinledningen är mycket avvaktande där det farligaste som händer är när förre Colchesterspelaren Jamal Campbell-Ryce tvingar fram en hörna som blir totalt ofarlig.

Efter en kvart får Colchester matchens farligaste chans när Clive Platt är framme och oroar men Heinz Muller i målet klarar men returen går till Kem Izzet som skjuter mot mål men bollen räddas till hörna. Hörnan blir farlig när Heinz skadar sig när han försöker boxa bort bollen. Colchester hinner inte märka att han är nere och avslutar anfallet men det blir bara en ny hörna. Muller är på väg att byta ut men eftersom dom inte har någon reservmålvakt på bänken gör han efter fem minuters omplåstring ett försök att spela.

Colchester har nu tagit över spelet och med en halv målvakt för Barnsley borde det ju kunna gå vägen.

Barnsley får ett bra läge när Brian Howard kommer igenom och faller i straffområdet men domaren tycker nog att han just föll och dömer frispark för Colchester och ger ett gult kort till Howard.

Oakwell

Mark Yeates tvingar fram en räddning från Muller i målet som har stora problem att röra sig. Barnsleys läkare står hela tiden bakom Mullers mål och hjälper honom så gått det går. Varför nu inte Barnsley har en målvakt på bänken är ju en gåta.

Trots ett visst spelövertag för Colchester kommer man knappt till några avslut nu när målvakten är skadad.

Barnsley är inte helt ofarliga när dom kommer till anfall och Campbell-Ryce är bäst i hemmalaget och skapar en hel del framför Dean Gerken i Colchesters mål.

Diego Leon är framme och gör nästan mål men försvaret bryter och bollen hamnar till slut utanför planen. Barnsley verkar nu ha tagit över och tvingar fram några räddningar från Gerken.

1-0
Precis när fjärdedomaren visar fem minuter på sin tidstavla får förre Ipswichsspelaren Jon Macken en halvchans som han tar tillvara på. Han skjuter och Gerken hinner inte ner och 1-0 på stopptid av första halvlek. Ännu ett sent mål mot Colchester.

Första halvleken slutar 1-0 till hemmalaget där nog Colchester borde varit i ledningen när Barnsley bara hade en halv målvakt. Dock skötte försvaret sig mycket bra i hemmalaget.

Andra halvlek börjar med samma lag som avslutade första vilket innebär att målvakten Heinz Muller är kvar i målet dock väldigt hårt lindad runt ena knäet.

Colchester har den första halvchansen när Mark Yeates får en frispark i bra läge. Yeates tar han om frisparken själv och slår den snabbt mot mål men lite för snabbt för Clive Platt hinner inte undan och får bollen i bakhuvudet...

Barnsley har fått bra självförtroende efter målet och anfaller. Brian Howard som filmade till sig ett gult kort i första halvleken är nära att göra om bedriften men ny låter domaren spelet fortgå istället.

Colchester har ett bra anfall när Kevin Lisbie sånär hittar fram till Platt men Stephen Foster bryter bollen i sista stund.

Nu blev det tillfälligt avbrott i några minuter från BBC Essex Barnsley sändning så vi fick nöja oss med Daggers - Wycombe där förre Colchesterspelaren Scott McGleish har gjort mål för sitt Wycombe.

När sen ljudet kom tillbaka bytte Colchester in Jamie Guy istället för Mark Yeates.

Alltid snabbe Campbell-Ryce gör en snabb spelvändning mot ett felvänt försvar men Chris Coyne lyckas bryta till en hörna som sista man. Hörnan blir mycket farlig men nicken går precis över.

Jamie Guy som just kommit in har inte riktigt vaknat så Bobby Hassell snor åt sig bollen och drar iväg ett farlig skott som dock går över ribban.

Heinz Muller som knappt kan gå får ju inga prövningar mot sig då Colchester inte är speciellt bra i andra halvleken men Adam Virgo drar iväg ett oväntat skott och är mycket nära att spräcka nollan bakom Muller som dock gör en mycket bra räddning trots sin skada.

Virgo var närmast att ordna kvitteringen

Barnsley har ett inkast som man kastar Greg Halford-långt till Diego Leon som blir helt fri med Gerken. Leon lobbar bollen men tar i lite för mycket så bollen seglar över ribban.

Teddy Sheringham byter med Luke Guttridge och nu har Colchester fyra anfallare på planen.

Teddy är nära att göra mål på sin första bollkontakt men Barnsley bryter och har en farlig kontring när nyinbytte Istvan Ferenczi avlutar med ett farligt skott utanför.

Colchester försöker kvittera men Barnsley skyddar sin målvakt med allt och alla. Barnsley är det bättre laget men Colchester försöker men närmare än några tendenser blir det inte.

Colchester får en farlig chans på stopptid men Kevin Lisbie går lite för hårt fram mot målvakten som skadar sitt andra knä och får frispark.

Barnsley vinner ganska rättvist även om Colchester har mer avslut så var dom aldrig riktigt farliga.

En mycket dålig match från Colchester som hade en jättechans när Barnsley bara hade en halv målvakt i målet.

17 matcher kvar nu och vi måste börja vinna. Kan vi bara undvika målen på stopptid så är ju många poäng vunna.