Colchester 2 - 1 Preston
Underbart

Colchester vinner igen på Layer Road och nu bara två poäng från säker mark.

Till den otroligt viktiga matchen mot Preston tvingas Colchester undvara Mark Yeates, Pat Baldwin, Dean Hammond, Danny Granville och Aidan Davison då alla är eller har varit skadade. Framförallt Mark Yeates och Pat Baldwin är ju två viktiga kuggar i laget. Dean Hammond har ju ännu inte spelat någon match för Colchester efter hans övergång från Brighton.

Teddy Sheringham ersätter Kevin Lisbie som skadade sig senast men trodde nog att han kunde spela ikväll men ett sent test sa nej.

I Preston spelar förre Colchesterspelaren Liam Chilvers.

Matchen är ju otroligt viktig och båda lagen börjar mycket avvaktande första kvarten då det inte finns mycket att skriva hem om.

Colchesters första halvchans kommer efter en kvart när John White kastar ett långt inkast till Teddy Sheringham som bröstar ner bollen till Clive Platt men Liam Chilvers hinner före.

Viktig match på Layer Road

Kevin McLeod slår ett fint inlägg till Platt som bara ska nicka in bollen men även nu hinner Chilvers före och nickar till en ofarlig hörna.

Colchester börjar ta över spelet och har några tendenser till målchanser men 0-0 står sig.
Johnnie Jackson gör en grym tackling på mittplan och startar ett anfall som via Teddy Sheringham är mycket nära att hitta Jackson igen på bortre stolpen men han hinner tyvärr inte fram när han har tomt mål. Bollen är dock kvar i spel och Duguid avslutar med ett ganska ofarligt skott.

Chris Brown har ett halvfarligt skott utanför för Preston i slutet av första halvlek.

Preston tar i slutet av första halvlek över lite men man skapar knappt någonting alls och Colchester skapar ännu mindre...

Första halvlek slutar 0-0 i en otroligt dålig första halvlek. Colchester lyckades få iväg noll skott, Preston något skott mer än Colchester.

Att två lag som måste vinna den här matchen kan spela så oinspirerat är ju en gåta.

Lagen är oförändrade när dom springer ut på planen igen till den andra halvleken.

Preston skapar en hörna efter bara några sekunder. Hörnan skapar oro i Colchesters försvar innan bollen rensas undan.

Preston har fått i sig väldig starkt te i halvtidsvilan för dom verkligen rivstartar och det är bara Chris Coyne som är i vägen för en mycket farlig chans. Coyne får bollen till en ny hörna som Dean Gerken boxar bort.

Dom första fem minuterna i andra halvlek var mer händelserika än hela första halvlek. Nu hoppas vi även Colchester får vara med och lira boll.

Colchester har ett bra anfall när Clive Platt spelar fram Teddy Sheringham som i sin tur spelar Karl Duguid som spelar till Kem Izzet vars skott tyvärr inte går i mål.

Efter en timmes spel får Colchester sitt första skott på mål när Karl Duguid skjuter ett skott som tyvärr räddas av Andy Lonergan i målet. I samma veva görs matchens första byte då Teddy Sheringham bytts mot Scott Vernon.

John White klantar till det i försvaret när Chris Brown får chansen men White kämpar tillbaks och får bollen till en resultatlös hörna för Preston.

Matchen står nu och väger.

1-0
Karl Duguid lurar offsidefällan och kommer helt fri med målvakten men han görs ner av Sean St. Ledger som får rött kort och straff till Colchester. Nyinbytte Scott Vernon tar hand om straffen på bästa sätt och sätter den säkert bakom Lonergan. 1-0 till Colchester som nu har lämnat över jumboplatsen till Scunthorpe.

Stärkta av målet har nu Colchester tagit hand om matchen och är mycket nära att öka på till 2-0 men nu räddar Lonergan.

Preston ska vara glada att dom inte fick Sedwick utvisad bara någon minut senare men han får nöja sig med ett gult kort.

1-0 på straff från Vernon

1-1
Preston har en boll inne i mål men det döms bort för offside och bara minuten efteråt får dom en ny chans när nyinbytte Neil Mellor skjuter ett skott som träffar en försvarare i Colchester och bollen går i en fin båge över Dean Gerken med bara tio minuter kvar att spela.

Att det ska vara så svårt att hålla nollan för Colchester när vi nu tagit över matchen.

Johnnie Jackson har en kraftfull nick som Lonergan gör en fantastiskt räddning på.

2-1
Jackson får i slutminuten en kalasträff med en perfekt volley och bollen sitter otagbart för målvakten Lonergan och 2-1 i slutminuten för Colchester. Ett otroligt viktigt mål.

Stort jubel när segermålet kom från Jackson

Domaren visar upp fyra stopptidsminuter. Jobbigt mycket tid.

Preston pressar på i slutminuterna men Colchester bara rensar undan hela tiden.

När domaren blåser av matchen har jublet inga gränser och Colchester har nu lämnat över jumboplatsen till Scunthorpe