Colchester 1 - 3 Hull
Snart slutspelat på Layer Road

Nu har nog tåget gått och passade även på att knuffa av Colchester från perrongen.

Nu är det äntligen dags för matchen som skulle spelas i januari men som då ställdes in två timmar före match efter några dagars regn.

Detta är den sista matchen någonsin på Layer Road som spelas i elljuset.

Colchester kommer till spel med nästan samma startelva som tog en pinne mot Cardiff senast. Enda skillnaden är att junioren Medy Elito ersätts av den junioren Anthony Wordsworth som nu gör debut från start för Colchester. Han har tidigare bara ett inhopp i ligan vilket var mot just Cardiff. Han har även ett inhopp i ligacupen mot Shrewsbury i augusti.

Nytt försök i kväll eftersom matchen skulle spelats i januari

Hull saknar dom gamla Colchesterspelarna Craig Fagan och Wayne Brown som båda är skadade. Dock är den tredje Colchesterspelaren Richard Garcia med men han får tyvärr inte möta sin gamla barndomskamrat Chris Coyne som ju är skadad för Colchester.

Colchester anfaller åt vänster i första halvleken vilket innebär att man spelar mot Clock End och man har såklart sina randiga hemmatröjor på sig.

Matchen döms av P. Miller som dömde Colchester-Hull förra året och då vann Colchester med hela 5-1.

Avspark.
Matchen börjar med att Dean Windass springer offside efter bara 20 sekunder.

Matchen är lite avvaktande dom första minuterna.

Förre Colchesterspelaren Richard Garcia skapar fram ett inkast till Hull i bra läge men Dean Gerken tar enkelt hand om bollen.

John White spelar fint fram till Karl Duguid men mer än ett inkast blir det tyvärr inte för Colchester.

Sista kvällsmatchen med elljus någonsin på Layer Road

Hull får en frispark i halvbra läge och man slår den snabbt till en vaken Dean Windass som är lite för vaken för han blir avvinkad för offside. Klantigt att slösa bort ett bra läge.

Hull har öppnat matchen bäst och får flera frisparkar i halvbra lägen. På en av frisparkarna tar Windass hand om bollen men Dean Gerken kan se bollen smita utanför målställningen. Adam Virgo blir varnad i samma stund.

Minuten efteråt får Philip Ifil rött kort när han fäller Fraizer Campbell. för något som bara domaren vet. Det var ingen frilägesutvisning då han var på väg bort från målet och inte sista man. En teori från kommentatorerna är att han sparkade lite för mycket men TV bilderna får visa senare vem som har rätt.

Även Campbell blir varnad någon minut senare då han är alldeles för sen i en närkamp med John White. Den situationen var nog värt ett mer rött kort än den som gav det röda kortet.

0-1
När matchuret står på 20 minuter kommer 1-0 för bortalaget när Ian Ashbee skjuter ett farligt skott som Dean Gerken gör en mycket bra räddning på men Campbell är först på returen och stöter enkelt in 0-1 när Ifil saknas i försvaret.

0-2
Efter en halvtimme kommer Campbell igenom på kanten och gör enkelt 2-0 till Hull. Ett fint förarbete från Hulls sida bäddar för målet men det är alldeles för enkelt när 10 man inte hänger med.

Hull leder mycket rättvist med 2-0 och har i stort sätt allting.

1-2
Colchester har till slut ett skott på mål och när Johnnie Jackson vinner tillbaka bollen och spelar en underbara pass till Kevin Lisbie som inte gör några misstag och sätter 1-2 bakom Myhill i Hulls mål och en liten livlina för Colchester.

Kevin Lisbie gör mål igen och ger Colchester hopp

Att Miller inte dömer så ofta på den här nivån märks tydligt då han varnar nyinlånade Matt Heath trots att det var Johnnie Jackson som skulle ha varningen efter en kapning på Garcia. Heath var inte ens i närheten av situationen.

Matt Heath blir varnad för att han var ganska nära...

Colchester satsar allt framåt när klockan har passerat dom 45 minuterna men det är ju lite stopptid efter alla varningar och röda kort. Colchester skapar en trippelhörna där hörna nummer två är mycket nära att resultera när Clive Platt nickar bollen mot mål men den rensas undan på mållinjen av Michael Turner i Hulls försvar. En målkamera hade kanske godkänt målet men såna är ju inte tillåta av FIFA.

Första halvlek slutar 1-2 där Colchester tillslut kom in i matchen dom sista minuterna.

Samma lag startar andra halvlek förutom Ifil som ju är utvisad.

Hull får den första chansen när Adam Virgo försöker nicka undan bollen men inte bättre än att danske Henrik Pedersen för bollen och skjuter men Virgo reparerar.

Clive Platt som var så nära i slutsekunderna av första halvlek skjuter ett skott som Myhill tyvärr gör en fin räddning på och tyvärr hinner inte någon spelare fram på returen så 1-2 står sig.

Hull skapar en hörna som Dean Gerken får undan till Platt som rensar undan till Kevin Lisbie som startar en kontring till Colchester men Pedersen bryter så att Colchester får en hörna som Dean Hammond avslutar med ett skott som dock går utanför och med mycket.

Hull är mycket nära att avgöra matchen när Michael Turner nickar bollen i ribban och ner på mållinjen innan Gerken tar hand om bollen. Även här kanske en målkameran hade kunnat avgöra om det var mål.

Dean Gerken räddar kvar Colchester i matchen när Dean Ashbee driver in bollen i straffområdet och skjuter ett bra skott men Gerken gör en otrolig räddning och Pedersen missar returen.

Efter en timme blir juniordebutanten Wordsworth utbytt mot Kemal Izzet. En mycket svår match för Wordsworth som inte kom in i spelet efter den tidiga utvisningen.

Dean Gerken gör på nytt en mycket bra match

På två minuter gör Colchester två byten och Hull ett det blir ju lite stiltje i spelet ett tag men Colchester har nu gjort sina byten och har satt in Scott Vernon i anfallet istället för Clive Platt.

Colchester får en frispark på egen planhalva som Dean Gerken lägger när alla spelare tar plats i straffområdet.

Domaren Miller har stora problem då han varnar Kem Izzet för en fällning som ingen av kommentatorerna kunde se och han varnar även Kevin Lisbie i samma veva för något ingen kunde höra. För att vara riktigt säker på att domaren har rätt rådfrågar han även fjärdedomaren om dom två assisterande domarna inte hade koll.

Hull bevakar matchen och tillåter inte Colchester att skapa allt för många målchanser.

1-3
Med bara några minuter kvar avgörs matchen när Fraizer Campbell gör sitt tredje mål och gör alltså ett hat-trick. Det är på en kontring när Colchester satsar allt framåt och Gerken är inte tillräckligt snabbt ute så Campbell rundar honom och sätter 3-1 i tomt mål.

Minuten efteråt har Richard Garcia ett jätteskott i ribban.

Campbell blir utbytt i slutminuten mot Jay-Jay Okocha som hamnat i Hull.

Hull vinner matchen klart rättvist men det kunde ju blivit mycket annorlunda om Colchester inte fått en mycket tveksam utvisning efter bara en kvart.

Ska Colchester överleva nu så måste vi vinna i stort sätt alla matcher som återstår men det innebär ju att vi måste vinna lika många matcher som vi vunnit under hela säsongen.

Colchester - Hull 1-3
0-1 Fraizer Campbell (19:46), 0-2 Fraizer Campbell (32:50), 1-2 Kevin Lisbie (36:29), 1-3 Fraizer Campbell (87:02)

Publik: 5. 497