Hartlepool 4-2 Colchester

Första omgången i League One är avklarad och Colchester förlorade med 4-2 borta mot Hartlepool

Ligapremiär och The U's åkte upp till norra England och Hartlepool redan i fredags.

Colchester startar med följande lag

Målvakt: Dean Gerken
Backlinjen:Matt Lockwood, Chris Coyne, Paul Reid, John White.
Mittfält: Anthony Wordsworth, Johnnie Jackson, Dean Hammond, Mark Yeates.
Anfallare: Scott Vernon, Steven Gillespie.

Intressant att unge Anthony Wordsworth går direkt in i laget.

Cirka 700 Colchesterfans har gjort den långa resan upp till Hartlepool för att se premiären

Här spelas premiären

Matchen börjar ganska lojt och båda lagen har några halvchanser men efter tolv minuter smäller det dock till och Hartlepool får först ett gult kort och sedan leder hemmalaget helt plötsligt med 2-0!

Båda målen kom från Brown. Första målet ett hårt välplacerat skott i 13:e minuten och en minut senare blir det 2-0 efter en frispark.

Colchester spelar upp sig något och Gillespie har en halvchans efter 25 minuter. Hartlepool spelar dock minst lika bra och Brown är riktigt het för hemmalaget.

Yeates har en frispark strax över ribban men det är det närmaste Colchester kommer en reducering i första halvlek. Domaren blåser av och 2-0 är helt rättvist för hemmalaget där Colchester faktiskt inte ens träffat målet på något av skotten.

Andra halvlek startar med samma lag som i den första.

Colchester försöker med att få ett snabbt reduceringsmål i den starka medvinden.

Nye Steven Gillespie försöker nå ett inlägg men bollen seglar över hans huvud och ut till inspark.

Hartlepool försöker mest förstöra spelet och spela av matchen då i stort sätt inget har hänt dom första tio minuterna av andra halvleken.

Johnnie Jackson gör en fin brytning som startar ett bra anfall för The U’s som avslutas med ett skott från unge Anthony Wordsworth men bollen är inte speciellt nära att gå i mål.

James Brown är framme och oroar flera gånger framför Dean Gerken i Colchesters mål.

Nye Matthew Lockwood försöker dra iväg ett skott men hemmapubliken är dom som får jubla då bollen inte ens är nära.

En fin kontring från hemmalaget genom före Colchesterspelaren Ritchie Jones
slutar med att Dean Gerken får undan bollen.

I anfallet efteråt är det mycket nära att det blir 3-0 men om bara Sam Collins
använt vänsterfoten istället för högerfoten hade det nog blivit mål. Tur för Colchester som trots allt inte gett upp hoppet.

Colchester tar ut unge Wordsworth och sätter in nye och totalt oprövade Akanni-Sunday Wasiu efter en timmes spel.

När det återstår 25 minuter avgörs matchen totalt när xx drar iväg ett grymt långskott som Dean Gerken bara kan få fingerstopparna på men det räcker inte så det blir 3-0 till hemmalaget.

Mark Yeates försöker med en snabb frispark men bollen går över.

Colchester har nu lämnat dörrarna på vid gavel där bak för Hartlepool är nära att göra 4-0 men Gerken räddar framför tvåmålsskytten Brown.

Scott Vernon har Colchesters bästa chans då han från 25 meter försöker på en lobb men Arran Lee-Barrett i hemmamålet hinner tillbaka och tippar till hörna via ribban.

Ritchie Jones drar iväg ett otagbart skott och nu står det 4-0 och total ridå.

I anfallet efteråt får Colchester straff då bollen tar Willie Boland tar med handen i eget straffområde. Steven Gillespie gör säkert sitt första mål för Colchester.

Ritchie Jones får ett nytt läge från samma position som när han gjorde fyran men nu blir det bara hörna för Hartlepool.

Mål 1 och 2 från Gillespie

Hartlepool vinner mycket rättvist där två mycket snabba mål blev matchavgörande. Colchester får ta nya tag på tisdag då vi möter Gillingham borta i LigaCupen.

I sista sekunden nickar Gillespie in sitt andra mål för dagen och fastställer till 4-2 vilket är smickrande siffror för Colchester

1-0
 James Brown (12:55) 2-0 James Brown (14:57), 3-0  Willie Boland (65:32), 4-0 Ritchie Jones (75:17), 4-1 Steven Gillespie (77:35), 2-4 Steven Gillespie (90:00+3:38)