Lagbanner
Scunthorpe 3 - 3 Colchester
Vi ska tillbaka

Scunthorpe 3 - 3 Colchester

Oavgjort i sista matchen i Championships mest oviktiga match


En för Colchester ovanlig speldag då söndagen inte är allt för vanlig för oss. Vi har bara spelat på en söndag fyra gånger dom senaste 20 åren. Två av söndagarna är i Championship då sista omgången går just på en söndag. Dom två andra är från FA Cupen då Colchester mötte Chelsea i en TV match och Sheffield United i den andra då onsdagslaget spelade på lördagen och spela samma dag var aldrig aktuellt.

Sista matchen för säsongen och även sista matchen i Championship för båda lagen. Scunthorpe ligger nästa sist och Colchester ligger sist. Colchester kan inte nå Scunny och Scunny kan inte nå laget ovanför som just nu är Southampton. Med andra ord en totalt meningslös match för båda lagen men matchen måste ju spelas. Båda lagen vill ju avsluta med seger. 400 Colchesterfans har rest norrut för att ta farväl till Championship.

Colchester gör några ändringar i laget då Kevin McLeod tar plats på vänsterkanten igen efter att ha varit borta en längre tid på grund av skada men även att unge Medy Elito spelat väldigt bra. Elito tar nu plats på bänken. Även Kem Izzet får plats i laget igen efter att ha förpassats till bänken av inköpte Dean Hammond.

Colchester tvingas även till en mycket sen ändrig precis före avspark då Chris Coyne tvingas lämna återbud till förmån för Bela Balogh.

I Scunthorpe spelar Ben May som har varit på lån i flera omgångar till Colchester och har gjort det bra. Han avgjorde bland annat mötet mot West Brom i Ligacupen då Colchester spelade i League 1 och WBA i Premier League. Colchester vann då med 2-1 och May avgjorde i matchens 120:e minut. 


Glanford Park

15:02 Avspark.
Efter bara två minuter har hemmalaget Scunthorpe en bra chans då Dean Gerken tappar bollen i en närkamp med Ben May men Gerken reder upp allting till slut. Det var en sån där situation där domaren blåser frispark till målvaktens favör i 99 fall av 100 och nu var det nummer 100. Tur att det inte blev mål. 


Scott Vernon och Kevin Lisbie spelar längst fram

Paul Hayes gör en fin prestation när han vänder bort Philip Ifil men Bela Balogh hänger med och bryter till en hörna som Dean Gerken enkelt plockar ner.

Det tar nästan tio minuter innan Colchester har sitt första anfall värt namnet. Det är Kemal Izzet som avslutar med ett fint skott men Joe Murphy är med på noterna och fångar bollen. 

0-1
Colchester tyckte det var roligt att anfalla så minuten efteråt anfaller laget igen och det mycket bra. Det är Kevin Lisbie som gör det mycket bra när han håller bort några försvarare innan han spelar fram Kevin McLeod som från bara sex meter inte gör några misstag då han enkelt gör 1-0 till Colchester. 


Kevin McLeod gör 1-1 efter bara elva minuter

Colchester är mycket nära att göra 2-0 bara en minut senare då halva laget är med i anfallet och även halva laget är med och avslutar då bollen leker flipperspel inne i Scunthorpes straffområde men bollen ville inte in.

1-1
Som vanligt denna säsong så har Colchester några jättelägen att göra mål men motståndarna gör mål istället. Det är Jonathan Forte som i sammarbete med Matthew Sparrow gör 1-1 efter ett fint skott som ställer Gerken i målet. En livlig start på matchen med 1-1 och smak på flera mål efter bara en kvart.

Matchen lugnar ner sig lite men båda lagen skapar en del målchanser även om det inte riktigt hettar till framför målvakterna.

Philip Ifil vinner en höjdduell och får fram bollen till Kevin Lisbie men Lisbie har otur och halkar och drar samtidigt omkull sin försvarare som får frispark. 

Någon minut senare för Lisbie sin chans att avsluta men Joe Murphy är med och fångar bollen enkelt.

Dean Gerken tvingas göra hörna efter ett fint avslut från målskytten Jonathan Forte men Gerken tippar bollen över ribban till en ny resultatlös hörna.

15:47 halvtid.

En ganska underhållande match från två lag som inte har något att spela för förutom äran och det gör dom bra.

Båda lagen ställer upp med samma lag som startade matchen så inga byten alltså.

16:03 Avspark för andra och sista halvleken i Championship.

