Hull 1 - 1 Colchester

Colchester tar en match och en poäng i taget mot nytt kontrakt

Colchester spelar med nästan samma lag som vann mot Preston senast. Enda skillnaden är att Teddy Sheringham sitter på bänken och nye Scott Vernon spelar istället. Kevin Lisbie som man hoppades på stannade hemma och reste inte med norrut. Dean Hammond följde med till Hull men sitter på läktaren så hans debut får vi fortfarande vänta på.

KC Stadium och viktiga poäng på spel

I Hull spelar förre Colchesterspelaren Wayne Brown. Med Brown i laget skulle vi inte ligga där vi ligger. Brown är den stora skillnaden mellan en 10:e plats från förra säsongen och den 23:e vi har nu. Brown var den enda utespelaren i Championship som spelade alla sekunder förra året.

Richard Garcia kommer inte att möta sitt gamla lag Colchester då han tyvärr var tvungen att åka hem till Australien på grund av sjukdom i familjen.

Colchester spelar från vänster till höger i radiovärlden och har sina vanliga ljusblå tredjetröjor på sig. Ett underbart väder i Hull med blå himmel och allt.

Hull gör avspark.

Tigerjakten har börjat.

Hull öppnar piggast och skapar en hörna efter bara en minut och har även ett farligt inlägg som dock alla missar och det blir inspark för Colchester.

Colchester har sin första målchans efter åtta minuter när Clive Platt nickar ner bollen till Karl Duguid som drar till med vänstern men bollen smiter utanför stolpen till Boaz Myhills stora glädje. Bra skott av Duguid som fick använda “fel fot”.

Johnnie Jackson blir fint framspelad av Scott Vernon men Jacksons nick stryker ribban.

Hull tvingas till ett byte efter bara en kvart då Nick Barmby som precis gjort comeback slår upp sin skada och ersätts av Dean Marney.

Marney får en chans på sin första bollkontakt bara 20 sekunder senare då han nickar bollen mot mål men Dean Gerken räddar bollen ganska enkelt.

Matchen börjar väga över till Hulls fördel vilket kanske är ganska normalt då Hull ligger och nosar på kval till Premier League och Colchester slås för nytt kontrakt.

Hull fortsätter att pressa på men bollen resas bort av Colchesterförsvarare innan bollen når Gerken i målet.

Dean Gerken håller tätt

Colchester får en riktigt bra chans när Jackson drar på ett skott som täcks av en försvarares hand men domaren tycker ju som vanligt att hands innanför straffområdet inte är straff nuförtiden. Colchester behåller dock bollen genom Scott Vernon som spelar fram Clive Platt vars nick ställer Myhill i målet men bollen landar ovanpå målet.

Wayne Brown räddar ett baklängesmål för Hull då han blockerar ett bra skott som är på väg in i mål från Platt men Brown är alltså i vägen.

Colchester börjar få lite att säga till om.

Simon Walton blir varnad för hemmalaget efter en ful tackling på Vernon. Karl Duguid tar hand om frisparken från långt håll. Bollen når till Philip Ifil som nickar bollen mot mål men Ifil får ingen kraft i bollen så det blir ju bara plockpotatis för Myhill i målet.

När klockan når 45 minuter i första halvlek visar domaren två minuters stopptid. Och som vanligt har Colchester väldigt svårt att hålla tätt på stopptid när Ryan France kommer igenom men Dean Gerken gör en mycket avgörande räddning. På den efterföljande hörnan nickas bollen undan och första halvlek slutar 0-0 efter bra spel från Colchesters sida. Ett lag som inte har hållit nollan sedan augusti har försvarat sig bra i första halvleken.

Halvtid och 0-0

Båda lagen tvingas till byten i halvtid när Colchesters bästa försvarare i första halvlek Adam Virgo skadar sig precis vid halvtidssignalen. I för Colchester kommer nu Danny Granville. Även Hull tvingas till ett byte när varnade Simon Walton också måste byta. Nu har Hull bara ett byte kvar.

0-1
Colchester rivstartar i andra halvlek och Johnnie Jackson drar på med ett långskott och bollen letar sig upp vid ena krysset helt otagbart för Myhill i Hulls mål. Det är fjärde matchen i rad Jackson gör mål. 1-0 till Colchester och ett otrolig viktigt mål för Colchester som nu klättrar över nedflyttningssträcket.

Mål för fjärde matchen i rad för Jackson

Chris Coyne är nära att kvittera till Hull i anfallet efteråt när han via Gerken nickar bollen i egen ribba.

Kemal Izzet blir frispelad i straffområdet men Izzet stressar lite för mycket och avslutet blir inte vad man hoppades på. Izzet hade massor av tid på sig men tyvärr fortfarande bara 1-0 till Colchester.

Colchester har spelat bra den första kvarten utan att Hull har kunnat utmana men Hull har nu lagt in en växel till ivrigt påhejade av hemmapubliken men Colchester håller tätt än så länge.

Förre Colchesterspelaren Wayne Brown missar i en undannick men tyvärr hinner inte Vernon få kontroll på bollen innan Myhill i målet tagit hand om bollen.

1-1
Hull får en halvfarlig frispark som Jay-Jay Okocha tar hand om. Han slår den hårt i lagom höjd för Fraizer Campbell som nickar bollen in i mål bakom en chanslös Dean Gerken i målet. Med 25 minuter kvar kvitterar nu Hull. Var ju lite för tidigt för att man ska känna sig lugn. Synd då Colchester haft några bra chanser att utöka sin ledning men nu är det oavgjort istället och Colchester under s

I anfallet efteråt är Hull mycket nära att göra mål igen men bollen landar ovanpå målet efter ett skott från Dean Marney.

Kan Colchester hålla tätt dom närmsta tio minuterna kan Colchester nog skrälla.

Hull pressar på och gör allt för att ta ledningen och viktiga poäng kring play-off strecket till Premier League.

Colchester klarar av att hålla tätt och nu börjar även Colchester skapa lite framåt när Hull tröttnar lite. Karl Duguid är nära att vända om och göra mål men Hulls försvar är med på noterna så det blir bara en resultatlös hörna till Colchester.

Hull får mer ork och pressar på men Colchester sticker upp mellan varven. Philip Ifil är nära att ställa till det när han ska nicka tillbaka bollen till Gerken som tvingas till en bra räddning.

Scott Vernon kämpar till sig bollen mycket bra och spelar in till Clive Platt som tyvärr är lite väl hårdhänt mot sin försvarare som får frispark.

Hull får en farlig frispark i slutminuterna och det bådar inte gott för Hull har varit farliga på fasta situationer. Jay-Jay Okocha tar hand om den och slår den mot bortre stolpen där bollen nickas tillbaka. Efter lite flipperspel hamnar bollen hos Wayne Brown som skjuter ett bra skott men en skymd Dean Gerken gör en otrolig räddning. Hade ju bara fattas att förre Colchesterspelaren Wayno avgjort i slutminuten.

På stopptid får Hull en hörna och Colchester bara rensar undan men bollen hamnar snart i straffområdet igen men tre Hullspelare är offside.

Kunde bara spela en halvlek

Matchen slutar 1-1 vilket nog får räknas som rättvist. Ett bra restultat borta mot Hull. Tyvärr är Colchester fortfarande under sträcket och nu med samma antal matcher övriga lag i närheten. Colchester är nu tredjen sist bara en poäng efter Preston som spelar i FA Cupen. Sheffield W spelar inte alls och Scunthorpe förlorade igår. Synd att Leicester vann mot Norwich. Dock en mycket viktig poäng för Colchester