Lagbanner

Resa: Kallt och inställt

Ännu en resa. Mellandagarna 1996 och snö ställde ein en Colchester match

Datum
1996.12.26 - 1996.12.29

Colchester matcher
Division 3: Brighton - Colchester 1-1
Division 3: Colchester - Fulham inställd

Övriga matcher
Division 1: Charlton - Wolverhampton 0-0

Deltagare
Colu

Reserapport
Jag åkte över själv till ett kallt och snöigt England. 
Första natten bodde jag i London och det var så kallt på "skithotellet" jag bodde på att jag fick gå ner klockan 3 på natten och be dom sätta på värmen. Öststataren i receptionen meddelade att värmen var på max ... mitt rum var ungefär lika stort som sängen som dessutom stod vid fönstret som inte direkt var tätt. Jag slet ner gardinen och virade in mig i den. När jag checkade ut nästa morgon var hela receptionen i upprorsstämning. Man får vad man betalar för antar jag.

Jag skulle ta tåget ner till Brighton och på "Boxing Day" i england är så gott som alla tåg inställda, ja överhuvudtaget den mesta trafik utom en och annan taxi.  Jag hade dock kollat att det gick ETT tåg ner till Brighton denna morgon. Jag fick ta en taxi till stationen och väl där var jag nästan ensam. Inga informationstavlor var igång och ingen att fråga. Stod som ett fån å glodde tills det kom fler folk som tydligen skulle med samma tåg. Vi hittade tillslut med gemensamma ansträngningar rätt plattform och lite försenat avgick tåget söderut.

Framme i Brighton fick jag se en riktig skitmatch. Två lag som inte hade nån större lust att spela fotboll. Matchen slutade 1-1 och jag fick lift med bil till Colchester av en kompis.

Checkade in på Salisbury Hotel i Colchester efter en liten pubrunda på stan med vänner.

En dag senare skulle det vara match igen. Jag vaknade upp och kikade ut genom hotellfönstret och såg ett fint lager snö täcka marken. Insåg snabbt att det troligen INTE skulle bli nån match mot Fulham denna dag.

Sprang istället och köpte en tidning och kollade dagens matcher. Ringde runt till lite andra klubbar och fick besked att Charlton - Wolves troligen skulle spelas.

Checkade ut från hotellet å slängde mig på första bästa tåg till London. Hittade ett ännu risigare hotell, än det förra, i Paddington. Deras värme funkade påstod dom. Sedan direkt iväg till The Valley och matchen mellan Charlton och Wolves.

Jag satte ner rumpan på den iskalla stolen i samma sekund som domaren blåste igång.

Det var roligt att se den förre Colchester spelaren Mark Kinsella. Han gjorde en kanon match för Charlton. Mindre kul var att höra hur billig Charlton fansen tyckte han varit. 

Dagen efter flög jag hem igen. En mindre lyckad "snabbis".

Tillbaka till Våra Resor

REDAK COLCH2001-02-01 12:00:00
Author

Fler artiklar om Colchester