Colchester 2 - 2 Sheffield U

En poäng till båda lagen när Colchester spelade 2-2

Colchester gör flera ändringar från senaste matchen. Karl Duguid är åter med i laget efter några veckors frånvaro. Var ingen som riktigt visst varför. Han var ju på väg bort och när han inte spelade trodde nog alla att han gjort sitt för laget men han pratade aldrig med någon klubb och nu är lagkaptenen tillbaks i startelvan igen. Kevin Watson är åter med på bänken igen efter en jobbig skada som hållit honom borta från spel i stort sätt hela säsongen men några inhopp här och var. Scott Vernon som sensationellt värvades i sista stund tar plats på bänken och Jamie Guy hamnar utanför truppen. Guy har nog tyvärr gjort sitt i Colchester då han inte lyckats ta det sista klivet. Chris Coyne och Philip Ifil får äntligen göra sin hemmadebut för Colchester. Dean Hammond får vänta på sin debut då han är avstängd efter en utvisning när han spelade i Brighton.

I Sheffield spelar förre Helsingborgspelaren Luton Shelton från start.

Avspark
Colchester gör avspark och anfaller på än gång och Mark Yeates har ett blockerat skott efter bara tio sekunder men någon farlighet för Patrick Kenny i målet blir det aldrig.

Första kvarten är jämn men några farligheter blir det aldrig men dock några skott från Colchester som aldrig träffar mål. Varsin resultatlös hörna har man också skapat.

Colchester börjar bestämma hur spelet ska gå till och hemmapubliken vill ha en straff då Kevin Lisbie blir nedgjord i straffområdet av Ugo Ehiogu som inte är närheten av bollen. Colchester borde nog haft en straff men domaren tyckte annat.

Inte så många matcher kvar nu på Layer Road

Minuten efteråt får Lee Martin matchens farligaste målchans då han tvingar fram en fin räddning från Dean Gerken i Colchesters mål efter ett skott från vänstersidan av straffområdet.

Colchester skapar fram en hörna när Adam Virgo lägger en lång frispark in i straffområdet till Clive Platt som nickar ner bollen till Izzet som drar på men bollen styrs undan till en hörna.

Efter en ny hörna från Johnnie Jackson blir det mycket farligt då nye Chris Coyne nickar bollen mot mål men den räddas på mållinjen av Gary Naysmith och ut till spel igen där Mark Yeates får nästa chans i andravågen men Kenny räddar men Lisbie är med på returen men missar tyvärr.

En bra period från Colchester som för spelet som så många gånger förr men ändå förlorat. Hoppas på annat nu.

Som så många gånger förr strular Colchesters försvar till det. Sheffield får en hörna som Gerken ska plocka ner men tappar den och bollen nickas mot mål av David Carney men Philip Ifil räddar på mållinjen.

I anfallet efter får Colchester sin fjärde hörna och även denna gång är det Coyne som når högst men bollen går nu över ribban.

Karl Duguid skadar sitt högerknä och man får lite dåliga vibbar då Duguid hade en besvärlig knäskada för några år sen och var borta i 20 månader!

0-1
Colchester är ju det bättre lagen men precis som så många gånger förut släpper Colchester in ett mål på stopptid i första halvlek när Luton Shelton som varit totalt osynlig får någon meters försprång och då är det ju inte många som hinner med och han lyfter in bollen bakom Dean Gerken.

Ännu ett snöpligt mål mot Colchester och exakt samma tid som Barnsley gjorde sitt segermål på i förra matchen.

Sheffield gör ett byte i halvtid när Chris Armstrong ersätter Gary Speed

1-1
Colchester som varit det bättre laget i första halvlek för äntligen utdelning när Kevin Lisbie dundrar in 1-1 efter bara några sekunder av andra halvlek efter en underbar framspelning från Kem Izzet.

Ett mål betyder så mycket och Colchester fortsätter att pressa på och har flera chanser att ta ledningen men man lyckas inte i inledningen. Men det är ju mycket kvar.

Chris Armstrong gör en ful tackling på Mark Yeates som tvingas lämna planen och under tiden dom är bara är tio man passar Sheffield på att göra sitt första anfall när Shelton kommer igenom men Gerken räddar till hörna. Mark Yeates tvingas byta och in kommer nye Scott Vernon nu är vi tre anfallare.

2-1
När Chris Morgan inte fattar att Scott Vernons tröja är hans får Colchester en mycket farlig frispark och Mark Yeates som har satt några fina frisparkar har ju tyvärr just lämnat planen. Nu har dock Johnnie Jackson en bra vänsterdojja och han gör inget misstag då han skruvar frisparken via Chris Armstrong och det blir ett självmål och en mycket rättvis ledning till Colchester. En mål som Morgan får ta på sig.

Jackson bakom 2-1 målet

2-2
Tyvärr är inte glädjen speciellt långvarig då Sheffield inte behöver lång tid på sig att kvittera efter ett riktigt billigt mål. David Carney fick ju all tid i världen på sig innan han enkelt la in 2-2 framför en helt ensam Gerken i målet efter en snabb frispark från Stephen Quinn när försvaret står och sover.

Luton Shelton som var totalt osynlig i första halvlek är nu den mest farlige i bortalaget.

Sheffield bjuds ju in i matchen och tackar genom att börja anfalla och man är orolig att ännu en match ska försvinna för Colchester.

Scott Vernon vill dock annorlunda och har ett fins skott som Kenny räddar.

Slutminuterna blir dramatiska men det blir inget mål men Johnnie Jackson var den som var närmast när han i slutsekunden nickar bollen över ribban och sekunden efteråt blåser domaren av matchen.

2-2 i båda matcherna mot Sheffield United får ju ses som godkänt även om vi var det klart bättre laget denna eftermiddag.

Både Preston och Sheffield Wednesday förlorade så vi tog ju in en poäng på två av lagen ovanför oss men det är ju tre som vi behöver.

Nu väntar Burnley och då är det tre bortapoäng som gäller men det blir ju tyvärr väldigt svårt även om det gick förra året.

Men med dom nya spelarna ska det nog gå vägen och Championship även nästa år i Colchester.

0-1 Luton Shelton (45:00+0:26)
1-1 Kevin Lisbie (45:51), 2-1 Chris Armstrong (självmål) (63:07), 2-2 David Carney (66:04)

Publik: 5.695