1-2
Andra halvlek hinner inte ens börja innan Colchester har återtagit ledningen. Det är efter en lång frispark från Johnnie Jackson som når Scott Vernon som drar till med en cykelspark och rakt i mål bakom en chanslös Murphy. 


Underbart mål av Scott Vernon

1-3
Precis som i första halvlek har Colchester en ny jättechans i anfallet efter målet men skillnaden är att nu gör Colchester mål. Den är Kevin McLeod som gör sitt andra mål för dagen. Det är ett underbart mål från McLeod som lobbar in bollen från 25 meter bara 30 sekunder efter förra målet. 

Två mycket snygga mål från Colchester.


Jubel för bortalaget

Scunny är mycket nära att reducera och komma in i matchen igen när Dean Gerken fumlar med bollen efter ett skott från Ian Morris och bollen ligger helt övergiven med öppet mål men Gerken reagerar snabbast och hinner första på bollen framför anfallarna Ben May och Paul Hayes.

Karl Duguid har ett bra skott från 30 meter men 1-3 står sig. 

Colchester tvingas till ett byte då Philip Ifil skadar sig och in kommer U-18 landslagsmannen Medy Elito. Ifil drabbades av någon revbensskada.


Revbensskada för Ifil

Hemmalaget har en hörna som förre Colchesterspelare Ben May är mycket nära att göra mål på men hans skott smiter precis utanför målstolpen.

2-3
Scunthorpe får sin reducering minuten efteråt då Mays anfallskollega sätter 2-3 helt otagbart bakom Dean Gerken. Det är efter ett fint inlägg från Ian Morris som Paul Hayes drar till på volley från nära håll och Gerken har ju inte en skugga av chans.

Hemmalaget vill inte avsluta med förlust och pressar på för en kvittering. Andy Butler avslutar med ett fint skott men skottet går utanför den högra stolpen.

Scott Vernon bytts ut mot Clive Platt.

Colchester sticker emellan med en kontring där Clive Platt snyggt tar ner bollen och spelar fram Kevin Lisbie vars skott blockeras men bollen går till Medy Elito som drar till från 25 meter men bollen smiter precis över ribban. 

3-3
Med bara åtta minuter kvar kvitterar Colchester efter ännu en mindre bra insatts från Colchesters försvar. Det är inlånade Matt Heat som ska nicka tillbaka bollen till Dean Gerken men nicken är för lös och att även Paul Hayes har läst spelet så han hinner först på bollen och gör enkelt 3-3. Även Hayes är nu tvåmålskytt.

Eftersom det inte spelare någon roll om man vinner eller förlorar denna match så satsar båda lagen för vinst i slutminuterna.

Colchester är nära att avgöra matchen efter ett fint förarbete från Clive Platt får Johnnie Jackson chansen men hans skott passerar stolpen på fel sida så fortfarande oavgjort.

Kemal Izzet skapar fram en hörna som Johnnie Jackson lägger men bollen nickas undan och tillslut inkast för Colchester.

Matchen slutar 3-3 trots frenetiskt pressande från båda lagen i slutet.

16:50 tar Championship slut. 

Båda lagen får stående ovationer efter matchen

Tack för den här säsongen och välkomna åter i League 1 den 9 augusti

 Scunthorpe    Colchester  
 Murphy    Dean Gerken  
 Byrne    Philip Ifil Ut 56 
 Iriekpen    Bela Balogh  
 Butler  84  Matt Heath  
 Williams    John White  
 Forte    Karl Duguid  85
 Cork Ut 88   Kemal Izzet  
 Sparrow    Johnnie Jackson  
 Morris Ut 81   Kevin McLeod  
 May    Kevin Lisbie  
 Hayes    Scott Vernon Ut 71 
 Avbytare    Avbytare   
 Winn In 81   Anthony Wordsworth  
 Hobbs    Dean Hammond  
 McCann In 88   Mark Cousins  
 Picton    Medy Elito In 56 
 Lillis    Clive Platt In 71 

Scunthorpe - Colchester 3-3
0-1
Kevin McLeod (10:26), 1-1 Jonathan Forte (14:40), 1-2 Scott Vernon (47:26), 1-3 Kevin McLeod (47:58), 2-3 Paul Hayes (67:18), 3-3 Paul Hayes (81:39)

Publik 5.554

 10  Skott  16
 5  Skott på mål  9
 6  Hörnor  2
 21  Frisparkar  13
 1  Gula kort  1
 0  Röda kort  0
 42  Bollinnehav  58

Snabbaste matchrapporten på Svenska Fans igen...

REDAK COLCH2008-05-04 16:55:00
Author

Fler artiklar om Colchester