Colchester 1 - 2 Bristol City

En mycket tung förlust på Layer Road när Bristol vänder 1-0 till 1-2 trots att Colchester är det bättre laget.

Colchester gör ingen ändrig i startelvan som spelade mot Hull senast. På bänken har det dock hänt lite saker då Dean Hammond gör debut efter sin transfer från Brighton. Även Kevin Lisbie sitter på bänken igen efter hans skada vilket förpassar Teddy Sheringham till läktaren.

Pat Baldwin är tyvärr inte tillbaka efter sin skada.

Tre poäng på Layer Road är nästan ett måste idag mot serietrean Bristol City.

Avspark
Colchesters första farlighet kommer efter cirka tio minuter när Johnnie Jackson vinner bollen på mitten och spelar ut till Karl Duguid som frispelar Scott Vernon men tyvärr är bollen lite för hård så Adriano Basso i Bristols mål hinner före.

Adam Virgo nickar säkert undan bollen i försvaret till Kevin McLeod som enkelt fintar bort sin gubbe innan han skickar in ett fint inlägg till Clive Platt som tyvärr missar målet med sin nick.

Efter ett fint anfall är Kem Izzet mycket nära att göra 1-0. Det är Platt som väggspelar med Jackson innan bollen hamnar hos Duguid som spelar fram Izzet men Basso fångar bollen och fortfarande 0-0.

Första halvtimmen går i Colchesters favör men även om spelet har varit bra så är Bristol nästan lika bra så 0-0 är rättvist.

Ännu ett grymt anfall från Colchester som halva laget är inblandat i avslutats med en bredsida utanför av Scott Vernon. Det är Jackson som får bollen från Philip Ifil som sen spelar fram Vigo som får fram bollen till Duguid som till slut når Vernon. Minuten efteråt får Vernon en till bra målchans när Platt spelar fram Vernon men även nu missas målet.

Mycket bra spel av Colchester i slutet av första halvlek och det är nu bara en tidsfråga till första målet kommer.

John White får en mycket ful tackling av Ivan Sproule och White blir utburen på bår och Danny Granville byts in istället. Ett solklart rött kort som dock domaren totalt missar och det blir ju inte ens gult kort. Ett befarat armbrott på John White och Colchesters skadeproblem fortsätter.

Bristol utnyttjar ouppvärmde Granvilles kant och kommer igenom och har ett bra avslut från Marvin Elliott vars skott styrs från Chris Coyne i utsidan av stolpen och till en resultatlös hörna.

Som vanligt när det handlar om slutminuterna så tappar Colchesters spelet och man får nu hoppas att Colchester inte släpper in ett mål som man gjort så många gånger den här säsongen.

Efter Whites skada blir det fyra minuters stopptid.

En bra första halvlek slutar mållöst. Synd på John White som blev tvungen att byta efter ett fult påhopp från Ivan Sproule

Rapporterna från sjukstugan säger att John White slog armen ur led och har alltså drabbats av samma skada som Mark Yeates och han är ju borta för resten av säsongen.

Slog armen ur led

Colchester tvingas till ännu ett byte i halvtidsvilan då Chris Coyne fick en hjärnskakning i slutet av första och byts ut mot Dean Hammond som nu gör debut för Colchester. Johnnie Jackson går ner på vänsterbacken och Hammond tar Jacksons plats på mittfältet.

Bristol utnyttjar att Colchester fått göra två byten och börjar pressa på när Colchester inte har fått ordning på lagdelarna.

1-0
Karl Duguid passar fram McLeod som drar iväg ett grymt skott som dock Basso räddar men inte bättre än att Clive Platt hinner först på returen och stöter in mycket viktiga 1-0 till Colchester i öppningen av andra halvlek.

Clive Platt gör 1-0

1-1
Colchester gör nu ett fatalt misstag och slappnar av efter 1-0 så Bristol kvitterar i anfallet efteråt när Dele Adebola nickar in 1-1 efter ett inlägg från Jamie McAllister

Ingen nolla bakåt den här matchen heller.

Nu är Bristol heta och Adebola är ännu ett anfall senare nära att göra 2-1 men Adebolas lobb styrs över av Dean Gerken i målet så bollen landar på nättaket.

1-2
Efter alla byten Colchester tvingats till är det nu bara Bristol och Bristol tar snabbt ledningen med 2-1 när Michael McIndoe skjuter ett skott som tar på en Colchesterspelare och in i mål bakom en helt ställd Dean Gerken.

Det är Bristol för hela slanten nu och Colchester skapar i stort sätt ingenting och 3-1 är närmare 2-2. Synd att Colchester inte kunde ta vara på chanserna i första halvlek då vi nog borde haft minst ett mål framåt innan alla skador kom.

Colchester gör även sitt tredje byte när Colchester slänger in Kevin Lisbie istället för Kevin McLeod och nu satsar Colchester framåt med tre anfallare.

Med tre anfallare får Colchester ett bra läge när Johnnie Jackson drar på med ett bra skott men bollen räddas till en trippelhörna innan Kevin Lisbie missar en språngnick som går utanför.

Med en kvart kvar börjar Colchester få lite att säga till om men närmare än farliga skott kommer man inte för tillfället.

Marvin Elliott har en mycket farlig dubbelchans men Dean Gerken gör två helt fantastiska räddningar på Elliotts målförsök.

Tung förlust på Layer Road mot Bristol City

Rött kort
Bradley Orr är ju inte världens smartaste spelare när han sparkar bort bollen i ett läge när han redan är varnad. Solklart gult kort och då blir det ju även rött kort så sista kvarten får Colchester spela med en man mera. Orr skulle nog blivit utvisad redan i första halvlek då han borde haft ett gult kort innan hans första kom.

Bristol har varit bättre i femton minuter av matchen och det räcker till att ha en orättvis ledning för nu har ju Colchester tagit över än mer efter utvisningen och Bristol gör allt för att låta tiden gå och maskar allt vad man kan.

Colchester skapar en hörna och försöker sig på en totalt värdelös variant så bollen går till inspark och mer maskning från bortalaget.

Colchester vill ha en straff när bollen träffar handen på en försvarade Bristolspelare samtidigt som klockan når 90 minuter.

Domaren visar 5 minuters extratid men det hjälper inte då fult spel lönar sig.

Colchester fick hela 23 frisparkar mot 10 för Bristol.

Colchester ligger nu nästsist då Southampton gjorde 1-1 i sista sekunden. Alla övriga  resultat gick dock emot oss. Men kan vi bara fortsätta att spela så här bra ska det ju ordna sig men vi måste ju börja vinna även matcherna vi är bättre i. Hedersamma förluster räknas ju inte.