Liga Cupen: Colchester - Bristol City 2-1

En kort reserapport skriven ur minnet ... från en resa som gjordes för 13 år sedan.

Nio dagar i England och tre Colchester matcher!

Jag bodde hos vänner i Colchester och höll mig i Essex hela tiden så det blev inga andra matcher än Colchester-matcher denna gång.

Colchester-Plymouth
Augusti, varmt som sjutton och ligapremiär. Colchester började hemma mot Plymouth och vann matchen med 2-1.

Colchester hade gjort några spännande nyförvärv under sommaren där bland annat gamle hjälten Tony Adcock återvänder till Colchester från Luton. Adcock spelade under 80-talet i Colchester innan han hamnade i Manchester City där han spelade några år. Några klubbar senare hamnade han till slut i Luton och nu har han alltså hittat hem igen.

Efter en kvart får The U's en frispark där Adam Locke spelar fram Simon Betts på en listig frisparksvariant som Betts utnyttjar på bästa sätt då han drar till från 20 meter och helt otagbart för Hammond i Plymouths mål. 1-0 till Colchester och en mycket bra start på säsongen. Plymouth som trillade ur Division 2 säsongen innan har storsatsat på att komma tillbaka redan på första försöket har värvat bland annat Adrian Littlejohn och det är han som kvitterar i början av andra halvleken efter en stolpretur bakom Carl Emberson i Colchesters mål. Bara tre minuter efter kvitteringen blir Tony English utvisad för Colchester efter två gula kort. Inte så bra då ju det är mer än en halvtimme kvar att spela.

Nu han ju inte Colchester bry sig allt för mycket om det då Colchester gör segermålet bara två minuter efter utvisningen då Adam Locke gör ett underbart mål från 25 meter.

Bra perfekt start på säsongen.

Colchester-Bristol City
Nu var det dags och för match nummer två och Ligacupen. Bristol City som spelar i divisionen ovanför står för motståndet.

Colchester får en mardrömsstart då Australiensaren David Seal gör 1-0 på en grym volley efter bara tre minuter. Nu låter sig inte Colchester nedslås allt för mycket då nygamle Tony Adcock kvitterar efter en kvart och 1-1. Bristol gör ju som brukligt avspark efter målet men Colchester tar hand om bollen och Mark Kinsella skjuter ett skott som tar på Bristolspelaren Stuart Munro och ställer Keith Welch i Bristols mål helt och hållet. Det tog bara 30 sekunder mellan målen. Matchen slutar 2-1 till Colchester som tar sin första vinst i ligacupen på 12 år.

Barnet-Colchester
Jag turistade i östra England innan vi på lördagen tog tåget in till London för seriematch mot Barnet. Barnet ligger i norra London och där mötte jag upp "Layer Road" som hade kommit från Sverige dagen innan. Han skulle stanna kvar några dagar till och även se fler Colchester matcher bland annat returen i Bristol.

Innan matchen får vi en glad nyhet då Mark Kinsella har skrivit på för ett år till i Colchester då flera klubbar jagade honom.

Barnet hade fått för sig att bygga sittplatser på hela bortakortsidan och tog även bra betalt för det. Dom ville ha £ 10 för en sittplatsläktare utan tak. Gick väl bra nu när det var sommar och varmt men hur kul är det på vintern och det regnar. Eftersom alla ville stå upp blev det en massa tjafsande med vakterna och lagom till andra halvlek gav Barnet FC upp och öppnade upp en ståplatsläktare på ena långsidan för oss. Själva matchen slutade 1-1 efter mål av skyttekungarna Dougie Freedman som gjorde 1-0 till Barnet innan Tony Adcock fastställde slutresultatet till 1-1.